reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Robie z podsmazona cebula, podsmazonym boczkiem i troche pieczarek, zalewam to kremowka, sol, pieprz, troche gałki muszkatołowej i czekam az odparuje wtedy robi sie gesty sosik :) pycha :)

Ps. Sposb ten od szwagra dziewczyny podlapalam ktora jest z Filipin :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
KUźwa a mnie od pieczarek odrzuciło totalnie w tej ciąży..śmierdzą mi :)

reklama
Dziewczynki ja karmiłam młodszą dwa lata piersią i powiem Wam,że najlepiej sprawował się.. mój pokarm. Posłuchałam położnej która mówiła: Nie myć cycków extra przed karmieniem:) zwykła higiena jak do tej pory a po karmieniu rozsmarować pokarm. Naprawdę działa! Tylko przyznam Wam,że choć mój ssak był łakomczuchem to delikatnym. Nie gryzła mnie.
Ja też najczęściej swoim mlekiem, ale od czasu do czasu maścią

MAM DZIŚ ciężki dzień, non stop mi niedobrze, a teraz to już mnie tak mndli że mam dość...w ustach mam taki niesmak normalnie jakbym trampka zula

Gwiazda - dzięki!

Ja na sutki używałam zawsze Maltam, teraz też zamówiłam, dla mnie rewelacja.

Dla mię rewelacyjna maść do sutkow to purelan. Działał u mnie cuda. Mój pokarm nic mi nie pomagał tylko zasychal i jeszcze gorzej było.

Gwiazda i iwonaimaja super macie ze uwolnilyscie się od szpitala.

Rano znowu skurcze się nasiliły i zmienili magnez na tractocile w pompie na 48 godzin i narazie jest jakby lepiej. Dzisiaj ostatnia trzecia dawka sterydów.

Z apteczno-kosmetycznych rzeczy to mam: purelan, tantum rosa, majtki siateczkowe, wkladki laktacyjne, wklady poporodowe, aspirator do nosa, wode morska, alantan zasypka, mediderm do kąpieli i krem oraz latopic emulsje do kąpieli i krem.

Co do emolientow to ja idę w druga stronę, na początek emolientow a później wprowadzanie innych kosmetykow. Skóry się nie przyzwyczai bo się cały czas złuszcza. Wolę na początek emolienty niż walczyć z problemami skórnych u noworodka. Zostało mi do kupienia coś do pępka ale to zostawiłam dla męża do kupienia, przy córce kupiłam ocenisept ale krytykował i kupił fiolet, jak teraz chciałam kupić fiolet to ten wyjechał z czymś ze spirytusem to teraz niech sam kupi a mi to obojętne bo i to i to działa.

Nie mam jeszcze pieluch jednorazowych bo nie mogę zdecydować czy odrazu dady czy może na początek pampers premium care. W dadach kusi cena a w pampersach jakość.

Dla mię rewelacyjna maść do sutkow to purelan. Działał u mnie cuda. Mój pokarm nic mi nie pomagał tylko zasychal i jeszcze gorzej było.

Rano znowu skurcze się nasiliły i zmienili magnez na tractocile w pompie na 48 godzin i narazie jest jakby lepiej. Dzisiaj ostatnia trzecia dawka sterydów.

Z apteczno-kosmetycznych rzeczy to mam: purelan, tantum rosa, majtki siateczkowe, wkladki laktacyjne, wklady poporodowe, aspirator do nosa, wode morska, alantan zasypka, mediderm do kąpieli i krem oraz latopic emulsje do kąpieli i krem.

Co do emolientow to ja idę w druga stronę, na początek emolientow a później wprowadzanie innych kosmetykow. Skóry się nie przyzwyczai bo się cały czas złuszcza. Wolę na początek emolienty niż walczyć z problemami skórnych u noworodka. Zostało mi do kupienia coś do pępka ale to zostawiłam dla męża do kupienia, przy córce kupiłam ocenisept ale krytykował i kupił fiolet, jak teraz chciałam kupić fiolet to ten wyjechał z czymś ze spirytusem to teraz niech sam kupi a mi to obojętne bo i to i to działa.

Nie mam jeszcze pieluch jednorazowych bo nie mogę zdecydować czy odrazu dady czy może na początek pampers premium care. W dadach kusi cena a w pampersach jakość.
ja nie stosowałam żadnej maści na brodawki...same się wygoiły albo moje mleko pomogło...
Co do pępuszka na pewno kupie ocenisept , przy córce się sprawdził:)

No i pieluszki u nas na początek będą z pampersa

Cześć!

Głowa mnie ćmi, wczoraj bolała, nie cierpię bólu głowy, można paracetamol? Pytam, bo ogólnie wiem, że można, ale coś mi gin mówił, że do 28 tygodnia?? Słyszałyście coś o tym?? A potem co? Zapytałam. Szklanka wody. Świetny jest :/ On ma specyficzne poczucie humoru :/

Aga, u mnie też po porodzie położna przychodziła, ale słyszałam, że teraz ma przychodzić już w ciąży, nie wiem czy to trzeba zadzwonić do przychodni czy jak? Do mnie nie przychodzi. Jeszcze :/
Iwona35, współczuję bólu, wiem, jak to jest, bo i mnie ciągnie w pachwinach, w kroczu, nie cały czas, ale wieczorami najbardziej, krok trudno zrobić...
Nieufna, jak tam ruchy? Lepiej?
Taq - jeszcze trochę wytrzymaj :)
Alinko, 21.06 na rozwiązanie?? Ale jazda, to przecież już :) :) :)
Julita, nie kupuję.
Iwonaimaja, Gwiazda - cieszę się :)

Ja na apteka gemini zamówiłam:
- Oillan, mleczko nawilżające
- Oillan baby + krem
(też się zastanawiałam nad tym, żeby nie przyzwyczajać dziecka do specyfików dla skóry ze skłonnościami do podrażnień, ale jest napisane przy tym kosmetyku, że do stosowania profilaktycznie, do wrażliwej skóry, a przecież każde dzieciątko ma wrażliwą skórę, po miesiącu, jak będzie ze skórą ok to zmienię na coś z ziajki)
- Mustella Sun SPF +50 mleczko
- Linomag maść
- Sudokrem
- patyczki do uszu
- Alantan plus

Octenisept i gaziki mam do stosowania na co dzień dla chłopców. Resztę w miarę potrzeby.

Idziemy dziś na grill, mam nadzieję, że głowa nie zacznie boleć gorzej :/ Napiszcie czy ten apap można w późniejszych tygodniach ciąży?

Trochę lepiej, ale lepiej szału nie ma. Za tydzień mam wizytę, muszę dokładnie o to zapytać.
Wiesz, jak bardzo nie boli to może wytrzymasz?

Na ciemieniuche zwykła oliwka na to czapcia, trzymać pół godz przed kapaniem i wyczesać

No też tak myślę.

Kurde, mam wyrzuty sumienia, bo syn pojechał na mecz (gra) i dzwonił czy po niego nie przyjadę, bo zmęczony, a to drugi koniec miasta. Boję się już sama jeździć i odmówiła, a teraz mam wyrzuty :(

Co do pampersow to ,,Pampers" na początek bym wybrała ale później to biorę jakieś tańsze pieluchy.

reklama
Nieufna ale syn na pewno rozumie jaka jest sytuacja, poprostu zadzwonił i zapytał ale na pewno nie ma ci tego za złe, a ty masz niepotrzebnie wyrzuty sumienia.

Do góry