reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
A ja dziś leżę plackiem byłam tylko na krwi i zjadłam śniadanie i leżę w głowie mi się kręci a już czuję id wczoraj ze mogę mieć napad padaczki wiec będzie wesoło :(

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Venicee, a daj spokój z tym ubezpieczeniem :/ Teraz to i tak już po wszystkim, niestety :/
Witaj Kaskaw :) :) :) Które dziecko? Chłopiec czy dziewczynka? :) A dlaczego chciał usuwać ciążę?
Sylwia, w sumie to Kaskaw dobrze radzi! Trzymam kciuki!
Pauladabro - też nie jestem spakowana i nie prałam jeszcze :)
Iwonaimaja, główka do góry, jeszcze chwilę, ale rozumiem Twoje zdenerwowanie. Też się ciągle denerwuję tymi ruchami, zwariować można :/
Ruda, gdybym miała rodzić naturalnie i gdybym nie mogła z bólu wytrzymać to wzięłabym, ale miałam 2 cc więc się nie znam do końca na tym.

A u Was przy cc może być mąż???

No i drugie pytanie, pewnie już było, w jakiej temp. pierzecie ubranka, pościele, pieluchy itp?? A wirowanie jakie?

Gwiazda, no co Ty! Nawet takich rzeczy nie pisz, spokojnie kochana! A czy to groźne dla dziecka?

Właściwie to on sam nie wie dlaczego, taki miał kaprys i latał pół dnia, zrobił mi w tym czasie 3 usg i 2 razy kazał pobrać krew na betę i w końcu wypisal mnie do domu bo sam nie wiedział czego chce.

To moje drugie dziecko, mam już dwuletniego synka, a teraz czekamy na dziewczynkę :-)

A jeżeli chodzi o ruchy to w pierwszej ciąży mój syn ruszał się tylko raz Dziennie o 17 Przez 15 minut, więc teraz już się tymi ruchami tak nie sugeruję.. Poza tym pogoda jest fatalna i jak my się kiepsko czujemy to dziecko też to odczuwa..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Lila myślę że nie powinno nic mu być bo Naszczescir nie mam trzesacych się tylko wyłączanie . Wiec leżę w domu do póki mój nie przyjedzie i się nie ruszam żeby nie upaść ; (

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

wspolczuje ja dzis slabo czuje ruchy.

ja od wczoraj kiepsko czułam ruchy,zawsze ok 22 jest wariactwo w brzuchu,a wczoraj cisza...trochę się wystraszyłam,ale dzisiaj jak poczułam nóżki pod żebrami to się uspokoiłam;-) widocznie dzieciaki też czują nasze słabości i sa spokojniejsze...mogłoby sie ochłodzić na zewnątrz chociaż troszkę;-)

No i drugie pytanie, pewnie już było, w jakiej temp. pierzecie ubranka, pościele, pieluchy itp?? A wirowanie jakie?
ja myślę na pranie ręczne nastawiać bo wsumie chodzi o takie bardziej przepłukanie -to chyba 30stopni jest,a wirowanie delikatne,słabe obroty,dlatego czekam na słoneczny dzień żeby szybciutko schło;-)

ja od wczoraj kiepsko czułam ruchy,zawsze ok 22 jest wariactwo w brzuchu,a wczoraj cisza...trochę się wystraszyłam,ale dzisiaj jak poczułam nóżki pod żebrami to się uspokoiłam;-) widocznie dzieciaki też czują nasze słabości i sa spokojniejsze...mogłoby sie ochłodzić na zewnątrz chociaż troszkę;-)

ja myślę na pranie ręczne nastawiać bo wsumie chodzi o takie bardziej przepłukanie -to chyba 30stopni jest,a wirowanie delikatne,słabe obroty,dlatego czekam na słoneczny dzień żeby szybciutko schło;-)
u mnie moga wychodzic nerwy przez to taka mala spokojna ale wieczorem mialam cyrk zobaczymy co dzis bedzie

Skoro wiele z nas się wypowiedziało za ukrytą galerią, to myślę, że warto ją zrobić, tylko kurcze patrzę i nie wiem jak :D Fazerka, help! ;)

Co do ruchów to mój maluch też dzisiaj grzeczny, ale może to dlatego, że jadłam śniadanie po 9, a zwykle jadam o 7 i mu się poprzesuwało nieco... Właśnie wypiłam koktail bananowy i czekam na harce ;)

Mój mąż nawet nie narzeka na wydatki, bo najczęściej on wydaje kasę na pierdoły totalne... bez których spokojnie można się obejść. No i zdeklarował się, że poprasuje ciuszki, ba, nawet pomalował mi paznokcie u nóg!

Sylwia, walcz o cc... inny lekarz, prywatna konsultacja, na pewno da się coś zrobić tylko się nie poddawaj.

Lila, ja prałam w 40 stopniach i chyba z tysiąc wirowania, delikatniejsze rzeczy na mniejsze wirowanie :)

Pamiętacie moje nieszczęsne zamówienie? Z pękniętymi chusteczkami? Mieli dosłać nowe opakowanie, dziś przyszła paczka, jakaś taka "chuda", otwieram, a tam... podkład między materacyk, a prześcieradełko dla malucha :p no padłam na łopatki, bo nawet takiego nie zamawialiśmy wtedy :p

reklama
Sylwia_d, mam nadzieję, że uda ci się inny szpital/lekarza znaleźć, bo to jakis obłęd jest, że w takiej sytuacji cię do sn zmuszają! Przecież wasze bezpieczeństwo powinno być na pierwszym miejscu! Powodzenia!

Fazerkamm
, powodzenia na wizycie :)

Kaskaw, witam :)

Jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć dziecka na forum, to ja na pewno tego nie zrobię publicznie, ale jeśli któraś byłby bardzo ciekawa to jakoś podeślę.. choć oczywiście sama będę ciekawa waszych maluchów, więc dobrze by było albo zamkniete forum, przez email, albo FB, albo coś innego :)

Ale ja mam nerwowe dni ostatnio, a wszystko przez durne urzędy, podatki, wnioski, księgowe, papiery.. jejku jak to mozolnie idzie wszystko :wściekła/y:

Do góry