reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

ja w końcu w poprzednich dwóch ciążach zapisałam się na masaże u rehabilitanta dla cięzarnych, teraz już też to rozważam..

Dostałam dzisiaj namiary na rehabilitantkę dla ciężarnych, bo nie daję rady:(

Jestem po zastrzyku, słabo mi jest (ale to pewnie z nie jedzenia), zrobili mi ktg, mam nadzieję na wyjście zaraz.

reklama
Hej
Jeszcze nic nie nadrobiłam, ale wpadłam się przywitać.:-) :)
Jestem w domku, wypuścili mnie ze szpitala, z Maluchem wszystko dobrze. Pięknie urósł, ktg prawidłowe!
Naoglądałam się na korytarzu szpitalnym tyle pięknych noworodków jak przewozili z sali do sali, że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać lipca. Takie cudne i Malutkie te dzieciaczki!

Hej
Jeszcze nic nie nadrobiłam, ale wpadłam się przywitać.:-) :)
Jestem w domku, wypuścili mnie ze szpitala, z Maluchem wszystko dobrze. Pięknie urósł, ktg prawidłowe!
Naoglądałam się na korytarzu szpitalnym tyle pięknych noworodków jak przewozili z sali do sali, że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać lipca. Takie cudne i Malutkie te dzieciaczki!
no to własnie efekt uboczny tego oddziału:) człowiek się naogląda i mu żal. Ja to już bym chciała a gdzie tu do lipca:)

Iwona, niby daleko i blisko. Dziewczyny, które dziś szły rodzić mówiły, że dwa ostatnie miesiące ciąży leciały im baaaardzo szybko. No zobaczymy jak to będzie. Póki co ja czekam na skończony 30 tc, to taki graniczny dla mnie bezpieczny tydzień.

Mam pytanie odnośnie tego wózka.. Bardzo mi się podoba ale cena trochę duża.
A co możesz napisać o tym wózku?jak z jego amortyzacją czy jest miękki i dobrze się prowadzi, czy byłby odpowiedni dla wyższej osoby czy raczej dla niższych mam. Jak w spacerówce z miejscem?czy będzie wygodnie dla większego dziecka? No i w ogóle jak możesz napisz swoje spostrzeżenia na jego temat☺z góry dzięki

Witam:laugh2:
Do lipca tak daleko... ojejku...

w4sq3e3k39ai02bx.png
:blink:
Witaj[emoji5]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Fazerkam, kciuki za koleżankę, oby wszystko się szczęśliwie zakończyło!!!!

Co do rad mamy, to może jeszcze ok, ale siostry 10 lat starszej?! Ugh!!

Dziewczyny, mam problem. Od kilku, no może trzech tygodni, mój starszy syn ma problemy ze snem. Albo nie może usnąć, łazi, marudzi, płacze, bo on nie uśnie i już, albo w nocy przychodzi do naszego łóżka, gdzie dopiero co przestał przychodzić młodszy!! A za chwilę będzie dzieciątko, no przecież nie pomieścimy się! Ja się denerwuję, brzuch mi się stawia, potem on już uśnie, ja zasnąć nie mogę, Arek wkurzony, bo do pracy rano, a też go to budzi, no ręce opadają. Rozmawiałam z nim, pytałam, mówiłam, tłumaczyłam, w nocy zazwyczaj(wiem, że źle, ale zrozumcie, ostatnio co noc!!) zdenerwowanym głosem do niego mówię, nawet krzyknę, ale znowu nie chcę obudzić młodszego i taka to robota! No przecież nawet Superniania wyprowadza te dzieci do swoich łóżek, a tu 11 latek!!!!!!!!!!!!!!!! Czy taki wiek może być obfity w trudności z zasypianiem, czy jak? Nie ma jakiś zakazów, gra w piłkę, po dworze biega, ma mnóstwo kolegów, lubią go, dziewczyny się za nim uganiają, nawet z jedną z klasy ,,chodzi,,, dobrze się uczy, jest roześmiany i nawet nas olewa, nasze gadanie, żeby coś zrobił czy nie robił. Ma trochę mój charakter, że się bardzo przejmuje wszystkim i jest wrażliwy, ale po mężu potrafi właśnie olewać pewne rzeczy i dobrze, bo to jednak chłopak. WIĘC O CO CHODZI??????? :(:(:(:( Ja tylko chcę w nocy spać... :(

Moja ma 8 lat i jako maleńkie dziecko nigdy nie chciała z nami spać, zawsze w łóżeczku, jak miała 1,5 roku to przenieślismy ją do swojego pokoju i nic sie nie działo. Za to teraz nadrabia i przychodzi.... Czeka mnie rozmowa z obiema, żeby nie przyłaziły, bo niedługo będzie maluch..... Ale Ty może po prostu z nim porozmawiaj, idź z nim gdzieś (choćby na zakupy, na mały spacer) - tylko z nim i spokojnie porozmawiaj, zapytaj..... I u mnie całą noc się światła palą..... U każdej w pokoju i na schodach.

To jest bardziej skomplikowane, bo próbował zrobic grupę, ale coś nie wyszło i nie ma już czasu.

Dwóch lekarzy mi powiedziało, że nie zaszkodzi i że nawet przy dwóch minusach (żona i mąż) może dojść do reakcji krzyżowej i dziecko będzie miało plus.

Profilaktycznie na pewno nie zaszkodzi. Nie zamartwiaj się :-)

Pierwszy wynik powinnam mieć na czczo od 70 do 90 a mam 59 ; ( wiec znowu za mało i się boje ; (

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Czemu taki niski?????? Ja też mam niski, ale jak norma jest od 70, to ja mam 70 właśnie

To Twój trzeci poród i się boisz a dla mnie to pierwszy poród wiec tym bardziej jestem przerażona :oo:

Bo wie co ją czeka i dlatego się boi ;-) Na pierwszy poród idzie się lajtowo :p

Moja siostra, z terminem porodu na 5 maja pojechała na porodówkę....Od nocy na skurcze, niedawno odeszły jej wody, ale rozwarcia na razie brak.....
Wszystko OK, ale we wtorek miała bronić prace doktorską!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry