reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mysliscie ze 5t5d od miesieczki na usg bedzienjuzncos widac czy za szybko? Nie wiem na kiedy umawiać się na gina:/ on przyjmuje tylko w piatki i chciałam iść w następny. Tylko boję się ze nic nie zobaczę a do jeszcze kolejnego piątku to już psychicznie nie wyrobie :)

reklama
Najlepiej na pierwszą wizyte iść w 7 lub nawet 8 tygodniu ciąży. Wtedy już coś widać i najprawdopodobniej będzie biło serce. Teraz to zobaczymy tylko pecherzyk i tyle. A nie ma co też za dużo usg robic bo w sumie nie wiadomo jaki to ma efekt na dziecko. Wiem ze jesteś podekscytowana ale warto poczekać :) ja napisałam do PZU aby umówili mnie między 23 a 27 listopada wiec to już będzie skończony 8 tydzień.

Nie tyle podekscytowana co panicznie zdenerwowana czy aby wszystko jest ok i czy nie strace dzidzi po raz drugi w pierwszych tygodniach:(
Z synkiem w 5t1d był pecherzyk ciążowy i zoltkowy a tydzień później zarodek miał 5mm i serducho juz bilo więc nie wiem :(

Ostatnia edycja:
Ja wybieram się jutro to będzie 5tydz i 6 dzień i licze sie z tym że serduszka inie zobacze bo jeszcze za wcześnie, ale nie wytrzymam 2 tygodni ;)

Nie wiem coś mi literki niekiedy podwaja jak pisze i denerwuje mnie ciągle poprawianie. Jak dzwoniłam do lekarza mojego to zapytał mnie o termin miesiączkii sam ustalił wizytę wiec chyba nie jest tak bardzo wcześnie .

Ja po wizycie miałam usg dopochwowe ale pęcherzyk malutki póki co prawie jeszcze niewidoczny, gin kazała mi przyjść za 2 tyg czyli 17.11 to będzie widać więcej i skierowała do endykrynologa bo mam zbyt wysokie tsh.

reklama
Ja w pierwszej ciąży byłam na usg w dwie godziny po teście pozytywnym także wiem co czujecie :)

Padłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja pójdę do lekarza pod koniec miesiąca, może na początku grudnia. Na razie nie ma sensu. Choć nie wiem co dalej, bo mam siedzącą pracę, no stres jest, jak to w pracy. Ale jestem po operacji kręgosłupa lędźwiowego i na razie czuje sie dobrze, ale ciekawe jak długo.... Nie wiem co lekarz powie. Siedzenie w mojej sytuacji jest raczej niewskazane..... No ale nie mogę tak odejść z dnia na dzień. szczególnie, że nikt by mnie raczej do zaciążenia nie typował. Mam już dzieci, są tu dziewczyny młodsze ode mnie, w tym roku dwie wychodziły za mąż. A sytuacja niepewna, nie wiem czy mój dział nie będzie likwidowany....eeehhh......

Miłego dnia :-)

Do góry