reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Przestaje się dziwić, dlaczego pielęgniarki i położne nie zawsze wykonują swoje obowiązki. Skoro gro kobiet przyzwyczailo je do opłacania za opieke.. żenada. to ich obowiązek być i pomoc...

reklama
Hej Dziewczyny!

Dzięki za rady :) badania i wizytę mam za tydzień, ale chyba zrobię wcześniej mocz i zobaczę co jest na rzeczy.
Jakos mi się nie poprawiło od wczoraj :( nadal jestem przybita, u nas taki upał..

Jeszcze trochę czasu i koniec wspaniałego III trymestru. Pomarudzę Wam dziś :)

Iwonaimaja- jakie cudne zdjęcia :) super, że wszystko się udało !!

Byłam w sklepie oglądać materace i były super właśnie gryka-pianka-kokos (nie jestem do niego przekonana), poszukam jeszcze a jak nie to kupimy, ale będę miała go na uwadze. Dostaliśmy do łóżeczka od siostry męża materac, ale po 2 dzieci i jakiś dziwny jest. Mam porównanie jak nowy w sklepie widziałam i daje go kotu na balkon :D

Upolowałam ciuszki w lumpiku. Jest u moich rodziców jeden taki lumpik gdzie ciuszki są boskie, super materiały, jak nowe a w sobotę było 2zł/kg !! to zapłaciłam 6zł za dwa worki :D wstawię Wam foty.

Super że zakupy udane..☺co do materaca to ja też mam zamiar się wybrać i na żywo zobaczyć, dotknąć itd bo na internecie to wszystko ładnie wygląda. Ja do tej gryki nie nie jestem jakoś przekonana...

Jeeezuuu. .....a ja jeszcze nie mam prawie nic kupione! A gdzie tan pranie. ..... ja z tych co rodzą po terminie i wciąż liczę ze mam jeszcze 9 tygodni.

Dziękuję! Odezwę się po południu [emoji1]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie mam nic poza wózkiem, zamówionymi mebelkami i kilkoma ciuszkami... Teraz w sobotę muszę wybrać się do hurtowni dzieciecej to może kupię trochę rzeczy a co sobie upatrzylam na internecie muszę zamawiać bo czas ucieka...ehhh...

Super że zakupy udane..☺co do materaca to ja też mam zamiar się wybrać i na żywo zobaczyć, dotknąć itd bo na internecie to wszystko ładnie wygląda. Ja do tej gryki nie nie jestem jakoś przekonana...

Ja też nie mam nic poza wózkiem, zamówionymi mebelkami i kilkoma ciuszkami... Teraz w sobotę muszę wybrać się do hurtowni dzieciecej to może kupię trochę rzeczy a co sobie upatrzylam na internecie muszę zamawiać bo czas ucieka...ehhh...
wg mnie nie może byc po prostu za cieńki.. ja coś tez tej gryce nei zaufałam, kupiłam kokos pianka kokos i jestem zadowolona. Gryka niby jest rehabilitacyjna ale po co z góry na rehabilitację się nastawiać?:)

Przestaje się dziwić, dlaczego pielęgniarki i położne nie zawsze wykonują swoje obowiązki. Skoro gro kobiet przyzwyczailo je do opłacania za opieke.. żenada. to ich obowiązek być i pomoc...
Ja nie jestem za opłacaniem połoznych ale daleka jestem od oceniania mam, które w ten sposób chcą swoje lęki uspokoić. Żenujące zaś dla mnie jest jak ktoś się tygodniami nie odzywa i praktycznie w większości przypadków zabiera głos tylko jak chce coś skrytykować albo kiedy trwa kłótnia na forum

wg mnie nie może byc po prostu za cieńki.. ja coś tez tej gryce nei zaufałam, kupiłam kokos pianka kokos i jestem zadowolona. Gryka niby jest rehabilitacyjna ale po co z góry na rehabilitację się nastawiać?:)

Dzięki Kochana za radę☺
Obym już kupiła ten materac to z resztą zakupów może jakoś pójdzie hihi

Iwonaimaja super wyglądaliscie ☺
Ja za dwa tygodnie mam komunię bratanicy i zastanawiam się czy znajdę jakaś sukienkę w którą się zmieszcze :tak:

Ja tez położnej nie opłacalam i nie będę (choć każdy ma prawo mieć swoje zdanie) za to chcę wziąść do porodu męża żeby "patrzyl" jak panie pracują - dodatkowe oczy to dodatkowa motywacja :)

Jeju ja nawet nie wiem czy u mnie można opłacić położną ale przy pierwszym porodzie może nie głaskała mnie po głowie ale była w porządku. Ja mam tylko nadzieję że urodze jak mój lekarz prowadzący będzie miał dyżur jak za pierwszym razem.

Nieufna jak blisko do donoszonej:errr:

Ja mam 72 dni do porodu a 58 do 38 tygodnia. Muszę tylko popracować rozmiar 62, wyprać gondole i dokupić pierdoły.

Ja co położnych się nie wypowiem bo 3 cc mnie czeka....ale.....wiem na pewno że jeśli będą pomocne - dobra kawa będzie w ramach wdzięczności :D
A co do prania -nigdy 90 stopni ....bo teraz mamy taką jakość ubrań że nic z nich nie zostanie ....a pieluchy to już wogóle ....szmatka i to mini chyba...
Polecam pieluchy bambusowe -super po wypraniu i mięciutka ,tetra może się schować...szkoda tylko że tyle kosztują...
Dżudka w coś się zmieścisz :d spoko...ja tyle kiecek mam i co??? i tak chodzić nie moge zbyt wiele ....

reklama
Ja tez położnej nie opłacalam i nie będę (choć każdy ma prawo mieć swoje zdanie) za to chcę wziąść do porodu męża żeby "patrzyl" jak panie pracują - dodatkowe oczy to dodatkowa motywacja :)
Też tak uważam:) nawet mąż najgorsza pierdoła to zawsze dodatkowe oczy:). Mój to jest nieslychanie spokojny człowiek przy mnie ale za to kawał chłopa, więc działał mobilizująco na personel:D lekarz sięgał mu do ramienia i jakoś mnie to uspokajało

Do góry