reklama
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Dziękuję CI!Ja planuję używać tylko jednorazowych...
A na jakiej zasadzie chcecie to kupowanie łóżeczka? Że wy wybieracie a ona płaci czy ona też sama wybiera?
Bo u mnie mój tata chce kupić wózek tylko że to ja chcę go wybrać
Spokojnie kochana, odetchnij i wypoczywaj. Na to teraz jest czas. Nie musisz być teraz perfekcyjną panią domu A jak maluch się pojawi to założę się że wstąpią w Ciebie nowe siły
A nie chcesz się zapisać do szkoły rodzenia? Ja właśnie też jestem zielona więc idę, żeby poczuć się pewniej.
Ja tak jak Flamie, planuję pół na pół i raczej nie od początku z tymi pieluchami. Szczególnie, że na początku to bardzo duzo się tych pieluch używa i pewnie całe dnie bym spędziła na ich praniu ;-)
Co do łóżeczka - przy pierwszym dziecku było tak, że my sami sobie kupiliśmy łóżeczko i wózek a moi rodzice potem dali nam kasę na jedno, a rodzice M. na drugie.
Wiesz....z tym wypoczynkiem z dwójką dzieci i domem na głowie to tak kiepsko......Samo zawożenie i odwożenie dzieci, zakupy, gotowanie.....
Polecam szkołę rodzenia. Nawet Wam nie mówiłam, ale sama się zapisałam ;-) Mąż się śmieje, ale zawsze może się czegoś nauczę ;-) Bo wciąż liczę na to poród naturalny
Hej dziewczyny! Witam się weekendowo.
Ja tą ciążę przechodzę dużo gorzej niż 8 lat temu, wszystkie ścięgna i więzadła trzymające brzuch mnie bolą, zwłaszcza po południu i póki nie położę się do łóżka, chodzę zgięta wpół. A brzuch mi ciąży jak kamień. I jeszcze strasznie boleśnie mały kopie, a najchętniej w moją przepuklinę.
Kasiulka, pytałaś o pieluchy wielorazowe. Ja się przymierzam, coś tam czytam i zastanawiam się czy warto zainwestować w kilka otulaczy dla noworodków, czy poczekać do większej wagi dziecka, żeby kupić te większe uniwersalne. Jak na razie podobają mi się pieluszki milovia i oglądałam tez pupus.
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Pamiętam, że w drugiej ciąży też czułam rozłażące się więzadła....to relaksyna, taki hormon. A Ty nie myślałaś o szkole rodzenia?? Mnie moje się podoba, bo raz, że jest bezpłatna a dwa - na koniec są ćwiczenia, których warto się nauczyć i ćwiczyć w domu. Bo na bolące biodra i lędźwie najbardziej pomagają takie delikatne ćwiczenia.
W poprzednich ciążach bardziej mnie bolał kręgosłup niż teraz, po operacji!!!!
Kamejka do szkoły rodzenia zapisałam sie juz byłam na 2 spotkaniach, oczywiście siostra miała niezły ubaw jak sie o tym dowiedziała ale mam to w du..e [emoji57]
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
A dlaczego się śmiała?????
Mnie wieczorami nachodzi na kwaśne, potrafię zjeść ze trzy kiwi, jabłko i grapefruita heh. Za słodkim na szczęście nie przepadam a już ciasta to w ogóle nie moja bajka. Mój syn za to ciastowy to mu babcia podrzuca
Ja też kwaśne bym wcinała......i owoce to w ogóle..... Ale kiwi, choć uwielbiam, to nie mogę!! No ewidentnie mam uczulenie. Zjadłam wczoraj sałatkę owocową, z której wyciągnęłam kiwi, ale i tak mnie wzięło Na szczęście przeszło po wapnie.
Iwona35 - my wczoraj świętowaliśmy imieniny mojego taty - Stanisława Pół dnia pomagałam mamie, robiłam sałatkę, nakrywałam do stołu (u mnie najbliższa rodzina to ponad 20 osób), odkurzyłam, umyłam podłogi......narobiłam się, a potem objadłam jak prosiątko ;-) No ale już po ;-)
Co do studentów. Przy drugim porodzie były dwie studentki położnictwa. No nie przy porodzie, tylko PO. Bo miałam cc. I byłam obolała i umęczona, a one niezwykle pomocne, zakładały mi np. skarpetki I jak położna przychodziła z Clexane, z zastrzykiem, czy przemyc ranę, to one też i pytała czy mogą coś przy mnie zrobić, zastrzyk czy obejrzeć ranę. Miło je wspominam
Wybieram się dziś z dziewczynkami do kina, chcemy zobaczyć Księgę Dżungli :-)
Gwiazda_237
Fanka BB :)
Kasia my obie marzymy o tym 36 tc i żeby było ok . Chodź ja marze wytrzymać do 39 tc czyli do 09.07 ale myślę damy rade a pogoda tak na nas wpływa ja mogła bym non stop spaćwitam
dziś leżę cały dzień...coś kiepsko się czuję ...
Gwiazda każdy dzień na plus do przodu Marzę o ukończonym 35tc
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Flammie
Fanka BB :)
Co do studentów. Przy drugim porodzie były dwie studentki położnictwa. No nie przy porodzie, tylko PO. Bo miałam cc. I byłam obolała i umęczona, a one niezwykle pomocne, zakładały mi np. skarpetki I jak położna przychodziła z Clexane, z zastrzykiem, czy przemyc ranę, to one też i pytała czy mogą coś przy mnie zrobić, zastrzyk czy obejrzeć ranę. Miło je wspominam
Również mam miłe wspomnienia ze studentkami, ale pielęgniarstwa, jak leżałam po operacji. Bardzo opiekuńcze były, pomagały wstać i spacerować, zagadywały.. fajne dziewczyny i widać było, że nie z przypadku uczyły się do zawodu
To prawda, że na obecność studentów nie trzeba się zgadzać. Tylko z tej opowieści to mam takie wyobrażenie że oni są naprawdę wszędzie w tym szpitalu. I takie co chwila wypraszanie ich i pilnowanie żeby nie było to chyba męczarnia i takie robienie szumu wokół siebie. Aczkolwiek myślę że na takie badanie bym wyprosiła, jakbym taki tłum ujrzała. No bo kurczę już bez przesady. Ale żeby mną się zajmowała jakaś studentka (np pomoc przy kąpieli), to nie widzę problemu, a wręcz przeciwnie, bo myślę że one mają więcej serca niż niektóre położne.
Iwonaimaja napisz jak komunia jak już będzie po
nafoczka mi się wydaje że mój brzuch też jest nisko.
Dziewczęta a jak to jest z kupowaniem staników do karmienia? Czy piersi jeszcze urosną jak się rozpocznie laktacja?
No bo przecież muszę kupić stanik do karmienia wcześniej, więc jak tu wycelować w rozmiar?
W zasadzie to parę dni temu już kupiłam dwa, bo po tym jak mi piersi urosły mieściłam się tylko w dwa swoje staniki, z czego jeden taki nie usztywniany więc się wszystko odznaczało I kupiłam od razu takie do karmienia, ale nie wiem czy jeszcze mi potem piersi nie urosną?
Iwonaimaja napisz jak komunia jak już będzie po
nafoczka mi się wydaje że mój brzuch też jest nisko.
Dziewczęta a jak to jest z kupowaniem staników do karmienia? Czy piersi jeszcze urosną jak się rozpocznie laktacja?
No bo przecież muszę kupić stanik do karmienia wcześniej, więc jak tu wycelować w rozmiar?
W zasadzie to parę dni temu już kupiłam dwa, bo po tym jak mi piersi urosły mieściłam się tylko w dwa swoje staniki, z czego jeden taki nie usztywniany więc się wszystko odznaczało I kupiłam od razu takie do karmienia, ale nie wiem czy jeszcze mi potem piersi nie urosną?
Witam się i ja☺
Pogoda mogłaby być lepsza to może jakiś spacerek i lody bym zaliczyła, a tak na razie leniuchuje w łóżku...obiadek zrobiony zjedzony to trzeba wylezec hihihi a tak serio to cały czas dolega mi ból pod prawą łopatka, nie wiem czy to od kręgosłupa z przeciążenia czy to jakiś nerwoból czy takie jakieś zapalenie mięśnia hmmm mecze się strasznie bo zaczyna mnie boleć jak tylko chwilę siedze czy stoję a nawet jak chodze ehhh
Co do staników to tez się własne zastanawiałam i jeszcze się wstrzymam. Ostatnio kupowałam taki normalny i spytałam czy mają w sprzedaży do karmienia to pani ekspedientka poleciła żeby jeszcze poczekać z kupnem...ale wiadomo że każdej z nas inaczej się piersi zmieniaja, mnie na razie może z pół rozmiaru urosły i tyle...
Pogoda mogłaby być lepsza to może jakiś spacerek i lody bym zaliczyła, a tak na razie leniuchuje w łóżku...obiadek zrobiony zjedzony to trzeba wylezec hihihi a tak serio to cały czas dolega mi ból pod prawą łopatka, nie wiem czy to od kręgosłupa z przeciążenia czy to jakiś nerwoból czy takie jakieś zapalenie mięśnia hmmm mecze się strasznie bo zaczyna mnie boleć jak tylko chwilę siedze czy stoję a nawet jak chodze ehhh
Co do staników to tez się własne zastanawiałam i jeszcze się wstrzymam. Ostatnio kupowałam taki normalny i spytałam czy mają w sprzedaży do karmienia to pani ekspedientka poleciła żeby jeszcze poczekać z kupnem...ale wiadomo że każdej z nas inaczej się piersi zmieniaja, mnie na razie może z pół rozmiaru urosły i tyle...
reklama