reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja odkąd jest tak upalnie to też mam słabsze ruchy i nie wiem czy to faktycznie wina pogody, bo nie idzie wytrzymać, czy mały ma coraz mniej miejsca. Na szczęście jutro mam wizytę więc zobaczę co mi powie....Dziś też zabrałam się za spakowanie torby do szpitala....praktyczne mam wszystko. Eh jak ten czas leci:tak:

reklama
Kaskaw witaj

Sylwia oby zmienili zdanie w szpitaly

Ruda u mnie podobno już jest dostępne zzo ale nie pytałam jeszcze gina. Mówię sobie że jak raz dałam radę bez to dam i drugi raz. Ale nie kończę się zastanawiać nad tym. A ten szpital co masz 50 km dalej to ile tam bedziesz jechala? Pół godz? Może lepiej tam? Jak zmienisz zdanie to będzie pod ręką znieczulenie

Do godziny, zależy jaki będzie ruch, ale nie dłużej niż godzinę. Ogólnie od początku myślałam o tamtym szpitalu, bo są w nim dużo lepsze warunki niż w tym na miejscu.

Która wchodzi na FB oprócz tego forum, zmuście nasze dawne mamy do jakiegoś znaku życia:)
Ciekawa jestem jak tam bliżniaki patuski, co u MalinowejMarty etc..
Tak całkiem nas zaniedbać ..nieładnie ;)

hej, ja ostatnio nie mam czasu, porzadki, zakupy do tego jeszcze zdecydowalismy sie na zmiane mebli w pokoju starszego. ogolnie zamet na calego :)
jutro kontrola w wawie przeplywow i ilosci przeciwcial tych moich konfiktowych. moze sie dowiem cos odnosnie dalszych planow, bo raczej bedzie cesarka. Roza ma juz 1,8kg i niezle kopie.

Iwonaimaja najważniejsze, że jesteś pod kontrolą. Wcale się nie dziwię Twojej panice. Oby było dobrze..

Sylwia a ja chyba bym odradzała takie akcje z papierem czemu nie chcą zrobić cc. Bo nawet jeśli ordynator się przestraszy to co z tego. Będą Cię traktować jak tredowata na oddziale. I w pewnym sensie będziesz bezbronna w trakcie operacji. A najważniejsze jest bezpieczeństwo i spokój Twój i dzidziusia.. Może nic złego się nie stanie, ale po co Ci te nerwy..

Ruda, ja bym wolała szpital w którym mam chociaż szanse na znieczulenie. Może nie skorzystasz ale będziesz spokojniejsza a bać się nie ma czego.

Iwona35 tez myśleliśmy o klimatyzatorze ale jednak dokupiliśmy wiatrak. Trochę się bałam jak to zadziała na dzieci. Od klimy w aucie dzieci często chorują, ale nie wiem czy to da się jedno z drugim porównać.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiatrak to może mi wystarczy ale na maluszka lepiej żeby nie dmuchał i tylko wtedy czuc róznicę kiedy jest dosłownie skierowany na osobę a klima to jednak chłód w miarę równomiernie po pomieszczeniu rozsyła i da się uniknąć nie przebywania na nadmuchu. Wiem, że też nie jest 100% bezpieczna dla zdrowia, ale kurcze jakoś trzeba sie ratować przed tymi upałami :(

Cześć :)

Wczoraj przyszedł materac, pościel, kocyk z podusią Minky Light ( jaki cudny ten kocyk!!) i cieniutki, pieluszkowy śpiworek :) Jeszcze torba do wózka, parasol, koszula dla mnie, szlafrok, laktator, termometr, pieluchy i chusteczki, pieluchy bambusowe i wsio :)

Lucky, mnie się normalnie nóż w kieszeni otwiera, jak wiem, ile ja dostanę, a słyszę, ile inni dostają! Moja składka to 45 zł, tylko to też chyba zależy od liczby osób w grupowym, a u nas jest nie za dużo, bo coś koło 12 chyba. Tyle lat się płaci, a potem takie coś :/ Ciekawe czy za szpital w takim przypadku coś płacą :/
Sylwia, no kiepska sprawa, naprawdę! W ogóle, co za szpital! Musisz poszukać jakiegoś innego szpitala w okolicy, na pewno znajdzie się korzystne dla Was rozwiązanie. Zaciskam kciuki!
Lizzy, czemu nie? :)
Fazerkam, zaciskam kciuki! Mnie też się wydaje, że się przekręciła, bo takie twarde i okrągłe u góry czuję, wczoraj nie mogłam nawet siedzieć czy się nachylić, tak wypychała do góry. Nogi to chyba nie były? :/

Z tym numerem telefonu to już kiedyś pisałam, musimy się wymienić, bo mi też tak łatwiej będzie :)

A wieczorem dziwnie mnie nogi bolą, nie mogę dla nich znaleźć miejsca, niby kręcenie takie w nich czy co, masakra jakaś!

Miłego dnia!

Lila też mam tak z tymi nogami, tak mnie dziwnie rwia jak się poloze że wytrzymać sie nie da czasami..ale i tak najgorsze w nocy są dla mnie upały. Wczoraj męczyłam się do 3 w nocy i myslalam że wykituje! A M przykryty po pachy i spal jak suseł :oo: czy tylko mi tak gorąco?ciekawe jaka dzisiejsza noc będzie ?:confused:

Hej dziewczyny, jestem tu nowa, mam nadzieję że nie macie nic przeciwko temu żebym do was dołączyła, bo szczerze mówiąc od jakiegoś czasu czytam to forum ale jakoś nie miałam odwagi napisać... termin porodu mam na 16 lipca, ale mam nadzieję że uda mi się szybciej 'rozpakować ' :)

Witaj Kaskaw :-) :)

cześć dziewczyny. Miałam dziś nawet dobrą noc pomimo upałów. mój mąż rzuca palenie i jest nie do zniesienia. Mam go dość dosłownie. Wydaliśmy oszczędności na wyprawkę i naprawę auta i panikuje jakbyśmy co najmniej nie mieli za co żyć. Zawsze taki był, że jak nie miał kasy odłożonej to był załamany. Ja znowu podchodzę inaczej do życia i w tej kwesti ciężko się nam dogadać. Tylko, że aktualnie nie mam ochoty słuchać jego marudzenia miesiąc przed porodem. Raczej mamy wazniejsze sprawy na głowie.

Jakbym mojego słyszała ostatnio...złości się że ciągle coś zamawiam i nie patrzę na pieniądze a meble mają w tym tyg przyjść inza nie trzeba zapłacić i że w końcu nie będzie z czego...ale ja to się smieje tylko z niego bo ja tak dobrze wiem co jest niezbędne a o meblach pamiętam ...a tak swoją drogą to dziś dostałam @ że meble będą w piątek i żeby przelać resztę kasy....na szczęście jutro wpływa pensja bo byłoby nieciekawie hihihi

Zostaje na oddziale niby wszystko ok ale muszą poobserwowac

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

Iwona trzymaj się...ja też dziś słabiej czuje ruchy ale rano czulam sporo a mój gin kazał się niepokoić jak w ciągu dnia będzie mniej niż 10 ruchów to na razie nie panikuje ale tez leże i czekam tylko aż się Mały ruszy :oo:mozna zwariować normalnie..byle do lipca.

Ja jutro jadę na wizytę u okulisty, ciekawe co powie.

Dobranoc dziewczyny. Wszystkim życzę udanej nocy... obyśmy spały jak trzeba:)

reklama
Iwonaimaja trzymam znow kciukasy za Was :*

Ja po wizycie, opisalam w odpowiednim watku. Dziekuje za trzymanie kciukow [emoji813]

Jezeli moge Wam cos doradzic jezeli chodzi o klimatyzacje to najlepiej ja zamontowac w miejscu w ktorym nie bedzie sie spalo a chlod będzie dochodzil do sypialni. Idealne rozwiązanie bo nie spi sie w samej klimie co jest niezdrowe a schladza powietrze i spi sie dobrze :) u mnie klima od kilku dni chodzi prawie non stop, bez nie dalabym rady.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry