reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

jestem zdołowana jakaś...zaczynam się okropnie stresować tym wszystkim, do porodu coraz bliżej.......ech

Każda z nas się stresuje, ale to już taki ostatni stres i wysiłek.. już niedługo będzie po wszystkim :) Pomyśl, że niedługo będziesz mogła maluszka wycałować, wyprzytulać i liczyć w kółko te malutkie paluszki.. :rofl2:
Jak o tym myślę to aż nóżkami przebieram, bo się doczekać nie mogę.

Mnie jedynie ogarnia strach ze nie donosze do bezpiecznego okresu..

Też się tym stresuję bardzo... żeby tylko dotrwać w miare spokojnie.

reklama
Julka89.89 heh strsik niezlym musialas przezyc w nocy ;)

Olcia9250 no wlasnie nie wiem kiedy tak naprawdę jest ten bezpieczny czas czy jak tylko wejdzie sie w 9miesiac czyli 36tc czy skonczony 37tc czy skonczony 38tc..

Nieufna ja ta co tydzien kg do przodu Kochana... i nawet jest tak ze jak w jednym tyg jest ich malusienko i ciesze sie ze nie dojde do tej samej wagi co z pierworodnym ti na następny tydzień jest na plusie tyle ze chyba juz mam na plusie z 20kg jak nie wiecej..

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dzis sie obudzila z mega kreceniem w glowie... Ledwo odprowadzilam mlodego do zlobka. Mialam wyniki krwi slabe tzn za niskie erytrocyty, hemoglobina, ale czy to od tego? Teraz odpoczywa, ale tak jakbym sie czyms denerwowala, taka jestem rozdygotana, ale glowa mnie nie boli wiec raczej nie wysokie cisnienie i dzidzia sie ruszala

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Też już czuję zmęczenie ciążą i nie mogę się doczekać, kiedy będzie po wszystkim.. ale trochę mnie też przeraża myśl, że za kilka tygodni moje życie się nieodwracalnie zmieni. :szok:
No dokładnie... zmiana całkowita. Wczoraj byliśmy w knajpce na meczu ze znajomymi i dotarło do mnie, że to raczej ostatni taki nasz wypad ;) no ale, taka kolej rzeczy ;)
Ruchy czuja czkawke i wypychanie czasami cała stopkę idzie zobaczyć
Właśnie zastanawiałam się, czy zdjęcia takich stópek w internecie są prawdziwe, bo u mnie widać, ale ogólnie wypchnięcie, a nie stópkę ;)
Ja się boję, żeby nie przekroczyć pewnej granicy i naprawdę nie wiem już co robić :(
Ja też chciałam nie przekroczyć pewnej granicy, ale już przekroczyłam, a gdzie tam do końca :(

Oddałam dziś auto do mechanika z reklamacją naprawy po raz drugi. Pytam się chłopa kiedy będzie do odbioru. A ten do mnie: a na kiedy pani potrzebuje? No kurde brzuch jak balon, a ten z takim pytaniem. Zwłaszcza, że mąż jak ugadywał do pytał kiedy mają wolne, żeby zająć się autem od razu, bo potrzebujemy. Jak mu powiedziałam, że jak najszybciej to zaczął fukać coś pod nosem. W ostatniej chwili się powstrzymałam, żeby afery nie robić. Bo sami powiedzieli, że trzeba popychacze wymienić, skasowali 1200zł, poprawy nie ma, a łaskę robią. Wrrr... przyjdzie co do czego, a ja będę taksówką jechała na porodówkę... :(

Olcia9250 no wlasnie nie wiem kiedy tak naprawdę jest ten bezpieczny czas
Ja pytałam swojego lekarza, to mówił mi, że ukończony 37 tydzień i waga dziecka 2,5 kg... :) Tzn. zaznaczył, że to umownie itd, ale że w zasadzie spełniając te wymogi już powinno być wszystko ok.

Witam :)

Julita
, a skąd to limo pod oczkiem?
Kkasiulka, jak u Was ze zdrowiem?
Nieufna, też uwielbiam piłkę :) Wczoraj na podwórku w ogródku sąsiada zrobiliśmy strefę kibica, całe sąsiedztwo z dwóch najbliższych budynków, wiesz grill, telewizor na zewnątrz, flagi, czapki, trąbki, malunki na twarzach :) I my tak zawsze hehe :D
Agula, to dawaj koniecznie znać co i jak u Ciebie, nawet ze szpitala!
Dżudka, Alinka i jak tam?
Mehle, też tam mam wszystko nabrzmiałe :)
Lizzy, ja z mężem oglądam, bo bardzo lubię. A z nami nasz starszy syn i młodszy też już zaczyna :) JUż pisałam Nieufnej jaką to strefę kibica zazwyczaj robimy :)
Pauladabro - też tak mam, źle mi z tym strasznie :( Ostatnio mój mąż robił urodziny, był grill i nasi znajomi, których on wybrał (zresztą to stała ekipa). I wyobraź sobie siedzę na tym grillu i koleżanka ode mnie z pracy pisze do mnie z pretensjami, że jej nie zaprosiłam :errr: Szlak mnie trafił!!! Obraziła się:baffled: i jeszcze gitarę mi zawraca ze swoimi żalami na tym grillu!!! I zamiast mieć to gdzieś, to mi nerw już przeszedł i teraz mi trochę smutno, no bo do cholery to NIE MOJE urodziny i JA TERAZ MAM inne priorytety, wszelkie grille, imprezy są dla mnie mega męczące! Mało tego, siostra też się obraziła, bo dla NAS( znowu pretensje do mnie, nie do męża!!) rodzina nie ważna, bo na urodzinach Arka jej nie było (gdzie blisko nie są ze sobą odkąd moja siostra rozwiodła się z mężem i ma innego chłopa:baffled:). Ugh! I tak to chodzi za mną i mam myślenie i nerwy i dość! :growl:

A ja nic nie tyję, ważyłam się wczoraj :/ Z jednej strony to ok, ale z drugiej?

Cała opuchnięta jestem, pachwiny mnie bolą, w sobotę wieczorem bolał mnie brzuch, wstałam rano i przeszło, już miałam schizę, przytargałam torbę, rzeczy naszykowane, muszę tylko uporządkować w torbie.

Muszę wysłać, zaraz nadrobię resztę, bo jak mi zeżre to nie ręczę za siebie :laugh2:

Madzia całkiem mozliwe ze od niskiej hemoglobiny, chociaz ja wczoraj tez mialam taki dzien ze bylam bardzo niespokojna i krecilo mi.sie w glowie. Nasz organizm ma teraz mocne przeciążenie wiec pewnie rakie dni sie zdarzaja. Dziewczyny pytalam kiedys ale chyba wsrod ilosci postów moglo gdzies zaginac moje pytanie. Jak jest u was z wydzielina? Ja mam gesto i bardzo duzo, raz jak bialko kurze a raz biala. Jest tego naprawde sporo. Mysle ze to nie infekcja bo nic nie boli ani nie piecze, przez cala ciaza mialan tylko troche a od jakiegos czasu mnie doslownie zalewa.

Lila, jak ja nie lubię takich ludzi, którzy się obrażają o byle co, a zwłaszcza, kiedy się nie jest winnym... wrrr... i jeszcze denerwują ciężarną na samym końcu ciąży!

to nic:) z wózka nie będziesz korzystać przecież minimum tydzień
po wyjściu ze szpitala to zamierzam od razu z wózka korzystać dlaczego nie?
W moim przypadku te typowe skurcze porodowe były bardzo regularne jak w zegark, ale nie chciałam jechać w nocy więc przeczekałam do rana i tak już chyba z 4 cm rozwarciem przybyłam do szpitala. Nieufna spokojnie rozpoznasz skurcze regularne porodowe od tych przedporodowych.
oj ja do szpitala pojechałam z 5cm rozwarciem......a i tak się ciągnęło.
Ja na Adamex Aspena właśnie miałam czekać max 6 tyg ale był po kilku dniach myślę że się nie opóźni u Ciebie :biggrin2:
mam nadzieje ze w czerwcu będzie:)

Julka, ja nie mam żadnej.
A jak planujecie powrót do pracy? Po 20 czy 52 tygodniach? Ja niestety muszę wziąć tylko 20, bo sytuacja w pracy ciężka i macierzyński by mnie nie ochronił. Na szczęście mam zaległy urlop i szef się zgodził, że po macierzyńskim jeszcze go wykorzystam, więc wróciłabym tak po 7 miesiącach.... Mamy z mężem zmianowy system pracy, więc się będziemy wymieniać no i moja mama się zadeklarowała, że pomoże.

reklama
Dzień dobry;-)

ja 553G czyli taki biało-grantowy;-) w ostatniej chwili bo cały czas miał być szary;-) zamówiłam w sklepie,ale oni i tak muszą ściągać od producenta więc temu to tak długo trwa.
mam nadzieję że bedziemy miały juz niedługo wózeczki i nie bedziemy musiały głowy sobie zawracać;-)

-)
ooooo to my ten sam:)
Witam :)

Julita
, a skąd to limo pod oczkiem?
byliśmy wczoraj na urodzinkach kolegi córci i tam tuż przed wyjściem została uderzona pistoletem pod oczkiem, ja to już chciałam jechać na ip ale mąż powiedział żeby poczekać...

Do góry