reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

No muszę chyba poszukać czy u mnie jest taka rehabilitacja. A zastanawiam się od czego może mnie boleć tak z jednej strony pod łopatką i ciekawe czy wpływ na to ma spanie ciągle na jednym boku...hmm... W sumie nie ważne od czego oby tylko przeszło bo to strasznie uciążliwe!

Ja mialam dwa badania tak właśnie jak dziewczyny piszą ok 12 tyg a drugie ok 21 tyg i ostatnio pytalam lekarza o trzecie badanie i powiedział że nie widzi wskazań u mnie do trzeciego badania i dlatego nie będę jego miała. Więc dowiedz się bo z tego co wiem nie każda kobieta ma.
Nie dałabym rady spać na jednym boku. Musisz zmieniać pozycję.Zakaz leżenia na prawym boku i na plecach to bzdura. Ja na plecach, byle nie z wyprostowanymi nogami, leżę i położna i lekarz mówili, że można.

reklama
Witam się i ja;)
u mnie pochmurno,ale bardzo ciepło,poszłam na zakupy i w tesco przede mną jakieś małżeństwo upierało się o rabat,który można naliczyć tylko w trakcie nabijania produktów a nie już po i tyle było z tym zachodu nie było to dużo ok10zł,a mieli koszyk z dużą kopką zakupów i ta sprzedawczyni mówi że musi anulować paragon i na nowo nabijać....a ja już się wypakowałam na taśmę i ani mi się śniło to zbierać i myślicie że mnie przepuścili??jeszcze ten facet się przepychał żeby na nowo te zakupy podawać kasjerce....no masakra,ale ja miałam czas i stałam sobie cierpliwie aż się zlitowała babka z sąsiedniej kasy i mówi żebym jej podawała to mi skasuje;-) no co za ludzie...dajcie mi żyć;-)

cześć dziewczyny. ja w nocy prawie zawału dostałam. byłam siku i zobaczyłam parę plamek krwi na papierze. była świeża i narobiłam paniki i obudziłam męża. na szczęście za chwile juz nic nie było i tak jest aż do teraz. wydaje mi sie ze to uraz mechaniczny. na szczęście mam dziś wizyte to lekarz mnie poogląda. mały szaleje i nic nie boli wiec nie panikuje.

mnie ginekolog powiedział że mam jakiegoś małego ciążowego polipka,który przy stosunku może zacząć krwawić i żebym się wtedy nie przestraszyła,więc może coś w tym rodzaju masz;-) najważniejsze nie panikować;-)

Jak miałaś w 20 tc to było chyba drugie, ważne jest to między 12 a 14 tc.
tak najważniejsze są te dwa pierwsze badania prenatalnie,a trzecie to już tylko poglądowe,dobry lekarz na NFZ zobaczy i powie to samo co na prenatalnych,ja się na te trzecie nie zapisałam,ale napewno super widać teraz dzidzię w 3D ;-)

no wlasnie na pewno wypytam 16.05 lekarza o te prenatalne...ale malutka dzisiaj szaleje w brzuszku kopie i kopie.....az widac jak przemeiszcza sie :)nie no powiem Wam ze ciaza jest cudowna!!!!
Pomiędzy 12-14tc mierzy się min przezierność karkową i określa ryzyko wystąpienia wad genetycznych. Badanie jest obowiązkowe dla kobiet pow 35rż. Jak jest z młodszymi to nie wiem czy to od lekarza zależy.

no wlasnie na pewno wypytam 16.05 lekarza o te prenatalne...ale malutka dzisiaj szaleje w brzuszku kopie i kopie.....az widac jak przemeiszcza sie :)nie no powiem Wam ze ciaza jest cudowna!!!!

u mnie wczoraj było szaleństwo,udało się mi nagrać jak brzuch podskakuje;-)ale zajęło mi to chyba godzinę bo co włączałam nagrywanie to ciszaa;-)

Nie dałabym rady spać na jednym boku. Musisz zmieniać pozycję.Zakaz leżenia na prawym boku i na plecach to bzdura. Ja na plecach, byle nie z wyprostowanymi nogami, leżę i położna i lekarz mówili, że można.

ja też nie dam rady,układam sie na lewym,ale w nocy muszę się obrócić bo to mnie plecy bolą,to mi ręka drętwieje;-)

No muszę chyba poszukać czy u mnie jest taka rehabilitacja. A zastanawiam się od czego może mnie boleć tak z jednej strony pod łopatką i ciekawe czy wpływ na to ma spanie ciągle na jednym boku...hmm... W sumie nie ważne od czego oby tylko przeszło bo to strasznie uciążliwe!

Ja mialam dwa badania tak właśnie jak dziewczyny piszą ok 12 tyg a drugie ok 21 tyg i ostatnio pytalam lekarza o trzecie badanie i powiedział że nie widzi wskazań u mnie do trzeciego badania i dlatego nie będę jego miała. Więc dowiedz się bo z tego co wiem nie każda kobieta ma.
A może wybierz się na basen albo aquaaerobic? Jeśli nie masz przeciwwskazań oczywiście. jak to ból miesniowy, to może od siedzenia albo z braku ruchu po prostu?

Pomiędzy 12-14tc mierzy się min przezierność karkową i określa ryzyko wystąpienia wad genetycznych. Badanie jest obowiązkowe dla kobiet pow 35rż. Jak jest z młodszymi to nie wiem czy to od lekarza zależy.

poniżej 35rż to chyba tylko dają skierowanie jak już się urodziło dziecko z wadą genetyczną albo jest duże obciążenie,a tak to robi się na własną rękę i nie są refundowane(ja płaciłam 400 i 250zł) a np moja znajoma wogóle nie robiła tych badań,chodziła tylko do jednego lekarza;-)

wskazane:) nie obowiązkowe bo ja nie skorzystałam z badania na ryzyko wad genetycznych, jak bysmy chciały to mamy ja za free po 35, ale nikt nie zmusi :)

To znaczy nie śpię ciągle na jednym boku. Tak się wieczorem układam ale w nocy się często przekręcam a to na drugi bok a to na wznak spie bo inaczej by nie dało rady ☺a w ciągu dnia jak odpoczywam to tylko na wznak bo tak mi na razie wygodnie☺

reklama
A może wybierz się na basen albo aquaaerobic? Jeśli nie masz przeciwwskazań oczywiście. jak to ból miesniowy, to może od siedzenia albo z braku ruchu po prostu?

No niby nie mam przeciwwskazań ale zbytnio pływać nie umiem więc nie wiem czy samo "moczenie" w basenie pomoże☺☺
Nie wiem od czego to może być, ale siedzieć długo nie siedzę a ruch...hmm...spacery sobie robię ale nie ćwicze specjalnie jeśli o to chodzi.

Do góry