reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Tak był tylko pecherzyk ciążowy 7mm ale ja będąc z synem w ciąży miałam usg w 7tc i wtedy okazało się ze jest 5t2d teraz mam 5t6d a mając długie cykle może być teraz 4t4d

Ja w poprzedniej ciąży jak tylko wyszedł pozytywny test to pojechałam do gina na usg, i też byłam między 5 a 6 tygodniem, pecherzyk 2 mm.

Ja tez poszłam na betę aby sprawdzić czy faktycznie to ciąża, wcale nie trzeba tego badania robić, od razu sobie zrobiłam morfologia . U mnie kosztowało 35 zł, z Alab laboratory czy jakoś tak. No i chciałam mieć pewnosc który to tydzień bo w poprzedniej ciąży w związku z okresem raz na 3 miesiące ciężko było ustalić dobra datę porodu i strasznie się wkurzalam że w sumie to nie znam daty porodu, bałam się ze może przenoszę albo urodze za wcześnie.

reklama
Cześć kobietki właśnie siedzę w kolejce na wizytę u gin. [emoji6] wiem, że nie musiałam jeszcze iść, ale chciałam. A bhcg z krwi robiłam w ogólnopolskiej firmie diagnostyka za 20 zł i wyniki sprawdzić można w ciagu kilku godzin w internecie.

Dziewczyny z tymi wizytami to bywa różnie. Ja pamiętam jak byłam w ciąży z córcią i poszłam do lekarza w 6-7 tyg.- to dziad :angry:(gin) powiedział, że przyszłam za szybko i stwierdził że taki pęcherzyk to nie ciąża. Oczywiście nie kontynuowałam u niego wizyt. Na szczęście potem trafiłam na super gin i było już ok.
Jeśli chodzi o mój pęcherzyk to nie martwię się, że nie było nic więcej specjalnie widać bo na tym etapie to normalne. Fasolka jest jeszcze bardzo malutka i przyjdzie następna wizyta to pewno będzie już coś widać.
Dla mnie nigdy nie jest za wcześnie na pierwszą wizytę, ale dla samej siebie było mi lepiej zobaczyć ten punkcik;).
Jeśli chodzi o L4 to pamiętajcie, że medalu w pracy za poświęcenie nikt nie dostanie. Jest to indywidualna sprawa każdej z nas, ale choćby nie wiem co moim zadaniem ciąża zmienia organizm kobiety i czasami trzeba iść na zwolnienie, bo jeśli teraz o siebie nie zadbamy i nie wypoczniemy to kiedy::-p
Piszcie jak się czujecie i jak tam wizyty.

Niby 6 tydzień ale zobaczymy co jutro będzie na usg no bo jak nic sszczególnego to mmoże się jeszcze wstrzymam z tym l4. W poprzedniej ciąży ostatnio ppatrzyłam na zzdjęciuz usg 5 tydzień 5 dzień było już serduszko ale według okresu był7 tydzień wiec nie wiem okaże się jutro

reklama
ewelina0307 ja też mam termin liczony od miesiączki więc od zapłodnienia jakieś 3-4 tyg. więc u mnie na serduszko było za szybko. A z tym nic szczególnego to nie myśl tak sobie, zobaczysz bedzie ok:)

Do góry