reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Kasiulka u mnie to dziwna rodzina [emoji19] poprostu nabijali sie ze szwagrem czy moj M tez sie uczy oddychać do porodu.
Lubią sie pośmiać z innych [emoji849] chyba sprawia im to radość
Echh...

Ja pochłaniam garściami owoce, sałatę z oliwkami i pomidorkami no i lody mogłabym jeść codziennie [emoji6]
Często robię tez świeże soki np z kiwi, banana i pietruszki, polecam [emoji108]

Co do studentów to u mnie w szpitalu nie ma ale gdyby byli to chyba nie zgodziłabym sie, jakoś nie czuje żebym należała do osób którym by to nie przeszkadzało, tymbardziej ze to moja pierwsza ciąża, moze przy następnej zmienię zdanie [emoji848]

Nafoczka moj brzuszek tez jest dość nisko

Dżudka moze niech Mąż spróbuje troche rozmasowac tam gdzie boli to moze troche pomoże(?) [emoji5]

Ja kupiłam kiedyś 2 staniki do karmienia takie najzwyklejsze z przyjemnego materiału, piersi mi dużo nie urosły i szczerze chyba nie chciałabym większych choć z natury mam małe [emoji6]

Dzis juz leniuchuje, zrobiłam krem z brokułów (mniam!) a na deser jest ciacho wczoraj pieczone [emoji16]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Kasiulka u mnie to dziwna rodzina [emoji19] poprostu nabijali sie ze szwagrem czy moj M tez sie uczy oddychać do porodu.
Lubią sie pośmiać z innych [emoji849] chyba sprawia im to radość
Echh...

Ja pochłaniam garściami owoce, sałatę z oliwkami i pomidorkami no i lody mogłabym jeść codziennie [emoji6]
Często robię tez świeże soki np z kiwi, banana i pietruszki, polecam [emoji108]

Co do studentów to u mnie w szpitalu nie ma ale gdyby byli to chyba nie zgodziłabym sie, jakoś nie czuje żebym należała do osób którym by to nie przeszkadzało, tymbardziej ze to moja pierwsza ciąża, moze przy następnej zmienię zdanie [emoji848]

Nafoczka moj brzuszek tez jest dość nisko

Dżudka moze niech Mąż spróbuje troche rozmasowac tam gdzie boli to moze troche pomoże(?) [emoji5]

Ja kupiłam kiedyś 2 staniki do karmienia takie najzwyklejsze z przyjemnego materiału, piersi mi dużo nie urosły i szczerze chyba nie chciałabym większych choć z natury mam małe [emoji6]

Dzis juz leniuchuje, zrobiłam krem z brokułów (mniam!) a na deser jest ciacho wczoraj pieczone [emoji16]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

I to ciacho znowu kusisz ☺☺
Ja lody muszę co dziennie zjeść bo nie mogę hihihi
Mąż coś tam próbuje masować ale szwagier jest masażysta więc korzystam ale na razie boli więc oby po kilku razach przeszło bo ciężko mi tak funkcjonować z bólem wrrr

Heja.
Ja lody też lubię, ale tylko śmietankowe. Jednak rzadko jem, bo wchodzą w d..e ;)

Ja mam wolną chatę, bo chlopaki pojechali na mecz, zaraz sobie w tv lukne. Uwielbiam chodzić na mecze, ale jeszcze długo nie zawitam na Ł3 :(

Co do studentów, to jak rodziłam nic takiego nie miało miejsca, i wiem, żebym się nie zgodziła.

Rozumiem i szanuję Wasze zdanie na temat opłacania położnych, ale ja jestem w takiej sytuacji, że musi mnie ktoś stale obserwować i muszę wiedzieć, że mam opiekę. Nie chcę, żeby coś się stało dlatego, że akurat w danej chwili położna pójdzie do innej pacjentki. Różnie może być i nie wybaczyłabym sobie.

Dzisiaj musiałam zrobić małe zakupy e Leclercu i były straszne kolejki. Nie ma kasy pierwszeństwa. Nikt mnie nie przepuścił. Mam zamiar napisac do Leclerca mail, że jako jedyny duży market nie ma takich kas i dziękuję za zakupy u nich.

Hejka Dziewczyny! Jutro Was nadrobię ...muszę się pożalić.

Mam doła :( zaczęłam puchnąć...waga mi leci w górę a twarz, ramiona, nogi, stopy mam takie spuchnięte, że szok :(
Boję się o zatrucie ciążowe skoro jeszcze tyle czasu zostało :( stopy mam większe, pieką mnie i bolą jak chodzę.

Płakać mi się chce :(

Agula2016, to idź do lekarza, jak się martwisz!!!
Mi się też wydawało, że puchnę, ale ciśnienie mam ok i to nie to.

Ja mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością tarczycy. Czy bierzecie dodatkowo jod? Ja biorę mamaDHA i tam jest dawka jodu, nic mi lekarz nie mówił, żeby jeszcze dodatkowo brać.

Agula, dla spokoju lepiej iść do lekarza zapytać, ale ja ci powiem, że mi waga też zaczęła szybować w górę i zaczęły mi trochę puchnąć stopy.
Mam nadzieję, że to tylko taka ciążowa pulchność, która po prostu minie później. Trzymam kciuki!

reklama
Heja.
Ja lody też lubię, ale tylko śmietankowe. Jednak rzadko jem, bo wchodzą w d..e ;)

Ja mam wolną chatę, bo chlopaki pojechali na mecz, zaraz sobie w tv lukne. Uwielbiam chodzić na mecze, ale jeszcze długo nie zawitam na Ł3 :(

Co do studentów, to jak rodziłam nic takiego nie miało miejsca, i wiem, żebym się nie zgodziła.

Rozumiem i szanuję Wasze zdanie na temat opłacania położnych, ale ja jestem w takiej sytuacji, że musi mnie ktoś stale obserwować i muszę wiedzieć, że mam opiekę. Nie chcę, żeby coś się stało dlatego, że akurat w danej chwili położna pójdzie do innej pacjentki. Różnie może być i nie wybaczyłabym sobie.

Dzisiaj musiałam zrobić małe zakupy e Leclercu i były straszne kolejki. Nie ma kasy pierwszeństwa. Nikt mnie nie przepuścił. Mam zamiar napisac do Leclerca mail, że jako jedyny duży market nie ma takich kas i dziękuję za zakupy u nich.

ja też lubie mecze i tak zalowalam ze nie moglam pojsc na final pucharu polski tzn moc moze i moglam ale troche sie balam...

jesli chodzi o oplacanie poloznych to dlatego zdecydowalam sie na porod w prywatnej klinice zeby miec pelna opieke i zeby byli wszyscy caly czas dostepni i pod reka. z kolei gdybym miala rodzic panstwowo to pewnie tez bym doplacila za polozna bo patrzac na polskie realia panstwowej sluzby zdrowia to niestety mam obawy ze nie doplacajac mogloby rzeczywiscie miec miejsce cos takiego ze polozna sobie pojdzie i czesc, radz sobie sama

Do góry