reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

wiecie co ja to nie wyrabiam z tym bólem w pachwinach, no wiem, że ma boleć ale żeby człowiek chodzić nie mógł i czuł się jak po godzinnej zumbie? nie pamiętam czy mnei przy dziewczynakch tak ciągnęło

Mnie też tak bola pachwiny, potwornie! I przy dziewczynkach miałam tak samo. I stopy mnie bolą!!!! Fazer - Ciebie chyba też???

Dziewczyny a co z położną? Macie już wybraną. Jak to jest? Bo jak rodziłam 10 lat temu to z automatu przyjezdzalala potem, chyba? Podobno teraz się wybiera. Ja jeszcze nie mam.

Ja jak wybrałam kilka lat temu tak nic nie zmieniam..... Była taka..... spokojna...i kilka fajnych rzeczy mi pokazała, np. noszenie na przedramieniu :-)

Alinka to znasz już date, super.

Mówisz że tyle porodów... ja się boję że będzie dużo jak ja będę rodzić a u nas tylko jedna sala do porodu rodzinnego, jak będzie zajęta to nie wiem co zrobię.

I tylko w tej jednej sali można rodzić razem z osobą towarzyszącą????

Melduje się ze szpitala.
Wczoraj po nocy pomimo kroplowek z magnezu nasiliły mi się skurcze, dostałam zastrzyk z hydoksyzyny i cały dzień przespalam i skurcze się zmniejszyły. Miła odmiana tak sobie beztrosko pospać bo od kiedy nie pracuje to mam z tym ogromny problem.

Alinka fajnie że tak szybko Cię wypuścili.

trzymaj się!!!!!

Dzień doberek :)
Ja już też po śniadanku, obiadu dzisiaj nie robię, bo mama narobiła za dużo pierogów i poświęcamy się, żeby je zjeść ;)
Słonecznie i ciepło, zakupy i wieczór u znajomych :)

Padłam :D :D :D

Witam się I ja z rana;) Trzymajcie kciuki żeby na obchodzie powiedzieli ze idę do domu bo takie było wczoraj założenie ale dxis zadecydują ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Mocno zaciśnięte!!!!!!!!!!!!!! :-) :-)

cześć dziewczyny. u mnie jak narazie najgorsza noc odkąd jestem w ciazy. praktycznie nie spalam. biodra mnie tak bolaly ze nie dałam rady zasnąć, chodziłam siku i tak cała noc. próbowałam spać na siedząco ale się nie da :( zaraz jedziemy na ostatnie zakupy, te kosmetyczne i leki. akurat dziś się tak niewyspalam jak musze mieć choć trochę sily..

Na boląca biodra - ćwiczenia. Klęk podparty, tak jak Ci wygodnie i 1) sikający piesek - wcale nie musi być wysoko, po 5 razy jedna noga 2) wciąż klęk podparty - kolano idzie do nadgarstka, ale po jego zewnętrznej stronie, też po 5 razy każda noga. I tak 3 razy dziennie. Wszystko delikatnie, bez cienia bólu. Ma być delikatne rozciąganie.

Melduję się już z domu mam kontrolować ruchy i gdyby coś się działo to wrócić

Dobrze, że już w domu!!!!

A ja mam dzis gości - i to caaałą masę. Więc błagam, nie mówcie, że nic nie robicie, bo ja oszaleję! Bo Ci goście zostają do jutra!!!! AAAAAAAAAaaaaaa.............!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny melduje się z domu wypuścili mnie ale jak by coś się działo mam wracać ;) Powiem wam że lekarze ,położne i siostry super ;) dziś na ktg jakiś zaryz skurczy się pojawił ale już opanowane ;) jeszcze 3 tygodnie musze wytrzymać potem mam przyjść się zapisać na cesarke za 3 tygodnie ;)

witajcie
Oj ja też siedzę w domu, nie mam weny zabrać się za prasowanie na sprzątanie nie mam siły.
Szczerze powiedziawszy to ja jestem daleko w lesie ze wszystkim wiec po nocach już nie śpię muszę się spakować a nie mam jeszcze nic kupionego. Dziś zrobię jednak zakupy aptekowe bo nie ma na co czekać.
Jeszcze coś na allegro zamówie.

Dziewczyny a kupujecie woreczki do przechowywania pokarmu?
Ja nie kupuję. Może po porodzie. Martynka nie chciała wziąść żadnego smoczka do ust i karmiłam tylko cycem. Zobaczymy jak będzie z Mają

Mnie też tak bola pachwiny, potwornie! I przy dziewczynkach miałam tak samo. I stopy mnie bolą!!!! Fazer - Ciebie chyba też???

Ja jak wybrałam kilka lat temu tak nic nie zmieniam..... Była taka..... spokojna...i kilka fajnych rzeczy mi pokazała, np. noszenie na przedramieniu :-)

I tylko w tej jednej sali można rodzić razem z osobą towarzyszącą????

trzymaj się!!!!!

Padłam :D :D :D

Mocno zaciśnięte!!!!!!!!!!!!!! :-) :-)

Na boląca biodra - ćwiczenia. Klęk podparty, tak jak Ci wygodnie i 1) sikający piesek - wcale nie musi być wysoko, po 5 razy jedna noga 2) wciąż klęk podparty - kolano idzie do nadgarstka, ale po jego zewnętrznej stronie, też po 5 razy każda noga. I tak 3 razy dziennie. Wszystko delikatnie, bez cienia bólu. Ma być delikatne rozciąganie.

Dobrze, że już w domu!!!!

A ja mam dzis gości - i to caaałą masę. Więc błagam, nie mówcie, że nic nie robicie, bo ja oszaleję! Bo Ci goście zostają do jutra!!!! AAAAAAAAAaaaaaa.............!!!!!!!!!!!!!!!!
No teoretycznie tylko w jednej sali jest poród rodzinny. Jak rodziłam Martynke to nikogo więcej nie było to wzięły nas na salę ogólną. Ale jak jeszcze jakaś będzie na ogólnej na której jest cztery fotele i odgrodzone parawanami to ja sobie nie wyobrażam rodzić i pewnie męża by mi nie wypuścili.

Dzień doberek :)
Ja już też po śniadanku, obiadu dzisiaj nie robię, bo mama narobiła za dużo pierogów i poświęcamy się, żeby je zjeść ;)
Słonecznie i ciepło, zakupy i wieczór u znajomych :)
hahah też chcę się tak poświęcić:)
Pisałyście o ogórkowej.. jak ja bym ugotowała to mąż by pomyślał, że coś przeskrobał:) nie cierpi ogórkowej

Mi się dziś okrutnie nie chce gotować. Lenia mam. Noc nieprzespana, Pachwiny tak mnie bolą, że nawet jak leże to nie przestaje a obrócenie się na drugi bok to masakra. Jak któraś z Was wie co to zakwasy po przetrenowaniu to ja tak je czuje.
Mały niby już tylko się przesuwa ale czasami nadal kopie mocno. Dziś mi tak przysunął pod żebro, że mąż sie wystraszony na mnie popatrzył bo mi łzy mimowolnie poleciały i weź tu np akurat samochód prowadź. Silne to moje dziecko.
Nie wiem jak tam u Was dziś pogoda ale u mnie słońce i parno. Wyszłam na chwilke na dwór i plecy mokre.. Zaczęłam twarz smarować filtrem 30 bo jakieś brązowe placki mi na niej wychodzą. Czoło, ciut na policzkach i cała broda...ciekawe czy to samo później zejdzie

No teoretycznie tylko w jednej sali jest poród rodzinny. Jak rodziłam Martynke to nikogo więcej nie było to wzięły nas na salę ogólną. Ale jak jeszcze jakaś będzie na ogólnej na której jest cztery fotele i odgrodzone parawanami to ja sobie nie wyobrażam rodzić i pewnie męża by mi nie wypuścili.
u nas też jest tylko sala rodzinna jedna, jak rodziłam Maje to ta sala była "przeznaczona ' dla dziewczyn ze szkoły rodzenia, a że szkoła rodzenia u nas wtedy była prywatna to bylło naprawdę bardzo małe prawdopodobienstwo że 2 dziewczyny z tych zajęć rodziły razem.
Teraz jest tak ze tatusiów wpuszczają nawet do tej sali gdzie jest sie ogrodzonym parawanem

I
u nas też jest tylko sala rodzinna jedna, jak rodziłam Maje to ta sala była "przeznaczona ' dla dziewczyn ze szkoły rodzenia, a że szkoła rodzenia u nas wtedy była prywatna to bylło naprawdę bardzo małe prawdopodobienstwo że 2 dziewczyny z tych zajęć rodziły razem.
Teraz jest tak ze tatusiów wpuszczają nawet do tej sali gdzie jest sie ogrodzonym parawanem
Dziękuję, mam nadzieję że u nas też tak będzie. Bo jakoś pełno babeczek na lipiec ma u mnie.

Dziewczyny melduje się z domu wypuścili mnie ale jak by coś się działo mam wracać ;) Powiem wam że lekarze ,położne i siostry super ;) dziś na ktg jakiś zaryz skurczy się pojawił ale już opanowane ;) jeszcze 3 tygodnie musze wytrzymać potem mam przyjść się zapisać na cesarke za 3 tygodnie ;)

Super ze juz wporzadku wiec zacisniete dalej :)

reklama
A ja dzisiaj robię kiełbaske i kaszankę z sałatką z grilla bo mam lenia. Ale zrobiłam już kompocik i może małżonek zagniecie to później ciasto zrobię

Do góry