reklama
Gwiazda_237
Fanka BB :)
Witam się I ja
weekend zlecial nie wiem kiedy
W domu syf nie miałam siły sprzątać masakra ale za to dziś dostałam jakaś siłę i ogarnę na ile mi pozwoli wszystko idzie do przodu
Ja mam zamiar wykorzystać cały macierzyński a potem zobaczymy co będzie bo tego nikt nie wiem
Życzę miłego dnia u mnie już 35+3 dni byle do soboty wytrzymać i w razie W w poniedziałek mogę rodzic a 16.06 mam wizytę wiec zapadnie decyzja co dalej
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
weekend zlecial nie wiem kiedy
W domu syf nie miałam siły sprzątać masakra ale za to dziś dostałam jakaś siłę i ogarnę na ile mi pozwoli wszystko idzie do przodu
Ja mam zamiar wykorzystać cały macierzyński a potem zobaczymy co będzie bo tego nikt nie wiem
Życzę miłego dnia u mnie już 35+3 dni byle do soboty wytrzymać i w razie W w poniedziałek mogę rodzic a 16.06 mam wizytę wiec zapadnie decyzja co dalej
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
gutka
Ja też mam działalność i mam dylemat. Bo chyba nie można wystawiać faktur na macierzyńskim, no nie? Czy da się to jakoś pogodzić?Julka ja mam raz więcej,raz mniej,rano zazwyczaj taką gęstą a potem wodnista,raczej biala dużo wkładek mi schodzi. w każdym razie czytałam że cała ciaze to normalne,a dziś czytałam o 35tyg,to tam gdzieś mi się obiło że jak się zwiększa diametralnie ilość to to już jest przygotowanie do porodu:-)
Nieufna ja planuję od stycznia wracać do pracy,nie pracuje na etacie tylko na działalności więc sama sobie ustale godziny i dni bo na początku chciałabym nie dużo może z 20godzin.ale to z racji zawodu,nie mogę sobie pozwolić na dłuższą przerwe,zebym potem miała do czego wracać:-) a jak skończy sie macierzyński czyli gdzieś od lipca już więcej ale i tak nie z przesadą co już zapowiadałam szefowi dawno.tak planuję a co z tego wyjdzie to zobaczmy jak uda się zorganizować opiekę nad małą,:-) ale czasem już mnie nosi i poszłabym na chwilę do pracy:-)
Z jednej strony Chciałabym być rok, ale z drugiej - nie chce mieć tak długiej przerwy w pracy. Klienci o mnie zapomną:-/
Kaskaw
Ale zazdroszczę tym które mogą sobie pozwolić na roczny macierzyński..
Ja tylko pół roku i do roboty... U mnie też nie ma możliwości korzystania z tego przywileju odnośnie karmienia piersią :-(
Z pierwszym dzieckiem byłam przekonana że mogę sobie na to pozwolić, ale Szybko mnie wyprowadzili z błędu..
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tylko pół roku i do roboty... U mnie też nie ma możliwości korzystania z tego przywileju odnośnie karmienia piersią :-(
Z pierwszym dzieckiem byłam przekonana że mogę sobie na to pozwolić, ale Szybko mnie wyprowadzili z błędu..
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Flammie
Lila, ja właśnie mam nadzieję, że nie dostanę narkozy, bo tego swojego pierworodnego to bym od razu chciała zobaczyć i być w miarę przytomna Mam tylko takie głupie obawy, że znieczulenie nie zadziała i będę czuć jak mnie kroją
Nie mam pojęcia jak będzie z pracą u mnie Nie pracuję na etacie, więc nie wiem czy mi dadzą zasiłek macierzyński czy tylko dostanę takie jednorazowe becikowe, które mi na jakieś 3 miesiące starczy... Nie wiem jak to z małym dzieckiem będzie wszystko wyglądało. Dla mnie to wszystko jedna wielka niewiadoma..
Coś czuję, że długo w domu sama z dzieckiem to nie wysiedzę i będę małego pakować w wózek/chustę i probówac pracować trochę Zobaczymy.
Nie mam pojęcia jak będzie z pracą u mnie Nie pracuję na etacie, więc nie wiem czy mi dadzą zasiłek macierzyński czy tylko dostanę takie jednorazowe becikowe, które mi na jakieś 3 miesiące starczy... Nie wiem jak to z małym dzieckiem będzie wszystko wyglądało. Dla mnie to wszystko jedna wielka niewiadoma..
Coś czuję, że długo w domu sama z dzieckiem to nie wysiedzę i będę małego pakować w wózek/chustę i probówac pracować trochę Zobaczymy.
fazerkamm
Boziuniu ja chce juz urodzic!!! Naprawdę jie daje rady :/ dzis mi okrutnie duszno, topie sie we wlasnym pocie, cale cialo mnie boli, skore czuje jakby nie była moja (dziwne uczucie) ..... aaaaaaaaa mam dosc!!!
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Gwiazda_237
Asia28BK
Jejku ja poprasowalm trochę i tak się umeczylam że nie wiem...:-/ aż mi słabo:-/
Fazerkamm współczuję, weź chłodny prysznic i się połóż:-)
Gutka,z tego co mi mówiła księgowa to można wystawiać faktury na macierzyńskim.jeszcze przed porodem pójdę do niej żeby mi to wszystko wytłumaczyła i ogarnęła przejście z l4 na macierzyński,ale nie podaruje zusowi tej kasy przez rok macierzyńskiego bo dość im się naskladam
Fazerkamm współczuję, weź chłodny prysznic i się połóż:-)
Gutka,z tego co mi mówiła księgowa to można wystawiać faktury na macierzyńskim.jeszcze przed porodem pójdę do niej żeby mi to wszystko wytłumaczyła i ogarnęła przejście z l4 na macierzyński,ale nie podaruje zusowi tej kasy przez rok macierzyńskiego bo dość im się naskladam
reklama
Witajcie
ja miałam pobudkę już o 4 rano bo tak wyjeżdzał mój mąż a później córkę musiałam odwieźć do szkoły bo dziś jechali na wycieczkę.
nie rozumiem ludzie wpraszających się na imprezy.. mi by na to nie pozwolił honor..nawet nie odezwałabym się
Ja to mam ciągle wysoki puls. Oddycham krótkim oddechem jak po maratonie, niby ciśnienie nie takie złe bo tylko raz 140 przekroczyło ale męczę się jakby nie wiadomo jakie upały były a one w sumie przed nami dopiero (podobno).
ja miałam pobudkę już o 4 rano bo tak wyjeżdzał mój mąż a później córkę musiałam odwieźć do szkoły bo dziś jechali na wycieczkę.
kiedyś mówiono że impreza bez siniaków to kiepska impreza żarcik..dobrze, że nie skończyło się niczym z czym trzeba by na IPJulka dla mnie noce są okropne...jak się obudze to zastanawiam się czy nie rodze[emoji4] [emoji317]
A ja Ci powiem ze mnie się waga w domu popsula i mam sspokoj już się nie ważą i nawet nie wiem ile waze...Ale 60 to już pewnie przekroczyła...
Siedzimy dziś z córcia w domu. Nie poslalam jej do przedszkola bo wczoraj z urodzin wróciła z wielkim limem pod oczkiem [emoji53]
Upiekę kotlety i pojedziemy po świeże pieczywo i truskawki[emoji3]
35tc5
Julka praktycznie już jesteśmy bezpieczne, fakt że każdy dzień ważny ale juz nie jest niebepieczniePaula nie stresuj sie. Jak przyjdzie ten moment to pewnie bedziesz myslala tylko o tym zeby miec juz malenstwo obok. Mnie jedynie ogarnia strach ze nie donosze do bezpiecznego okresu..
l4 to tylko na wyjście ale mogą wydać zaświadczeniedziewczyny jak to jest z zwolnieniem?
ja mam do dzisiaj od jutra szpital oni mi dają od razu zwolnienie czy muszę poinformować w pracy że jestem w szpitalu i dopiero potem dostanę L4 na wyjście?
a może za niskie? mi się w głowie kręciło właśnie jak spadałoA ja dzis sie obudzila z mega kreceniem w glowie... Ledwo odprowadzilam mlodego do zlobka. Mialam wyniki krwi slabe tzn za niskie erytrocyty, hemoglobina, ale czy to od tego? Teraz odpoczywa, ale tak jakbym sie czyms denerwowala, taka jestem rozdygotana, ale glowa mnie nie boli wiec raczej nie wysokie cisnienie i dzidzia sie ruszala
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
ja mecz też oglądałam w prywatnej strefie kibica a tak się darli,że mały kopał jak szalonyWitam
Julita, a skąd to limo pod oczkiem?
Kkasiulka, jak u Was ze zdrowiem?
Nieufna, też uwielbiam piłkę Wczoraj na podwórku w ogródku sąsiada zrobiliśmy strefę kibica, całe sąsiedztwo z dwóch najbliższych budynków, wiesz grill, telewizor na zewnątrz, flagi, czapki, trąbki, malunki na twarzach I my tak zawsze hehe
Agula, to dawaj koniecznie znać co i jak u Ciebie, nawet ze szpitala!
Dżudka, Alinka i jak tam?
Mehle, też tam mam wszystko nabrzmiałe
Lizzy, ja z mężem oglądam, bo bardzo lubię. A z nami nasz starszy syn i młodszy też już zaczyna JUż pisałam Nieufnej jaką to strefę kibica zazwyczaj robimy
Pauladabro - też tak mam, źle mi z tym strasznie Ostatnio mój mąż robił urodziny, był grill i nasi znajomi, których on wybrał (zresztą to stała ekipa). I wyobraź sobie siedzę na tym grillu i koleżanka ode mnie z pracy pisze do mnie z pretensjami, że jej nie zaprosiłam Szlak mnie trafił!!! Obraziła się i jeszcze gitarę mi zawraca ze swoimi żalami na tym grillu!!! I zamiast mieć to gdzieś, to mi nerw już przeszedł i teraz mi trochę smutno, no bo do cholery to NIE MOJE urodziny i JA TERAZ MAM inne priorytety, wszelkie grille, imprezy są dla mnie mega męczące! Mało tego, siostra też się obraziła, bo dla NAS( znowu pretensje do mnie, nie do męża!!) rodzina nie ważna, bo na urodzinach Arka jej nie było (gdzie blisko nie są ze sobą odkąd moja siostra rozwiodła się z mężem i ma innego chłopa). Ugh! I tak to chodzi za mną i mam myślenie i nerwy i dość!
A ja nic nie tyję, ważyłam się wczoraj :/ Z jednej strony to ok, ale z drugiej?
Cała opuchnięta jestem, pachwiny mnie bolą, w sobotę wieczorem bolał mnie brzuch, wstałam rano i przeszło, już miałam schizę, przytargałam torbę, rzeczy naszykowane, muszę tylko uporządkować w torbie.
Muszę wysłać, zaraz nadrobię resztę, bo jak mi zeżre to nie ręczę za siebie
nie rozumiem ludzie wpraszających się na imprezy.. mi by na to nie pozwolił honor..nawet nie odezwałabym się
nie wiem czy dobrze pamiętam ale nawet chyba dziewczyny odpowiadałyMadzia całkiem mozliwe ze od niskiej hemoglobiny, chociaz ja wczoraj tez mialam taki dzien ze bylam bardzo niespokojna i krecilo mi.sie w glowie. Nasz organizm ma teraz mocne przeciążenie wiec pewnie rakie dni sie zdarzaja. Dziewczyny pytalam kiedys ale chyba wsrod ilosci postów moglo gdzies zaginac moje pytanie. Jak jest u was z wydzielina? Ja mam gesto i bardzo duzo, raz jak bialko kurze a raz biala. Jest tego naprawde sporo. Mysle ze to nie infekcja bo nic nie boli ani nie piecze, przez cala ciaza mialan tylko troche a od jakiegos czasu mnie doslownie zalewa.
julita bo założyłam, że wózek tylko na spacerki a nie do spania w domu a chyba zaraz po urodzeniu to raczej nie będziesz wystawiać na powietrze? a jesli tak to sorki za błędne założeniapo wyjściu ze szpitala to zamierzam od razu z wózka korzystać dlaczego nie?
oj ja do szpitala pojechałam z 5cm rozwarciem......a i tak się ciągnęło.
mam nadzieje ze w czerwcu będzie
wspólczuje...Boziuniu ja chce juz urodzic!!! Naprawdę jie daje rady :/ dzis mi okrutnie duszno, topie sie we wlasnym pocie, cale cialo mnie boli, skore czuje jakby nie była moja (dziwne uczucie) ..... aaaaaaaaa mam dosc!!!
Ja to mam ciągle wysoki puls. Oddycham krótkim oddechem jak po maratonie, niby ciśnienie nie takie złe bo tylko raz 140 przekroczyło ale męczę się jakby nie wiadomo jakie upały były a one w sumie przed nami dopiero (podobno).