reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Needi robie bez jajek carbonare i to juz lata :) bardziej nam taka smakuje :)

Kkasiulka tak :( okrutnie bola mnie piety i pachwiny :/ w pierwszej ciazy zadnych takich boli nie miałam.

Iwonaimaja witaj spowrotem w domu :)

Kkasiulka dasz rade z tymi goscmi!

Gwiazda_237 to teraz lez i pachnij przez te 3tyg :)

Julita1212 ja tez nie kupuje woreczkow na pokarm, Maks nie tolerowal nic w buzi oprocz cieplusiego cycusia mamusi[emoji14]Tak moze i brat taki bedzie :)

Iwona35 moja tez niecierpi ogorkowej i przez to ja nie jem bo dla mnie samej nie oplaca sie gotowac.

Giuliaa z checia skorzystałabym z takich zajec rehabilitacyjnych ale u mnie panstwowo to moze na wrzesień bylby termin[emoji14]a prywatnie za drogo.

LuckyJuly2016 spoko ja nic nie kupuje z lekow[emoji14]jedynie cos do pepka kupie ale to pewnie wracając ze szpitala kupie bo mi w szpitalu powiedza co najlepsze :) z kosmetykow to plyn do mycia cialka i wlosow, sudocrem i tyle :) wole kupić to co jest niezbędne a pozniej w razie "w" dokupic :) bo znajac zycie to polowa by sie zmarnowala (tak jak to bylo przy pierworodnym) :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do torby, nam położns wręcz radziła walizkę na kółkach, z racji tego, że panowie do sali nie mają wstępu i cały korytarz trzeba przejść z tobołkiem samej. Jedna dziewczyna zapytała, czy nie będzie wyglądać jak.na wczasy, to powiedziała, że u nas dużo pań tak robi, żeby nie nosić. W związku z tym, ja jadę z walizką na kółkach ;) łatwiej też w walizce się szuka niż w torbie... jedyne "wczasy" w tym roku ;)

taki miałam zapisany na kartce ale jeszcze pytalam pani w aptece czy faktycznie najlepszy i potwierdziła ze tak. i ja płyn do kąpieli kupiłam ten Hipp bo jednak słyszałam że ma najlepsze opinie a nie chciałam kupować jakiegoś emolium bo to do typowo alergicznej skórki jest a liczę na to ze mały przyjmie zwykle kosmetyki i nie chce go do tych anty alergicznych przyzwyczajać
Julka a na tym Hipp jest napisane, że od urodzenia można stosowac? Możesz pokazac, jak to wygląda?
Ja myślę nad Oilatum Baby takim Link do: OILLAN Baby, płyn do mycia i kąpieli 2w1, od urodzenia, 400ml - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl, ma bardzo dobry skład.

A co kupiłaś na ciemieniuchę?

Ja kupuję tylko sól fizjologiczną, gaziki i octanisept (ale nie wiem czy będę używać).

reż myślałam nad Oilatum ale to polecała mojej siostrze alergolog na atopowe zapalenie skóry ( bo siostrzenica ma) ale strasznie ja uczylilo czyli też typowo do alergicznej skórki jest i poki nie uczula go te zwykłe płyny to będę używać normalnych, bo jak się skóra przyzwyczai to ciężko odzwyczaic. ja kupiłam takie.

Załączniki

• 20160521_145834.jpg
    20160521_145834.jpg
    176,9 KB · Wyświetleń: 87
Julka, ja mam kilka aptek blisko więc może dlatego tak podchodzę ale z tego co pisałaś to i tak częśc rzeczy nigdy nie używałam więc dlatego wolę tak na bierząco.

reż myślałam nad Oilatum ale to polecała mojej siostrze alergolog na atopowe zapalenie skóry ( bo siostrzenica ma) ale strasznie ja uczylilo czyli też typowo do alergicznej skórki jest i poki nie uczula go te zwykłe płyny to będę używać normalnych, bo jak się skóra przyzwyczai to ciężko odzwyczaic. ja kupiłam takie.

Wybacz, że męczę, ale możesz zerknąc czy to jest to samo co na tej stronie? Link do: Sroka o....: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL

Julka a na tym Hipp jest napisane, że od urodzenia można stosowac? Możesz pokazac, jak to wygląda?
Ja myślę nad Oilatum Baby takim Link do: OILLAN Baby, płyn do mycia i kąpieli 2w1, od urodzenia, 400ml - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl, ma bardzo dobry skład.

A co kupiłaś na ciemieniuchę?

Ja kupuję tylko sól fizjologiczną, gaziki i octanisept (ale nie wiem czy będę używać).
od 1 dnia, tak pisze bo ja tez kupiłam hippa zel do mycia i kapieli i to jedyna rzecz jaką kupiłam, oliwkę dokupie jak okaze sie potrzebna

reklama
Cześć!

Głowa mnie ćmi, wczoraj bolała, nie cierpię bólu głowy, można paracetamol? Pytam, bo ogólnie wiem, że można, ale coś mi gin mówił, że do 28 tygodnia?? Słyszałyście coś o tym?? A potem co? Zapytałam. Szklanka wody. Świetny jest :/ On ma specyficzne poczucie humoru :/

Aga, u mnie też po porodzie położna przychodziła, ale słyszałam, że teraz ma przychodzić już w ciąży, nie wiem czy to trzeba zadzwonić do przychodni czy jak? Do mnie nie przychodzi. Jeszcze :/
Iwona35, współczuję bólu, wiem, jak to jest, bo i mnie ciągnie w pachwinach, w kroczu, nie cały czas, ale wieczorami najbardziej, krok trudno zrobić...
Nieufna, jak tam ruchy? Lepiej?
Taq - jeszcze trochę wytrzymaj :)
Alinko, 21.06 na rozwiązanie?? Ale jazda, to przecież już :) :) :)
Julita, nie kupuję.
Iwonaimaja, Gwiazda - cieszę się :)

Ja na apteka gemini zamówiłam:
- Oillan, mleczko nawilżające
- Oillan baby + krem
(też się zastanawiałam nad tym, żeby nie przyzwyczajać dziecka do specyfików dla skóry ze skłonnościami do podrażnień, ale jest napisane przy tym kosmetyku, że do stosowania profilaktycznie, do wrażliwej skóry, a przecież każde dzieciątko ma wrażliwą skórę, po miesiącu, jak będzie ze skórą ok to zmienię na coś z ziajki)
- Mustella Sun SPF +50 mleczko
- Linomag maść
- Sudokrem
- patyczki do uszu
- Alantan plus

Octenisept i gaziki mam do stosowania na co dzień dla chłopców. Resztę w miarę potrzeby.

Idziemy dziś na grill, mam nadzieję, że głowa nie zacznie boleć gorzej :/ Napiszcie czy ten apap można w późniejszych tygodniach ciąży?

Do góry