reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Venicee - no ja też przed 3 cc :/
Kkasiulka, kochana jesteś! Też wiem o tych myślach, znaczy wierzę w to i też pomimo wszystkiego staram się między tymi strachami moimi myśleć pozytywnie. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i szczęśliwie...

reklama
Taq tulę .....znam te procedury ,ja juz jestem po nich. To że szyjka się skróciła nie oznacza że urodzisz wcześniej....mi po tyg, leżenia szyjka sie "wydłużyła" więc spokojnie .
Co do kremów -nie wolno kremów z dużą zawrtościa wit A ..kiedys było głosno o maści na trądzik co miała wysokie stężenie retinolu ..i dzieci rodziły się z defektami jesli mama w ciąży miała tą maścią kurację....

Czy Wasze dzieci też się inaczej ruszają?

Tak, też czuję trochę inaczej. Takie wiercenie się, przekręcanie, czasem taki śmieszny nagły bulgot mam. Jako takich kopniaków to czuję dużo mniej.

Flammie - przy pierwszym dziecku chyba bał się bardziej, przeżywał bardziej. Wcześniej zaczął remont, no ale wtedy trzeba było zrobić dużo więcej, teraz, jeszcze dużo przed nami, a czasu ciągle mniej i mniej. Jak rodziłam drugie musiał ogarnąć dom i pierwsze, a teraz będzie miał dwójkę. Chyba mniej się boi, jeżeli chodzi o opiekę nad dzieckiem, bo już wie, jak to wygląda i dwa razy już daliśmy radę. Facet też przeżywa, tylko inaczej i pewnie nie o wszystkich swoich bolączkach nam mówi. Buziaki dla Was!

Dziękuję :)
Czyli nie tylko mój tak przeżywa.. cóż jakoś się musimy pocieszać na wzajem jak nas dół/stres łapie, tylko tak bezradnie się czuję, bo nie umiem skutecznie pocieszyć.

Miałąm dziś śmieszny sen. Śniło mi się,że rodzę w jakiejś szkolnej klasie. Pełno ludzi dookoła a ja parte. Znalazła się położna nawet i kazała mi jeść żółty ser by szybko poszło. Upychała mi salami. Ja poliki pełne sera jak chomik ale dzielnie parłam. :D

:-D

I ja się witam ze szpitala ☺.

Alinka współczuję czekania na łóżko, u mnie poszło błyskawicznie. Oby wszystko z dzidzia było dobrze, resztę przetrzymamy.

Gwiazda trzymam kciuki za Was.

Wczoraj miałam wizytę i znowu szyjka się skróciła, dostałam skierowanie do szpitala, mają mnie przygotować na wcześniejszy poród. Dostane sterydy na rozwój płuc dziecka i kroplowkę z magnezem. Wczoraj pisałam ze lekarz nie zamierza powtarzać mi wymazow, a jednak zmienił zdanie jak juz jestem w szpitalu i zlecił wymazy i z pochwy i z szyjki.
Taq o ile chcą skrócić ciążę? Trzymaj się

Flammie moj jezeli chodzi o zdowie moje i dziecka/dzieci to lajtowo podchodzi, On jest typem optymisty i nie gdyba co by bylo gdby tylko wie ze będzie dobrze. Finanse pewnie sie matrwi jak tu utrzymac czworke ale kompletnie tego nie pokazuje zeby mnie nie martwic dodatkowo bo ja od razu doly lapie.

Lila coraz mniej miejsca maja nasze dzidziolki stad pewnie inaczej odczuwasz ruchy :) juz jakis czas temu pisalysmy o tych ruchach ze teraz typowych kopniakow to raczej czuc juz nie będziemy, bardziej to będzie napinanie brzucha, rozciaganie, przesuwanie :)

Iwona35 u naszego lipcowego bohatera z tego co wiem co wszystko idzie ku dobremu :) tyje, rosnie i jak tak dalej pojdzie to niedlugo wyjda ze szpitala :) :)

Gwiazda_237 czyli antybiotyk dostaniesz i zniknie cholerstwo? Zdrowka!!

Iwona35 hahaha coz za sen[emoji14]padlam :D

Taq obys jak najdluzej wytrzymala w dwupaku!! Trzymaj sie tam i pisz na bieżąco co u Was! Sciskam

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Needi - dziękuję za dobre słowo :* No, przekichane w ciąży i w ogóle te zaparcia. Owsianka spoko, ja też piję activię, jem mussli, ale to też słodkie :/ no i mam w razie jak już nic nie daje rady Laximama, saszetki, dla kobiet w ciąży, gin mi przepisał, ale nie są na receptę, dają radę.
Link do: Laximama, proszek, 20 saszetek - Portal Dbam o Zdrowie
Venicee - haha, kochana jesteś!! Ja liczę tym samym sposobem co Ty. Ja tak mam w każdej ciąży, nie wiem skąd i dlaczego, no chciałabym myśleć inaczej, ale mam masakrę na tym punkcie. Ale już mi lepiej, dzięki :D
Potwierdzam przy zaparciach najlepsza laximama. Bardzo mi pomogła. Przy regularnym stosowaniu oczywiście.

reklama
Do góry