reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Właśnie co do prania to powiedzcie...wszystkie te nowe ubranka wystarczy wyprać w 40 stopniach na jakimś programie dziecięcym albo antyalergicznym czy jak?

bo gdzieś wyczytałam, że w 90 ale chyba bym się bała, że się poniszczą w takiej temp...
Wystarczy w 40. Nigdy nie prałam w wyższej, bo nic by z nich nie zostało. ... A potem i tak wszysko prasujesz

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
EEee 90? ja w 40 lub 60 zależy co ,noi prasowanie i wystarczy .....dodatkowo mam płyn do płukania antybakteryjny.... ja już mam poprane i wyprasowane prawie wszystko .....
Kasiulka powodzenia na wizycie !!!!!!!!!!!
Jeeezuuu. .....a ja jeszcze nie mam prawie nic kupione! A gdzie tan pranie. ..... ja z tych co rodzą po terminie i wciąż liczę ze mam jeszcze 9 tygodni.

Dziękuję! Odezwę się po południu [emoji1]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny

Ja do prania włączam tylko funkcje dodatkowe płukanie i prasuje na lewej stronie.

Powodzenia na wizytach

Iwonamaja super zdjęcia

Madziolina ja non stop wkładki wymieniam.

A jak wygląda czop to nie wiem bo przy pierwszym porodzie nie było mi dane go zobaczyć.

Ostatnia edycja:
Ja się wcześnie zebrałam z wyprawką...
Z Mikim na tym etapie nic dosłownie nic nie miałam ,jedynie wózek przyniesiony w kartonie i łóżeczko....
No to potem była jazda bo mąż wszystko musiał kupować i organizować....a mały ur się w 33tc....wiec teraz przyspieszyłam wszystko....

Właśnie co do prania to powiedzcie...wszystkie te nowe ubranka wystarczy wyprać w 40 stopniach na jakimś programie dziecięcym albo antyalergicznym czy jak?

bo gdzieś wyczytałam, że w 90 ale chyba bym się bała, że się poniszczą w takiej temp...
hehhe to ten co Ci porazdził te 90 stopni to by musiał za portfel się łapać i te ubranka odkupować. Tak jak Venice mówiła spokojnie 40-60 i prasowanko koniecznie. W 90 to można prac pieluszki tetrowe, ale nowych nie ma po co w takiej temp. prać.

Ja się wcześnie zebrałam z wyprawką...
Z Mikim na tym etapie nic dosłownie nic nie miałam ,jedynie wózek przyniesiony w kartonie i łóżeczko....
No to potem była jazda bo mąż wszystko musiał kupować i organizować....a mały ur się w 33tc....wiec teraz przyspieszyłam wszystko....
EEee 90? ja w 40 lub 60 zależy co ,noi prasowanie i wystarczy .....dodatkowo mam płyn do płukania antybakteryjny.... ja już mam poprane i wyprasowane prawie wszystko .....
Kasiulka powodzenia na wizycie !!!!!!!!!!!
kiedy ty to wszystko ogarnęłaś?

No ja się zawzięłam już muszę coś w tym kierunku robić
Mam schizy bo Ksawery naprawdę szalej czy chodzę czy odpoczywam to on się rozpycha non stop...

Needi hahaha,poprawiłaś humor zdecydowanie;-)
ja wczoraj oglądałm zdjęcia z wesela i jestem przerażona tym jak wyglądam,jeszcze mi się drugi podbródek robi;-P

Agula2016 skonsultuj się z lekarzem żebyś była spokojniejsza,ale myślę że to nasze typowe przypadłości ciążowe niestety...odpoczywaj dużo z nogami do góry;-)
Kot się napewno ucieszy z materaca;-D

Iwonaimaja dobrze,że wysztko się udało,córka widać że zadowolona;-)

Moja dzidzia się obróciła chyba bo do tej pory czułam ją dośc mocno po prawej i lewej stronie brzucha,a od wczoraj na dole i u góry ;-)

Co do opłacania położnej to ja już sama nie wiem co zrobić....znajome mi mówią żeby opłacić,ale strasznie się mi to nie podoba;-/ jeśli miałaby przyjechać na czas porodu i potem specjalnie dla mnie z domu to jeszcze rozumiem bo będzie tylko dla mnie,ale jak trafi się że będzie akurat na swoim dyżurze to co??przecież musi wtedy ogarniać cały oddział,pozatym za swoje dni pracy na płaconą wypłatę...echhhh
no i cena u mnie podobno 500zł trzeba zapłacić!ile u Was się płaci??
200zł to bym jeszcze zrozumiała,ale 500zł to jest gruba przesada!

reklama
Dziś zaczynam tydzien 31. Waga skoczyła do góry tak, że strach patrzeć, ale w sumie spodziewałam się tego :p Brzuch większy i więszky... Robi się ciężko, ale czuję się w miarę dobrze, choć najchętniej to bym tylko leżała.
Maluch wczoraj tak się popisywał, że cały wieczór mieliśmu ubaw - kopał, wiercił się i tak śmiesznie się rozpychał albo główką albo pupą, że miałam taką widoczną gule na brzuchu pojawiającą się w różnych miejscach :p

Kasiulka, powodzenia! :)
Ja ma wizytę w czwartek i już stres mnie dopada powoli.

Fajnie, że poruszyłyście temat prania, bo się nad tym zastanawiałam właśnie co i jak i w jakiej tmp prać.

Miłego dnia!

Do góry