reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Needi - ja mam hemoroidy, tak mi się wydaje, po pierwszej ciąży i czasami przy zaparciach wyłażą na wierzch, potem się chowają, czasami piecze i boli, czasami z krwią, a czasami sama krew, bez bólu. Byłam u lekarza z tym już parę razy. Nie jest to jakieś stadium do wycinania ich czy jak się je tam usuwa, brałam ten posterisan czopki i maść w ciąży, inne rzeczy między ciążami, jak miałam potrzebę. W tej ciąży powiem szczerze mam największy spokój, mimo tego, że czasami 2 dni się nie wypróżniam. Może być też podrażnienie jelita, skoro raczej hemoroidów nigdy nie miałaś. U mnie ta krew czasami bywała obfita, zawsze żywa, a czasami tylko na papierze odrobinę.

reklama
W tej ciąży krew też się zdarzyła, ale rzadko i zawsze przy podcieraniu widziałam skąd to, bo czasami było bez bólu.

Needi - ja mam hemoroidy, tak mi się wydaje, po pierwszej ciąży i czasami przy zaparciach wyłażą na wierzch, potem się chowają, czasami piecze i boli, czasami z krwią, a czasami sama krew, bez bólu. Byłam u lekarza z tym już parę razy. Nie jest to jakieś stadium do wycinania ich czy jak się je tam usuwa, brałam ten posterisan czopki i maść w ciąży, inne rzeczy między ciążami, jak miałam potrzebę. W tej ciąży powiem szczerze mam największy spokój, mimo tego, że czasami 2 dni się nie wypróżniam. Może być też podrażnienie jelita, skoro raczej hemoroidów nigdy nie miałaś. U mnie ta krew czasami bywała obfita, zawsze żywa, a czasami tylko na papierze odrobinę.
U mnie tylko chwilę. Zastanawiam się czy gin mi przepisze coś jak mu powiem że coś takiego było... chciałam zjeść dziś owsianke ale nie wiem czy mi cukier nie skoczy, bo u mnie różnie bywa z tą cukrzycą. Zjem to zobaczę. A ty mówisz o dwóch dniach a ja o tygodniu...

Lila 10 ruchów jest super ! no kobieto głowa do góry ! Jak byłam w szpitalu dostałam karte gdzie mam zaznaczać ilość ruchów -i 10 miedzy 9-21 jest ok :d
No inne ruchy bo dzieciaki nam rosną :D chyba juz każda tak to odczuwa !
Flammie ale te obawy to nie tylko przy 1 dziecku....choć przy 1 to zmiana zycia całkowicie i to normalne że mąż tak reaguje.....moje 4 dziecie i mąż tez schize ma .....

Cześć wszystkim;-)
Truskawka witaj;-)

Wczoraj w szkole rodz. uczyliśmy się chwytać dziecko,jak podnosić,jak przewracać,przewijać i kąpać....zaczynam się trochę stresować jak sobie z tym poradzimy,żeby nie zrobić maleństwu krzywdy;-/

dzisiaj spałam jak zabita,po 10 sie zwlekłam i to tylko dlatego że strasznie się mi sikać chciało;-)
przez 2 najbliższe dni mam zamiar skompletować łóżeczko żebym już to miała z głowy,więc się zaraz za to zabieram;-)

miłego dnia,dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki;-)

Needi - dziękuję za dobre słowo :* No, przekichane w ciąży i w ogóle te zaparcia. Owsianka spoko, ja też piję activię, jem mussli, ale to też słodkie :/ no i mam w razie jak już nic nie daje rady Laximama, saszetki, dla kobiet w ciąży, gin mi przepisał, ale nie są na receptę, dają radę.
Link do: Laximama, proszek, 20 saszetek - Portal Dbam o Zdrowie
Venicee - haha, kochana jesteś!! Ja liczę tym samym sposobem co Ty. Ja tak mam w każdej ciąży, nie wiem skąd i dlaczego, no chciałabym myśleć inaczej, ale mam masakrę na tym punkcie. Ale już mi lepiej, dzięki :D

Ja mam chyba schizy. Czy Wasze dzieci też się inaczej ruszają? Bardziej przesuwają niż kopią? No niby ruchy są, ale takie znowu jakby delikatniejsze, juz chciałam wczoraj jechać na IP, ale mąż mi powiedział, że jak chcę to sama mogę jechać, bo dziecko się rusza i lekarz mi mówił, że może być różna intensywność, ale wydaje mi się, że mniej i delikatniej od dwóch dni może :/ A może znowu się przekręciła? Nie ma bata, teraz 30 maja jak będę to musi mi zbadać chociaż tętno dziecka, no przecież to takie ważne!!!! Mam nadzieję, że mi się rozrusza do tego czasu, no chyba, że to już czas, że dzieci mniej się już będą ruszać :/

Zjadłam przed 9 i od 9 liczę ruchy, no i jest takie przesuwanie, przeciąganie, ale nie ma już kopniaków :( Z 10 razy już było...Ja ma jakąś psychozę przez te ruchy! A w momencie, kiedy już dziecko na zewnątrz mogłoby żyć to już w ogóle. I tylko siedzę i się dołuję, jaka szkoda, że nie mam tego detektora :/

Eeejjj......no przecież to już 3 raz. Pewnie, że inaczej się rusza! :-) Ma duuużo mniej miejsca i coraz mniej wód płodowych, teraz to głównie jest przeciaganie, rozciąganie, przesuwanie się na jakąś stronę brzucha. Nic się nie martw, jest OK jeśli tylko czujesz ruchy. Cmooook!

Dziewczyny w szpitalu - jak u Was???Co po obchodzie?????

truskawka - witaj! Napisz coś więcej o sobie. To Twoja pierwsza ciąża? Skąd jesteś??

NIC mi się nie chce.............:( :(

Flammie - przy pierwszym dziecku chyba bał się bardziej, przeżywał bardziej. Wcześniej zaczął remont, no ale wtedy trzeba było zrobić dużo więcej, teraz, jeszcze dużo przed nami, a czasu ciągle mniej i mniej. Jak rodziłam drugie musiał ogarnąć dom i pierwsze, a teraz będzie miał dwójkę. Chyba mniej się boi, jeżeli chodzi o opiekę nad dzieckiem, bo już wie, jak to wygląda i dwa razy już daliśmy radę. Facet też przeżywa, tylko inaczej i pewnie nie o wszystkich swoich bolączkach nam mówi. Buziaki dla Was!

Witam!

Gwiazda, mam tylko prysznic.
Fazerkam, dzięki!
Nieufna - w ciągu jakiego czasu po posiłku ma być przynajmniej 6 ruchów?
Lizzy - pierwszy raz słyszę o takiej terapii, muszę o niej poczytać, dziękuję :)
Dżudka, o dzięki! To zobacz, zobacz, ja byłam dzisiaj w Biedronce i zapomniałam, normalnie porażka jakaś!
Neddi - można, można. Też czasami po wypróżnieniu pojawi się u mnie krew na papierze, a nic nie zaboli.
Flammie - dziękuję :) Pewnie i by pomogły, ja co jakiś czas chodzę, tylko nie w ciąży.
Kamejka, nie pomogę, bo mieszkam w domu...
Alinko, Gwiazda - trzymajcie się dziewczyny!
Dżudka, nie kupiłam jeszcze wypełnienia.
Truskawka, witaj!! To Twoje pierwsze Dzieciątko?
Venicee - kciuki zaciskam, napisz po wizycie!!

Ja mam chyba schizy. Czy Wasze dzieci też się inaczej ruszają? Bardziej przesuwają niż kopią? No niby ruchy są, ale takie znowu jakby delikatniejsze, juz chciałam wczoraj jechać na IP, ale mąż mi powiedział, że jak chcę to sama mogę jechać, bo dziecko się rusza i lekarz mi mówił, że może być różna intensywność, ale wydaje mi się, że mniej i delikatniej od dwóch dni może :/ A może znowu się przekręciła? Nie ma bata, teraz 30 maja jak będę to musi mi zbadać chociaż tętno dziecka, no przecież to takie ważne!!!! Mam nadzieję, że mi się rozrusza do tego czasu, no chyba, że to już czas, że dzieci mniej się już będą ruszać :/

Zjadłam przed 9 i od 9 liczę ruchy, no i jest takie przesuwanie, przeciąganie, ale nie ma już kopniaków :( Z 10 razy już było...Ja ma jakąś psychozę przez te ruchy! A w momencie, kiedy już dziecko na zewnątrz mogłoby żyć to już w ogóle. I tylko siedzę i się dołuję, jaka szkoda, że nie mam tego detektora :/

Tego nie powiedział, ale na pewno na tym etapie ciąży nie licz na kopniaki tylko własnie takie przeciaganie i ważne, że coś się w tym brzuchu dzieje.

Mam pytanie, czy któraś używa, używała w ciąży krem z pro retinolem do twarzy? Czytam, że jest to mniej aktywna postać witaminy A i nie przechodzi do krwi, ale sama już nie wiem:( Nie używam tych kremów non stop, ale już mam stresa, że coś się mogło stać.

Dziewczyny w szpitalu, trzymam kciuki!!!!

reklama
Kkasiulka, no ja wiem, że trzeci raz :sorry2::zawstydzona/y: Ale nie wiem dlaczego w każdej ciąży mnie to tak martwi, chora jestem na tym punkcie :oo: Ty mi nic nie pisz o wodach, bo zaraz schiza będzie, bo na 3 usg mi mówiła, że w normie, ale przy dolnej granicy i żebym piła:tak: Zaraz będę myślała, że za mało jej mam. Okropna jestem...chyba nawet panikara, ugh:unsure:Dziękuję :blink:
Nieufna, dziękuję!

Do góry