reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Nie zmrużyłam dziś oka. Mały calutką noc mnie kopał i to boleśnie. Czy to normalne żeby nie spał tyle godzin? Miałyście tak? Nawet teraz nie spi i po mnie zasuwa, Nie spałam nawet pół godziny.
Oj mój nie raz wali pół dnia i pół nocy i się zastanawiałam czy to dziecko kiedykolwiek śpi? Pytałam lekarza, mówił, że ruchami się nie martwić, ale należy rozróżniać je od skurczy, i gdyby to były skurcze to szpital od razu...
Iwona77W obie mamy bliźniaków dawno nie pisaly.. pewnie się na fb przeniosly :(
Oj odkąd tu przyszłam to wiele mamuś gdzieś się ulotniło na dobre, szkoda :( Ale fajnie, że wpadaja nowe mamuśki :)
Bo był już głowką w doł na ostaniej wizycie, a w nocy "kopał " głownie na dole, praktycznie w spojeniu łonowym, to chyba nie ma takiej siły w główce?
Mój kopie koło żeber z prawej strony - tam ma nóżki, ale tak na dole też mocno czuję, myślę, że to rączki, bo na badaniu zwykle gdzieś koło główki trzymał... A wczoraj miałam badanie, więc na pewno się nie przekręcił ;)
Co dzisiaj serwujecie na obiadek? ja robię zupę meksykańską bo robi się ją bardzo szybko i łatwo :D
Hm... ja dzisiaj mam ochotę na schabowego z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy, mniam! :)
Jedna z mam bliźniaków melduje, że żyje i podczytuje ;)
Super, odzywaj się częściej, choćby na dwa zdania ;)

My wczoraj stwierdziliśmy, że najlepszy termin na poród będzie dokładnie za 2 miesiące, żeby mąż był ze mną jak najdłużej... Bo w pracy ma tak, że od 10tego do końca lipca może mieć wolne. W sierpniu nici... Więc od 10tego będziemy robić wszystko by wylazł ;)

A w przychodni wczoraj spotkałam koleżankę, też w ciąży, 10tydzień, kompletnie przerażona co to będzie (wpadka;) ) i mnie wypytuje jak to było w 10tygodniu u mnie, a ja już jak stara ciężarówa nie pamiętałam co i jakie badania, jaka waga itd :p niemniej podobno dobrze wyglądam, albo chciała być miła ;)

Spokojnego dziewczynki!

reklama
Oj mój nie raz wali pół dnia i pół nocy i się zastanawiałam czy to dziecko kiedykolwiek śpi? Pytałam lekarza, mówił, że ruchami się nie martwić, ale należy rozróżniać je od skurczy, i gdyby to były skurcze to szpital od razu...

Oj odkąd tu przyszłam to wiele mamuś gdzieś się ulotniło na dobre, szkoda :( Ale fajnie, że wpadaja nowe mamuśki :)

Mój kopie koło żeber z prawej strony - tam ma nóżki, ale tak na dole też mocno czuję, myślę, że to rączki, bo na badaniu zwykle gdzieś koło główki trzymał... A wczoraj miałam badanie, więc na pewno się nie przekręcił ;)

Hm... ja dzisiaj mam ochotę na schabowego z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy, mniam! :)

Super, odzywaj się częściej, choćby na dwa zdania ;)

My wczoraj stwierdziliśmy, że najlepszy termin na poród będzie dokładnie za 2 miesiące, żeby mąż był ze mną jak najdłużej... Bo w pracy ma tak, że od 10tego do końca lipca może mieć wolne. W sierpniu nici... Więc od 10tego będziemy robić wszystko by wylazł ;)

A w przychodni wczoraj spotkałam koleżankę, też w ciąży, 10tydzień, kompletnie przerażona co to będzie (wpadka;) ) i mnie wypytuje jak to było w 10tygodniu u mnie, a ja już jak stara ciężarówa nie pamiętałam co i jakie badania, jaka waga itd :p niemniej podobno dobrze wyglądam, albo chciała być miła ;)

Spokojnego dziewczynki!

Lizzy jeśli pisałaś to przepraszam ze pytam ale nie jestem chyba w stanie tego odnaleźć. Na kiedy masz termin? Bo ja tez z Malzem wczoraj ustaliłam ze będziemy próbować przekonać małego zeby wyłaził wlasnie od 10 lipca :p

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Needi właśnie dlatego napisałam ze w zależności kto mierzy bo szew miałam przy 14mm, potem w szpitalu przy sterydach lekarka zmierzyła 18mm, z czym mój gin się nie zgadza bo był przy tym usg i wczoraj z lekka drwina na tamtem pomiar wpisal 12mm.
Czy leżę? To dłuższa historia, bardzo się staram i walczę o każdy dzień. Tylko nikt tego nie widzi, za to widzi się błędy. W skrócie- mam przedszkolaka wiec trudno ogarnąć temat a na dodatek nie tolerancyjna tesciowa, z którą mieszkam wiec dla zasady coś robić musze :)

Nafoczka zdrowia i siły... Obyśmy wszystkie wytrzymały do terminu!☺

Witam :)
Sorki dziewczyny ze mnie ostatnio nie ma ale mam tak zalatane dni ze poprostu marze o lozku pasc i isc spac a jestem tak zmeczona ze wszystko mnie boli i mam problemy by normalnie usnac :(
Wczoraj wizyta w lodzi z synem na ostatnim mam nadzieje szczepieniu bo lekarka powiedziala ze mozemy wrocic na rejon a byla tak dluga kolejka ze czekalismy na szczepienie poltorej godziny jak nie lepiej a po musielismy jeszcze 30 minut czekac czy malemu nic sie nie dzieje maja calkiem inne podejscie w tej przychodni no i jak wyjechalismy o 9-40 tak ze szpitala wyszlam o12:55 potem ikea drobne zakupy potem zakup lozeczka wrocilismy do domu kolo 16 ja oczywiscie kierowca :p potem pomoglam mezowi lozeczko skrecic szafke wynosilismy z pokoju musialam w domu posprzatac jakies zakupy zrobic a czulam sie jak rozjechana mysz;/ za to w poniedzialek bylo mi tak niedobrze i zle sie zulam ze nie wiedzialam co mi jest nie mialam sily z lozka wstac ;/ od tak na szybko o mnie poznie jwas podczytam :p

Sylwia podziwiam że masz tyle siły...ja to jak sprzatne tak z grubsza to już nie mam siły na nic więcej ehhh

cześć dziewczyny. ja miewam różne noce, raz śpię jak niemowlę a czasem kręcę się pół nocy. ciężko mi się przestawić z boku na bok i dziś leżałam głównie na prawym. jak się obudziłam to byłam cała obolała, bp cały ciężar miałam na prawej stronie. niestety teraz noce nię będą łatwe :( zdenerwowałam się bo zamówiłam w piątek rano pizame letnia dla ciężarnych a dziś środa i pan łaskawie przysłał maila ze dopiero dziś wysłał! jest mi teraz gorąco i nie mam za bardzo w czyn spać. przerzuce się chyba na koszulki meza. ostatnio zus mi wysłał 80% zamiast 100% i juz czekam drugi tydzień na wyrównanie i dopiero w piątek wyślą...normalnie oni to mają swoje prawa i wszystko gdzieś :)

Julka rozumiem Cię bo ja też miewam bardzo różne noce, raz spie super a innym razem mecze się cała noc i wszystko mnie denerwuje nawet że M za głośno oddycha...i te sny! A co do wizyt w toalecie to wstaje teraz jeszcze częściej, z 5-6 razy w nocy :oo:Ja ostatnio nie mogę dłużej pospać bo sąsiedzi remont mają i od 7 się tłuką i wierca! Ale rozumiem to bo też tak przeszkadzalismy przy naszym remoncie☺

hej dziewczyny mam pytanie jak czujecie ruchy ? słabiej ? mniej a może ze tylko dzidzia się przesuwa ?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak dziewczyny piszą ja też czuje raczej takie przepychanie, wypychanie i jak się Mały tak pcha to widać jak brzuch sie cały rusza i faluje☺ale nie jakoś często więc czasmai jak jest spokój to się znów martwie czy wszystko w porządku! Ehhh tak źle i tak nie dobrze☺

Piszecie o tej torbie i zaczynam się stresowac bo całkiem nic nie mam żeby w razie w spakować. Nic normalnie nic. Muszę to szybko ogarnąć żeby do końca przyszłego tyg już mieć wszystko spakowane i nie stresowac sie☺w końcu to będzie już 34 tydzień i różnie bywa...
Ja dziś na obiadek mam botwinke i naleśniki które właśnie smaze☺☺

Dziewczyny pomocy, czy wam też tak puchną nogi?
Ja mam kostki prawie jak łydki i takie poduchy na wierzchu stopy i palcach, musiałam sobie kupić klapki na rzepie bo nic założyć niemogę, ciśnienie obniżam tabletkami ale mimo wszystko boję się czy to nie zatrucie ciążowe, wizytę mam dopiero w przyszły poniedziałek:no2:
Po nocy obrzęk jest jakby mniejszy ale nie schodzi całkowicie.

Piszecie o tej torbie i zaczynam się stresowac bo całkiem nic nie mam żeby w razie w spakować.
My w przyszłym tygodniu mamy temat w szkole rodzenia "wyprawka do szpitala". Po tym mam zamiar zrobić zakupy i spakować. Jednak lepiej być przygotowanym, torba w kącie może stać, a w razie "wu" być gotowym.

Ja mam na 25.07
No to od 10go namawiamy maluchy na wyjście ;) a wtedy już pewnie dziewczyny będą fotki swoich kruszyn wstawiać to tym bardziej będziemy chciały swoje już przytulić :)
Dziewczyny pomocy, czy wam też tak puchną nogi?
Tak. Mi też puchną. Najbardziej łydki i stopy. Nawet jak mało chodzę, tj. tylko po domku. Mam roller którym sobie rozmasowuję, dodatkowo mąż mi masuje łydki i stopy. Masaż mi pomaga, krew zaczyna lepiej krążyć itd. Co prawda mieszczę się w buty, tj. baleriny sprzed ciąży, ale są ciaśniejsze sporo...

Tak myślę, że chyba też będę pakować torbę do szpitala przynajmniej z rzeczami dla siebie, tak na wszelki wypadek - mam przykaz nie czekać tylko jechać do szpitala w przypadku skórczy.

alinka, najlepiej porozmawiaj z lekarzem.. Mi puchną, ale trochę i zwykle po dniu na nogach. Jak wypocznę opuchlizna znika.

reklama
U mnie tez bardziej przemieszczanie sie niz kopanie jak wczesniej.. zlosnik jeden jak tylko gdzies wyjde z domu to mi na pecherz napiera i co 5min siusiu mi sie chce :)

Dzis na obiad u mnie krupnik, brizol/stek z ziemniakami a później zapiekanki na bagietce :) mniaaam :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry