Mysliscie ze 5t5d od miesieczki na usg bedzienjuzncos widac czy za szybko? Nie wiem na kiedy umawiać się na gina:/ on przyjmuje tylko w piatki i chciałam iść w następny. Tylko boję się ze nic nie zobaczę a do jeszcze kolejnego piątku to już psychicznie nie wyrobie
reklama
Najlepiej na pierwszą wizyte iść w 7 lub nawet 8 tygodniu ciąży. Wtedy już coś widać i najprawdopodobniej będzie biło serce. Teraz to zobaczymy tylko pecherzyk i tyle. A nie ma co też za dużo usg robic bo w sumie nie wiadomo jaki to ma efekt na dziecko. Wiem ze jesteś podekscytowana ale warto poczekać ja napisałam do PZU aby umówili mnie między 23 a 27 listopada wiec to już będzie skończony 8 tydzień.
Nie tyle podekscytowana co panicznie zdenerwowana czy aby wszystko jest ok i czy nie strace dzidzi po raz drugi w pierwszych tygodniach
Z synkiem w 5t1d był pecherzyk ciążowy i zoltkowy a tydzień później zarodek miał 5mm i serducho juz bilo więc nie wiem
Z synkiem w 5t1d był pecherzyk ciążowy i zoltkowy a tydzień później zarodek miał 5mm i serducho juz bilo więc nie wiem
Ostatnia edycja:
ewelina0307
Fanka BB :)
Nie wiem coś mi literki niekiedy podwaja jak pisze i denerwuje mnie ciągle poprawianie. Jak dzwoniłam do lekarza mojego to zapytał mnie o termin miesiączkii sam ustalił wizytę wiec chyba nie jest tak bardzo wcześnie .
angella90
Zaangażowana w BB
Ja w pierwszej ciąży byłam na usg w dwie godziny po teście pozytywnym także wiem co czujecie
Haha nieźle :-):-)
MalinowaMarta
Fanka BB :)
Ja po wizycie miałam usg dopochwowe ale pęcherzyk malutki póki co prawie jeszcze niewidoczny, gin kazała mi przyjść za 2 tyg czyli 17.11 to będzie widać więcej i skierowała do endykrynologa bo mam zbyt wysokie tsh.
reklama
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Ja w pierwszej ciąży byłam na usg w dwie godziny po teście pozytywnym także wiem co czujecie
Padłam
Ja pójdę do lekarza pod koniec miesiąca, może na początku grudnia. Na razie nie ma sensu. Choć nie wiem co dalej, bo mam siedzącą pracę, no stres jest, jak to w pracy. Ale jestem po operacji kręgosłupa lędźwiowego i na razie czuje sie dobrze, ale ciekawe jak długo.... Nie wiem co lekarz powie. Siedzenie w mojej sytuacji jest raczej niewskazane..... No ale nie mogę tak odejść z dnia na dzień. szczególnie, że nikt by mnie raczej do zaciążenia nie typował. Mam już dzieci, są tu dziewczyny młodsze ode mnie, w tym roku dwie wychodziły za mąż. A sytuacja niepewna, nie wiem czy mój dział nie będzie likwidowany....eeehhh......
Miłego dnia :-)