reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Agula2016, to idź do lekarza, jak się martwisz!!!
Mi się też wydawało, że puchnę, ale ciśnienie mam ok i to nie to.

Ja mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością tarczycy. Czy bierzecie dodatkowo jod? Ja biorę mamaDHA i tam jest dawka jodu, nic mi lekarz nie mówił, żeby jeszcze dodatkowo brać.

Ja biorę Jodid 200. Nie biorę żadnych witamin oprócz D3.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Agula że waga leci to już teraz pewnie bedzie norma.

Z dedykacją dla Ciebie na poprawę humoru ten wpis.

Wchodzimy do teściów na obiad a teściowa moja do mnie czy ja na pewno mam tylko jedno w brzuchu. Wtf? Ale to fajna kobieta więc powiedziałam żeby spadała na bambus. Siedzimy już na kawie na dworze. Krzesła plastikowe. Martynka wtedy zachciała rosołek to wzięłam ją na kolana żeby miała wyżej. Podsuwam się do stołu i tu nagle TRZASK... krzesło się połamało w nodze. Powiedziałam im żeby się nawet kur.... nie ważyli zaśmiać ale nic to nie dało...

To odpowiedziałam im historię z pierwszej ciąży. Kupujemy meble z mężem do domu i zachciało mi się siusiu. Poprosiłam babkę i wskazała mi wc dla personelu. Siadam pewnie a tam kibelek niżej niż wszędzie, i straciłam równowagę i jak łupłam to słyszę dźwięk łamanej deski sedesowej.... siedzę na tym kibelku spłakana ze śmiechu i mówię no nie wyjdę... później mówię im, a tylko mój mąż i sprzedawczyni byli na szczęście, mówię słuchajcie to może zabrzmi dziwnie ale właśnie połamałam deskę w wc... mina babeczki.. ahhhh

Poprawiłam komuś humor?

Haha Needi mi poprawiłaś :D Zwłaszcza historią z krzesłem :p Nie dziwię się że rodzinka się nie powstrzymała od śmiechu hihi :p

Agula2016
puchnięcie w ciąży to raczej dość powszechne i niekoniecznie musi oznaczać zatrucie ciążowe. Porozmawiaj o tym ze swoim ginekologiem, niech rozwieje Twoje wątpliwości i ewentualnie skieruje na odpowiednie badania.

Dżudka_88
mi też piersi urosły właśnie pół rozmiaru, z małego B do dużego pękatego nadal B :p
Mi urosły na początku ciąży i potem się zatrzymały i już takie są od dłuższego czasu. To może się już rozmiar nie zmieni.

No właśnie ja też bym już kupiła stanik do karmienia, ale jak mi jeszcze urosną? Tzn. Mam nadzieję, że nie, ale jeśli...? :p

Mnie biust sie powiększył tak o jeden rozmia i z tego co pamiętam z okresu karmienia to potem też o jeden rozmiar. Ale to nie jest reguą.....

Hejka Dziewczyny! Jutro Was nadrobię ...muszę się pożalić.

Mam doła :( zaczęłam puchnąć...waga mi leci w górę a twarz, ramiona, nogi, stopy mam takie spuchnięte, że szok :(
Boję się o zatrucie ciążowe skoro jeszcze tyle czasu zostało :( stopy mam większe, pieką mnie i bolą jak chodzę.

Płakać mi się chce :(

Agula, kochana!!!! Teraz będzie najciężej - dosłownie! Jeśli ciśnienie masz OK, to postaraj sie wyeliminować sól z posiłków - bo zatrzymuje wodę, pij więcej wody, najlepiej małymi łykami, a często - wtedy jest przyswajana. Gdy wychlapiesz na raz cała szklankę, to przeleci. Dla świętego spokoju zrób sobie podstawowe badanie moczu. No i teraz dziecko może być tak ułożone, że uciska naczynia krwionośne i stąd opuchnięcia. Moja szwagierka miała spuchniętą potwornie !!!!! jedną!!!! nogę! A wszystkie badana ok. Coś było uciśnięte. Ja dziś niby nic nie robiłam - byliśmy w kinie, a potem u znajomych, a nogi mam jak słoń!!!!! Chcesz zdjęcie??

Agula2016, to idź do lekarza, jak się martwisz!!!
Mi się też wydawało, że puchnę, ale ciśnienie mam ok i to nie to.

Ja mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością tarczycy. Czy bierzecie dodatkowo jod? Ja biorę mamaDHA i tam jest dawka jodu, nic mi lekarz nie mówił, żeby jeszcze dodatkowo brać.

Ja też biorę te witaminy z jodem. Moja sis tak samo robiła - lekarka jej poradziła.

Needi - :D :D :D padłam :p Nic sobie nie zrobiłaś??

Ostatnia edycja:
nieufna - ja, gdybym miała taką możliwość, też chciałaym mieć opłaconą położną. Zawsze to dodatkowa opieka. Moja sis wynajęła sobie położną, nie to że "dała w łapę", bo tego też nie popieram, ale u niej w szpitalu po prostu tak można. Zgłaszasz to przy porodzie i już. Masz ją tylko dla siebie

Dzięki za odpowiedź, bo oczywiście czytając o tym jodzie zaczęłam się martwić, że biorę za mało. Kkasiula, ja też nie daje w łapę tylko wszystko legalnie

Dzięki za odpowiedź, bo oczywiście czytając o tym jodzie zaczęłam się martwić, że biorę za mało. Kkasiula, ja też nie daje w łapę tylko wszystko legalnie

No i super, fajnie, że tak się da. Niestety, nie w moim szpitalu. Tu cywilizacja jeszcze nie dotarła ;-)

Needi - śpi dobrze! :)

reklama
Witam
Już po imprezie dopiero się położyłam
Imprezka udana ale dobrze że już po teraz mogę już rodzić [emoji3] brzuch boli z przejedzenia do tego zostało tyle że z dwa tygodnie będziemy to jeść
Jak mi się uda to wkleję jakąś fotkę

Do góry