Co do imion to ja nigdy nie komentuję jak się dowiaduję że ktoś dał/chce dać na imię tak, że mi się za bardzo nie podoba. To rodziców wybór. Aczkolwiek ja sama stawiam na bezpieczne rozwiązania Takie imię, żeby się mnie w przyszłości dziecko nie czepiało ani żeby różni dziwni ludzie nie kręcili głowami. U nas jeśli dziewczynka to będzie Natalia. Jeśli chłopczyk to zobaczymy, jeszcze nie wybrane. Ogólnie stawiam na zwykłe imiona, a nie na takie jak są modne teraz czyli staropolskie lub zapożyczone. A jeśli komuś się już takie zwykłe typu Michał, Andrzej, Agnieszka, Magda nie podobają, to już typowo kwestia gustu bądź może skojarzeń z nielubianymi osobami i przejmować się nie należy
reklama
Lizzy_
Fanka BB :)
Mojemu szwagrowi też się nie podoba imię, które wybraliśmy, wprost powiedział, że brzydkie. Słabo, nie? Ale mam to gdzieś. Nie jego dziecko. Aczkolwiek uważam, że krytykowanie imion jest nie w porządku. Jeśli wybieramy imię to znaczy, że nam się podoba, a gusta są różne. Znajomy też powiedział, że dlaczego tak chcemy skrzywdzić dziecko... Zrobiło mi się bardzo przykro, ale co tam. Wydaje mi się, że mały nie powinien nam nigdy tak powiedziećNa to mój szwagier, że co to teraz się porobiło, żeby takim imieniem tak skrzywdzić dziecko
U mnie CSI na okrągło, normalnie już mi się powtarzają odcinkiu mnie wszystkie serie po kolei CSI Kryminalne zagadki NY, Miami na zmianę z katastrofami w przestworzach
Minky wcześniej też nie znałam, ale mega mi się podobają kupimy najpierw jeden kocyk do wózeczka, nieocieplany na lato, a potem zobaczymy jak się sprawdzi
A co do butów to biegam ciągle w balerinach... tzn. biegam to za dużo powiedziane, człapię sobie w balerinach - płaskie, wkładane - dla mnie idealne
Od rana próbuje Was nadrobić ale co na chwilę odejdę to jak wracam znowu kilka stron hihi ale udało się w końcu☺
Tak jak Paula pisze że zamówiła 75*100 to właśnie o takim myslalam ☺ tylko zastanawiam się właśnie nad wypełnieniem, bo są bez wypełnienia albo z takim letnim chyba 0,8 cm i z grubszym 1,5cm. Waham się czy brać bez wypełnienia czy z tym 0,8 hmmmm??
Właśnie Paula zamówilas w ogóle nie ocieplany?bez wypełnienia? Zastanawiam się nad tym a nad takim z małym wypełnieniem i nie wiem który będzie lepszy. A rozmiar ten właśnie chce☺
A masz jakieś sprawdzone miejsce do zakupu? Bo słyszałam że nie wszyscy sprzedawcy oferuje te kocyki z prawdziwego minky a te podróbki podobno nie koniecznie fajne.
Lila ja uważam że imię dla Waszego dziecka to tylko i wyłącznie Wasza sprawa. Nie lubię też jak ktoś tak komentuje chamsko bo nie uważam że tym imieniem skrzywdzona swoje dziecko☺ glowa do góry!
Właśnie slyszalam że nie wszędzie można kupić oryginalne minky i teraz nie wiem gdzie szukać żeby się nie rozczarować. A Ty gdzie zamawialas że nie jesteś tym razem zadowolona??
Może ktoś z Was ma sprawdzone miejsce skąd mogę zamówić prawdzowy kocyk minky? Na Allegro pełno tego jest ale skąd mam wiedzieć które są oryginalne? i jakieś rady co do grubości kocyka??bo jeszcze się waham
Witam poweekendowo!
Iwonaimaja, super rodzinka, świetnie wyglądacie
Co do położnej, też nie planuję dodatkowo żadnej opłacać. Nie wiem jakie panie są u nas, ale zobaczymy. Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że w trakcie porodu, jak się coś nie podoba to można poprosić o zmianę położnej. Zobaczymy.
A śniło mi się dziś, że rodzę, a nic nie bolało, tylko ciach maluch się pojawił i już... Marzenia, nie?
W piątek byliśmy na tych kabaretach - super występy, ubawiłam się jak nie wiem, buzia mnie bolała od śmiechu, a mały szalał i kopał jak nie wiem. W pewnym momencie zaczęłam się martwić, bo nie chciał się uspokoić, nie wiem, czy było mu za głośno, ale przykryłam brzuch grubą bluzą i się uspokoił...
Ogólnie u mnie szaleństwo często jest, wierzga nogami i często też mam tak, że aż zaboli, a gdzie tam do końca, jeszcze może nawet trzykrotnie zwiększyć wagę, choć myślę, że może nie, bo ja i mąż nie mieliśmy 3,5kg.
Wczoraj wieczorem mnie złapał straszny skurcz, ale po chwili przeszło...
Mam bardzo ciężkie, takie twarde łydki... mąż mi masuje i jest lżej, ale w upały to nie wiem jak będzie
Nam już nie zostało wiele rzeczy do kupienia, a tym tygodniu chcemy zamówić pościel, pieluchy tetrowe, jakąś flanelową czy inną do przykrycia, kocyk do wózka. Potem kosmetyki na początku czerwca i finito pozostanie tylko czekać.
Tak na marginesie, jakiej wielkości kocyk do wózka kupujecie? Bo na chłodniejsze dni chciałam taki z minky bo mi się mega podobają, tylko nie wiem jaka wielkość do wózka jest odpowiednia...
Tak jak Paula pisze że zamówiła 75*100 to właśnie o takim myslalam ☺ tylko zastanawiam się właśnie nad wypełnieniem, bo są bez wypełnienia albo z takim letnim chyba 0,8 cm i z grubszym 1,5cm. Waham się czy brać bez wypełnienia czy z tym 0,8 hmmmm??
Lizzy - ja do wózka zamówiłam taki nieocieplany z jednej strony bawełna a z drugiej minky 75 x 100 niby spory więc nie wiem czy do wózka nie będzie za duży, chyba nie faktycznie jest bardzo cieniutki ale gdyby był jednak mimo wszystko za gorący to mam jeszcze te pieluszki bawełniane albo flanelowe 6 szt ale nie wiem jaki rozmiar
tak sobie myślę że chyba jednak 75x100 to sporo jak na kocyk do wózka.
Właśnie Paula zamówilas w ogóle nie ocieplany?bez wypełnienia? Zastanawiam się nad tym a nad takim z małym wypełnieniem i nie wiem który będzie lepszy. A rozmiar ten właśnie chce☺
A masz jakieś sprawdzone miejsce do zakupu? Bo słyszałam że nie wszyscy sprzedawcy oferuje te kocyki z prawdziwego minky a te podróbki podobno nie koniecznie fajne.
Jejku, jeszcze jedno i uciekam. Wczoraj siostra zapytała o imię dziecka. Mówię, że wciąż się wahamy, że do końca nie wiemy, że chcieliśmy też Anię ( siostra ma tak na imię), ale Gosia ( druga siostra) powiedziała, że się obrazi. I chyba zostanie ta Anastazja, bo chłopcy też już tak chcą, ale wciąż po imieniu do brzucha nie mówimy. Na to mój szwagier, że co to teraz się porobiło, żeby takim imieniem tak skrzywdzić dziecko Skrzywdzę je?? To jakie to imię mam dać w końcu!!!!! Helena nie, bo Helka i to już mnie się nie podoba, Urszula nie, bo Arkowi się nie widzi, Hanna nie, bo dużo Hań, Anna nie, bo faworyzuję jedną z sióstr, a Anastazją krzywdzę dziecko. Świetnie!
Ugh! Ja się chyba rzadko uśmiecham. Szkoda
A w ogóle jestem cholerną pesymistką! Że ten Arek ze mną wytrzymuje, ja ze sobą nie mogę!
Idę!
Lila ja uważam że imię dla Waszego dziecka to tylko i wyłącznie Wasza sprawa. Nie lubię też jak ktoś tak komentuje chamsko bo nie uważam że tym imieniem skrzywdzona swoje dziecko☺ glowa do góry!
Minky jest super ale nie wszędzie ...Teraz kupiłam gdzie indziej i troszkę żałuję ,ale trudno.
Sama mam kołdrę minky+bawełna na zimę ciepła niesamowicie !
Ja tez mało co tv oglądam....
Właśnie slyszalam że nie wszędzie można kupić oryginalne minky i teraz nie wiem gdzie szukać żeby się nie rozczarować. A Ty gdzie zamawialas że nie jesteś tym razem zadowolona??
Może ktoś z Was ma sprawdzone miejsce skąd mogę zamówić prawdzowy kocyk minky? Na Allegro pełno tego jest ale skąd mam wiedzieć które są oryginalne? i jakieś rady co do grubości kocyka??bo jeszcze się waham
Asia28BK
Ja jestem taką serialowiczką straszną-Pierwszą miłosć i Barwy szczęścia codziennie ,plus we srodę Na Dobre i Na Złe a we czwartek Przyjaciółki, pozatym z mężem przez Internet The breaking bad ;-)
ale ja tak mam że jak leci w tv powtórka jakiegoś serialu którego nie oglądam to i tak potrafię patrzec nie wiedząc o co chodzi;-)
ale ja tak mam że jak leci w tv powtórka jakiegoś serialu którego nie oglądam to i tak potrafię patrzec nie wiedząc o co chodzi;-)
iwonaimaja
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa na temat mojej rodzinki
Majka miała włosy wyprostowane tylko górą dwa francuzy zrobione
Kupiłam wózek xlander xplus plus fotelik recaro
I byłam dziś u lekarki mała wazy 1540g
Majka miała włosy wyprostowane tylko górą dwa francuzy zrobione
Kupiłam wózek xlander xplus plus fotelik recaro
I byłam dziś u lekarki mała wazy 1540g
iwonaimaja
Przepraszam za tak tylko o sobie ale pół godziny temu przyszlam a już muszę wychodzić
paula_dabro
Od rana próbuje Was nadrobić ale co na chwilę odejdę to jak wracam znowu kilka stron hihi ale udało się w końcu[emoji5]
Tak jak Paula pisze że zamówiła 75*100 to właśnie o takim myslalam [emoji5] tylko zastanawiam się właśnie nad wypełnieniem, bo są bez wypełnienia albo z takim letnim chyba 0,8 cm i z grubszym 1,5cm. Waham się czy brać bez wypełnienia czy z tym 0,8 hmmmm??
Właśnie Paula zamówilas w ogóle nie ocieplany?bez wypełnienia? Zastanawiam się nad tym a nad takim z małym wypełnieniem i nie wiem który będzie lepszy. A rozmiar ten właśnie chce[emoji5]
Lila ja uważam że imię dla Waszego dziecka to tylko i wyłącznie Wasza sprawa. Nie lubię też jak ktoś tak komentuje chamsko bo nie uważam że tym imieniem skrzywdzona swoje dziecko[emoji5] glowa do góry!
Zamowilam od dziewczyny którą znalazłam na Facebooku.nazywa sie ProjectbyAlice. Cena takiego kocyka to 39zl wiec zamowilam dwa no i jeśli chodzi o minky to nie wiem czy oryginalne czy nie nie umiem sie rozpoznać niestety, ale bardzo miłe i przyjazne w dotyku natomiast ta bawełna...średnia wg mnie. Nie ma żadnego wypełnienia wiec jest mega cieniutki i taki w sam raz do wózka na lato.
Mam tez kocyk z La Millou i tam jest chyba oryginalne minky z tego co czytałam i nie porównywałam ale jak sie teraz zastanawiam to nie odbiega zbyt wiele od tych ktore kupiłam po 39zl, ale bawełna zupełnie inna w tym La Millou widac ze porządna. Tylko ze ten jest juz ocieplany wiec na lato odpada. Myśle ze jesień zima to bedzie czas na niego.
Trochę chaotycznie chyba napisałam. [emoji12]
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Lizzy_
Właśnie też się nad nią zastanawiałam, bo mi się w reklamach podpowiada na fb ciągleZamowilam od dziewczyny którą znalazłam na Facebooku.nazywa sie ProjectbyAlice.
A ja jeszcze jestem maniaczką Friends'ów, co prawda oglądałam już kilka razy całą serię, ale jak tylko jest w tv to oglądam najwspanialszy na świecie! Uwielbiam!
reklama
Zamowilam od dziewczyny którą znalazłam na Facebooku.nazywa sie ProjectbyAlice. Cena takiego kocyka to 39zl wiec zamowilam dwa no i jeśli chodzi o minky to nie wiem czy oryginalne czy nie nie umiem sie rozpoznać niestety, ale bardzo miłe i przyjazne w dotyku natomiast ta bawełna...średnia wg mnie. Nie ma żadnego wypełnienia wiec jest mega cieniutki i taki w sam raz do wózka na lato.
Mam tez kocyk z La Millou i tam jest chyba oryginalne minky z tego co czytałam i nie porównywałam ale jak sie teraz zastanawiam to nie odbiega zbyt wiele od tych ktore kupiłam po 39zl, ale bawełna zupełnie inna w tym La Millou widac ze porządna. Tylko ze ten jest juz ocieplany wiec na lato odpada. Myśle ze jesień zima to bedzie czas na niego.
Trochę chaotycznie chyba napisałam. [emoji12]
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Właśnie też się nad nią zastanawiałam bo mi na FB wyskoczyła☺ale jak piszesz że średnia ta bawełna to może poszukam jeszcze czegoś. Jeśli chodzi o La Millou to pewnie widać różnicę ale w cenie również... No nic może spytam się koleżanek gdzie kupiły bo mają takie kocyki. Zobacze przy okazji dokładnie jak u nich wyglądają i czy są zadowolone☺
Ale dzięki za odpowiedź☺