reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej Dziewczyny!

Truskawka witaj! :)

Gwiazda- daj znać co powiedzieli, trzymaj się!

U nas na forum to się dużo dzieje i dużo jest ciekawych tematów, może czerwcówki na FB poszły.
Dziś siedzę w domu, mam tylko drobne sprawy do załatwienia i nic więcej. Ciesze się, bo dwa dni wstawania po 5 to nie dla mnie :D
Agula wymiękam z Twojego obrazka:) No nic dodac nic ująć, zyjemy jak na bombie:D

reklama
Juz po obchodzie . Zapalenie drug rodnych jednak i to od tego . ale przy okazji będą mi te ciśnienie sprawdzać bo też skakało mam nadzieje szybko wyjść ;) Pozdrawiam

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• pregnant-mother-problems-comics-illustrations-kos-og-kaos-41__605.jpg
    pregnant-mother-problems-comics-illustrations-kos-og-kaos-41__605.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 97
Dziewczyny w szpitalu kciuki. dla mnie 3ci trymestr jest straszny i mam nadzieje ze jakoś mi zleci. najgorzej z hormonami i bólami wszelakiego rodzaju.. niech już będzie ten lipiec ! a mój mały układa się bardziej po prawej stronie brzucha i juz mnie boli jak ciągle mi naciaga się z jednej strony. tak sobie umyślal i za nic nie chce przejść na drugą stronę..

Gwiazda dobrze, że jest diagnoza i już wiedzą za co mają się brać:)
Alinka a jak u Was?

Miałąm dziś śmieszny sen. Śniło mi się,że rodzę w jakiejś szkolnej klasie. Pełno ludzi dookoła a ja parte. Znalazła się położna nawet i kazała mi jeść żółty ser by szybko poszło. Upychała mi salami. Ja poliki pełne sera jak chomik ale dzielnie parłam. :D

Witam!

Gwiazda, mam tylko prysznic.
Fazerkam, dzięki!
Nieufna - w ciągu jakiego czasu po posiłku ma być przynajmniej 6 ruchów?
Lizzy - pierwszy raz słyszę o takiej terapii, muszę o niej poczytać, dziękuję :)
Dżudka, o dzięki! To zobacz, zobacz, ja byłam dzisiaj w Biedronce i zapomniałam, normalnie porażka jakaś!
Neddi - można, można. Też czasami po wypróżnieniu pojawi się u mnie krew na papierze, a nic nie zaboli.
Flammie - dziękuję :) Pewnie i by pomogły, ja co jakiś czas chodzę, tylko nie w ciąży.
Kamejka, nie pomogę, bo mieszkam w domu...
Alinko, Gwiazda - trzymajcie się dziewczyny!
Dżudka, nie kupiłam jeszcze wypełnienia.
Truskawka, witaj!! To Twoje pierwsze Dzieciątko?
Venicee - kciuki zaciskam, napisz po wizycie!!

Ja mam chyba schizy. Czy Wasze dzieci też się inaczej ruszają? Bardziej przesuwają niż kopią? No niby ruchy są, ale takie znowu jakby delikatniejsze, juz chciałam wczoraj jechać na IP, ale mąż mi powiedział, że jak chcę to sama mogę jechać, bo dziecko się rusza i lekarz mi mówił, że może być różna intensywność, ale wydaje mi się, że mniej i delikatniej od dwóch dni może :/ A może znowu się przekręciła? Nie ma bata, teraz 30 maja jak będę to musi mi zbadać chociaż tętno dziecka, no przecież to takie ważne!!!! Mam nadzieję, że mi się rozrusza do tego czasu, no chyba, że to już czas, że dzieci mniej się już będą ruszać :/

Zjadłam przed 9 i od 9 liczę ruchy, no i jest takie przesuwanie, przeciąganie, ale nie ma już kopniaków :( Z 10 razy już było...Ja ma jakąś psychozę przez te ruchy! A w momencie, kiedy już dziecko na zewnątrz mogłoby żyć to już w ogóle. I tylko siedzę i się dołuję, jaka szkoda, że nie mam tego detektora :/
Mój był karateka jeszcze pare dni temu a teraz tez już się tylko przesuwa:) Tak ma być:)

Needi - ja mam hemoroidy, tak mi się wydaje, po pierwszej ciąży i czasami przy zaparciach wyłażą na wierzch, potem się chowają, czasami piecze i boli, czasami z krwią, a czasami sama krew, bez bólu. Byłam u lekarza z tym już parę razy. Nie jest to jakieś stadium do wycinania ich czy jak się je tam usuwa, brałam ten posterisan czopki i maść w ciąży, inne rzeczy między ciążami, jak miałam potrzebę. W tej ciąży powiem szczerze mam największy spokój, mimo tego, że czasami 2 dni się nie wypróżniam. Może być też podrażnienie jelita, skoro raczej hemoroidów nigdy nie miałaś. U mnie ta krew czasami bywała obfita, zawsze żywa, a czasami tylko na papierze odrobinę.
Lila Ty rodzisz przez cc? Bo ja mam takie same problemy z hemorojdami. Nie są do operacji, pojawiają się i znikają. Czasami nawet z pół roku nie mam. Na 100% jednak się na nie nastawiam po porodzie. Jak będzie sn to będą i to takie znowu że hoho, nie wiem czy nie bardziej mnei bolały niż cięcie :( Tak je dostałam- po pierwszym sn, i po drugim tez były.

Kkasiulka, no ja wiem, że trzeci raz :sorry2::zawstydzona/y: Ale nie wiem dlaczego w każdej ciąży mnie to tak martwi, chora jestem na tym punkcie :oo: Ty mi nic nie pisz o wodach, bo zaraz schiza będzie, bo na 3 usg mi mówiła, że w normie, ale przy dolnej granicy i żebym piła:tak: Zaraz będę myślała, że za mało jej mam. Okropna jestem...chyba nawet panikara, ugh:unsure:Dziękuję :blink:
Nieufna, dziękuję!

Lila - ja też mam duzo przeróżnych strachów i wciąz się zastanawiam czy wszystko jest OK. Ale ich nie werbalizuję.... Odsuwam od siebie myśli o cc, wciąż nastawiam się na sn - choć POTWORNIE się boję, bo im bliżej, tym bardziej przypominam sobie ten ból porodu. I myślę o tym kilka, kilkanaście razy dziennie. Jestem przeażona myslą, że ten mały człowiek może się tu pojawić już za 6 tygodni...... Mam łzy w oczach, jak sobie pomyślę o moim kręgosłupie, bo po moich przejściach lekarz (dyżurujący) może się po prostu nie zgodzić na poród sn. Albo anestezjolog nie będzie chciał zrobić wkłucia w operowany kręgosłup, a bóle porodowe mam głównie z kregosłupa. Boję się, że ból spowoduje zesztywnienie - i wtedy niezastąpione będzie ZZO.
Ale tak jak mówię - nie mówię o tym, myślę, ale odsuwam te myśli od siebie. Staram się przywoływać pozytywne myslenie, bo wierzę, że każde dobro - nawet w postaci myśli, wysłane w świat - wraca. Wierzę, że pozytywne myślenie przyciąga pozytywne działania...... Czasem walczę sama ze sobą....

3 trymestr -trymestr schiz .Teraz to czujemy ciąże chyba każda z nas...
Gwiazda a ty przestań o tym domu -lepiej poleżeć ,upewnić się że wszystko w normie -i dopiero wtedy do domu !!!
Ja 3 cc....i nawet nie chce mówić jak bardzo sie boję ...

Moja mama przyjechała i właśnie mi mówi, że jakiś tam kremów nie wolno, coś się naoglądała, a ja do twarzy używam cały czas i nawet nie pomyślałam, że nie wolno może akurat tego, nawet nie pamiętam jaki skład, ugh :/ Nieufna, Ty też to oglądałaś?

Iwona, ja już 2 cc miałam to i trzecią mam mieć. Dzięki, zawsze to mi lepiej, że nie tylko moje Dziecię zmieniło sposób aktywności :) Rzeczywiście, po naturalnym to dopiero pewnie wyłażą :/

A może moja też mi na jedną stronę poszła i dlatego krzywa jestem, może to nie plecy? Julka współczuję!

Idę układać w szafie, przenosić bieliznę.

reklama
I ja się witam ze szpitala ☺.

Alinka współczuję czekania na łóżko, u mnie poszło błyskawicznie. Oby wszystko z dzidzia było dobrze, resztę przetrzymamy.

Gwiazda trzymam kciuki za Was.

Wczoraj miałam wizytę i znowu szyjka się skróciła, dostałam skierowanie do szpitala, mają mnie przygotować na wcześniejszy poród. Dostane sterydy na rozwój płuc dziecka i kroplowkę z magnezem. Wczoraj pisałam ze lekarz nie zamierza powtarzać mi wymazow, a jednak zmienił zdanie jak juz jestem w szpitalu i zlecił wymazy i z pochwy i z szyjki.

Do góry