reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

No muszę chyba poszukać czy u mnie jest taka rehabilitacja. A zastanawiam się od czego może mnie boleć tak z jednej strony pod łopatką i ciekawe czy wpływ na to ma spanie ciągle na jednym boku...hmm... W sumie nie ważne od czego oby tylko przeszło bo to strasznie uciążliwe!

Ja mialam dwa badania tak właśnie jak dziewczyny piszą ok 12 tyg a drugie ok 21 tyg i ostatnio pytalam lekarza o trzecie badanie i powiedział że nie widzi wskazań u mnie do trzeciego badania i dlatego nie będę jego miała. Więc dowiedz się bo z tego co wiem nie każda kobieta ma.
Nie dałabym rady spać na jednym boku. Musisz zmieniać pozycję.Zakaz leżenia na prawym boku i na plecach to bzdura. Ja na plecach, byle nie z wyprostowanymi nogami, leżę i położna i lekarz mówili, że można.

reklama
Witam się i ja;)
u mnie pochmurno,ale bardzo ciepło,poszłam na zakupy i w tesco przede mną jakieś małżeństwo upierało się o rabat,który można naliczyć tylko w trakcie nabijania produktów a nie już po i tyle było z tym zachodu nie było to dużo ok10zł,a mieli koszyk z dużą kopką zakupów i ta sprzedawczyni mówi że musi anulować paragon i na nowo nabijać....a ja już się wypakowałam na taśmę i ani mi się śniło to zbierać i myślicie że mnie przepuścili??jeszcze ten facet się przepychał żeby na nowo te zakupy podawać kasjerce....no masakra,ale ja miałam czas i stałam sobie cierpliwie aż się zlitowała babka z sąsiedniej kasy i mówi żebym jej podawała to mi skasuje;-) no co za ludzie...dajcie mi żyć;-)

cześć dziewczyny. ja w nocy prawie zawału dostałam. byłam siku i zobaczyłam parę plamek krwi na papierze. była świeża i narobiłam paniki i obudziłam męża. na szczęście za chwile juz nic nie było i tak jest aż do teraz. wydaje mi sie ze to uraz mechaniczny. na szczęście mam dziś wizyte to lekarz mnie poogląda. mały szaleje i nic nie boli wiec nie panikuje.

mnie ginekolog powiedział że mam jakiegoś małego ciążowego polipka,który przy stosunku może zacząć krwawić i żebym się wtedy nie przestraszyła,więc może coś w tym rodzaju masz;-) najważniejsze nie panikować;-)

Jak miałaś w 20 tc to było chyba drugie, ważne jest to między 12 a 14 tc.
tak najważniejsze są te dwa pierwsze badania prenatalnie,a trzecie to już tylko poglądowe,dobry lekarz na NFZ zobaczy i powie to samo co na prenatalnych,ja się na te trzecie nie zapisałam,ale napewno super widać teraz dzidzię w 3D ;-)

no wlasnie na pewno wypytam 16.05 lekarza o te prenatalne...ale malutka dzisiaj szaleje w brzuszku kopie i kopie.....az widac jak przemeiszcza sie :)nie no powiem Wam ze ciaza jest cudowna!!!!
Pomiędzy 12-14tc mierzy się min przezierność karkową i określa ryzyko wystąpienia wad genetycznych. Badanie jest obowiązkowe dla kobiet pow 35rż. Jak jest z młodszymi to nie wiem czy to od lekarza zależy.

no wlasnie na pewno wypytam 16.05 lekarza o te prenatalne...ale malutka dzisiaj szaleje w brzuszku kopie i kopie.....az widac jak przemeiszcza sie :)nie no powiem Wam ze ciaza jest cudowna!!!!

u mnie wczoraj było szaleństwo,udało się mi nagrać jak brzuch podskakuje;-)ale zajęło mi to chyba godzinę bo co włączałam nagrywanie to ciszaa;-)

Nie dałabym rady spać na jednym boku. Musisz zmieniać pozycję.Zakaz leżenia na prawym boku i na plecach to bzdura. Ja na plecach, byle nie z wyprostowanymi nogami, leżę i położna i lekarz mówili, że można.

ja też nie dam rady,układam sie na lewym,ale w nocy muszę się obrócić bo to mnie plecy bolą,to mi ręka drętwieje;-)

No muszę chyba poszukać czy u mnie jest taka rehabilitacja. A zastanawiam się od czego może mnie boleć tak z jednej strony pod łopatką i ciekawe czy wpływ na to ma spanie ciągle na jednym boku...hmm... W sumie nie ważne od czego oby tylko przeszło bo to strasznie uciążliwe!

Ja mialam dwa badania tak właśnie jak dziewczyny piszą ok 12 tyg a drugie ok 21 tyg i ostatnio pytalam lekarza o trzecie badanie i powiedział że nie widzi wskazań u mnie do trzeciego badania i dlatego nie będę jego miała. Więc dowiedz się bo z tego co wiem nie każda kobieta ma.
A może wybierz się na basen albo aquaaerobic? Jeśli nie masz przeciwwskazań oczywiście. jak to ból miesniowy, to może od siedzenia albo z braku ruchu po prostu?

Pomiędzy 12-14tc mierzy się min przezierność karkową i określa ryzyko wystąpienia wad genetycznych. Badanie jest obowiązkowe dla kobiet pow 35rż. Jak jest z młodszymi to nie wiem czy to od lekarza zależy.

poniżej 35rż to chyba tylko dają skierowanie jak już się urodziło dziecko z wadą genetyczną albo jest duże obciążenie,a tak to robi się na własną rękę i nie są refundowane(ja płaciłam 400 i 250zł) a np moja znajoma wogóle nie robiła tych badań,chodziła tylko do jednego lekarza;-)

wskazane:) nie obowiązkowe bo ja nie skorzystałam z badania na ryzyko wad genetycznych, jak bysmy chciały to mamy ja za free po 35, ale nikt nie zmusi :)

To znaczy nie śpię ciągle na jednym boku. Tak się wieczorem układam ale w nocy się często przekręcam a to na drugi bok a to na wznak spie bo inaczej by nie dało rady ☺a w ciągu dnia jak odpoczywam to tylko na wznak bo tak mi na razie wygodnie☺

reklama
A może wybierz się na basen albo aquaaerobic? Jeśli nie masz przeciwwskazań oczywiście. jak to ból miesniowy, to może od siedzenia albo z braku ruchu po prostu?

No niby nie mam przeciwwskazań ale zbytnio pływać nie umiem więc nie wiem czy samo "moczenie" w basenie pomoże☺☺
Nie wiem od czego to może być, ale siedzieć długo nie siedzę a ruch...hmm...spacery sobie robię ale nie ćwicze specjalnie jeśli o to chodzi.

Do góry