reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny byłam sobie spacerkiem odebrać paczuszkę i w piekarni. Matkooo myślałam, że mi mała wyleci :D tak mnie jakoś tam smyra.

Jutro rano jadę na badania :(
co do śluzu to mam mało, też czuję się jak wielka bomba...
Dziś przygotowałam szafkę w kuchni z butelkami. :D

reklama
Ja jutro.albo pojutrze wrzuce kocyki, posciel, pieluchy i przescieradlo do prania. Jak maz wroci z pracy to rozwiesi. Chyba ze pogoda bedzie beznadziejna. U nas dzis chlodno. Wstaje tylko na siku i zeby zrobic cos zjesc i czuje takie straszne parcie na odbyt (wybaczcie za szczegoly) ze szkoda slow. Strasznie dziwnie i nieprzyjemne to jest :(

Iwona 35 ale z naszymi dzieciaczkami od razu można wychodzić w taka pogodę to grzech byłoby siedzieć w domu;P
Z córką wychodziłam od razu, to był maj pieknie na dworze...:)

Gwiazda nie ma innego wyboru, musze dac rade.

Asia28BK leżeć przy 4,5latku ciezka sprawa.. choc i tak mój synek jest bardzo wyrozumialy i bawimy sie tylko na kanapie ;)

Lizzy dzis chlodno nawet, jakieś 34stopnie[emoji14]pisze ze chlodno bo chmurki sa, ale od jutra znow slonce, zero wiatru i jakies 36-40stopni...

Iwona dzis zdecydowanie nie moj dzien :/ ostatnie kilka dni miałam energie to dzis na poziomie minusowym, alleluja ze mam obiad zrobiony.

Jak przetrwam w srode zakonczenie roku u pierworodnego to bedzie suksec. Zdjęcia, przedstawienie itp będzie trwalo od 8:15 do ok 13 :O

A z tym wychodzeniem z domu to też jestem za tym by w lato od razu wychodzic :) w zime po 5 dniach werandowalam, a po 9 dniach poszlam na spacer ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale zazdroszczę tym które mogą sobie pozwolić na roczny macierzyński..
Ja tylko pół roku i do roboty... U mnie też nie ma możliwości korzystania z tego przywileju odnośnie karmienia piersią :-(
Z pierwszym dzieckiem byłam przekonana że mogę sobie na to pozwolić, ale Szybko mnie wyprowadzili z błędu..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale dlaczego? To z kodeksu pracy się należy

Ja też mam działalność i mam dylemat. Bo chyba nie można wystawiać faktur na macierzyńskim, no nie? Czy da się to jakoś pogodzić?
Z jednej strony Chciałabym być rok, ale z drugiej - nie chce mieć tak długiej przerwy w pracy. Klienci o mnie zapomną:-/
Ja mam obecnie czynną działalność i na macierzyńskim też. Z tym że mam pracowników. Musiałabyś pokombinować z kimś żeby np. na umowę zlecenie fikcyjnie pracował. Chyba jakoś tak można.

Ale dlaczego? To z kodeksu pracy się należy
No właśnie kodeks, a ja nie podlegam pod kodeks pracy.. Mamy wewnętrzne przepisy.. Matek tam nie doceniają.. Jedyny plus to taki ze dopóki najmłodsze dziecko nie skończy 8 lat ja nie mogę pracować w Godzinach nocnych ale tylko dlatego że mój mąż pracuje tam Gdzie ja bo inaczej to też nie działa..

No właśnie kodeks, a ja nie podlegam pod kodeks pracy.. Mamy wewnętrzne przepisy.. Matek tam nie doceniają.. Jedyny plus to taki ze dopóki najmłodsze dziecko nie skończy 8 lat ja nie mogę pracować w Godzinach nocnych ale tylko dlatego że mój mąż pracuje tam Gdzie ja bo inaczej to też nie działa..

Ja też niby nie podlegam pod kodeks pracy, ale takie sprawy po prostu się należą. Nie wiem czy wewnętrzne przepisy mogą o tym przesądzać, powinnaś się dowiedzieć. Na noce też ja muszę wyrazić zgodę, no i nie mogą mnie przenieść do innej miejscowości bez mojej zgody, dopóki dziecko nie skończy iluś tam lat (nie pamiętam teraz...).
Pracujesz w budżetówce? Jakaś służba?

reklama
Lizzy dzis chlodno nawet, jakieś 34stopnie
emoji14.png
pisze ze chlodno bo chmurki sa, ale od jutra znow slonce, zero wiatru i jakies 36-40stopni...
Ogólnie tej Grecji Ci zazdroszczę, ale w ciąży w lato to strasznie musi być;)
męczę się jakby nie wiadomo jakie upały były a one w sumie przed nami dopiero (podobno).
W przyszłym roku? Albo w sierpniu mam nadzieję ;)

Do góry