reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny macie jakies sposoby na ochronę przed kleszczami? Jestem teraz na wsi i mamy psa który ogólnie jest w domu ale biega duzo po dworzu. Był szczepiony na kleszcze ale na sobie przynosi i wlasnie dzisiaj jeden zaczął sie wbijać babci w łokieć dobrze ze zauwazylam. Tak sobie myśle czymś sie psikac czy jakies inne metody? Nie chciałabym zeby mnie jakiś potraktował :-(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Najlepszy na świecie Frontline. Oczywiscie pryskasz psa. Kleszcze nawet nie podchodzą

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paula, my kupujemy co roku obrożę foresto. Ona działa ok. 8 miesięcy. Nasza nigdy nie przyniosła kleszcza, pcheł ani innych insektów jak chodzi w tej obróżce. Już potem niczym nie psikamy, zakładamy i spokój :)

Nieufna - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, przede wszystkim zdrowia, jak najmniej ciążowych stresów i szczęśliwego rozwiązania!! :)

Nie wiem czy teraz brać się za pranie ubranek, czy lepiej zająć się tym bliżej lipca. Jeśli wypiorę teraz to nie będą te ubranka wymagały odświeżenia za te 2-3 miesiące? :confused:

Dziękuję:*
Ja dobrze, że poprałam, bo nie dałabym rady tyle prasować teraz. prałam te uzywane, nowe przepiorę w maju, mam ich mniej. Ja prałam w proszku lovela i dodałam płyn do płukania tej firmy. Dla mnie są bezzapachowe.

Sto lat.
emoji320.png
emoji323.png
emoji322.png

No a co z tym bólem masz robić?

Dzięki:*
Z bólem niestety nic, samo musi przejść....
Dziewczyny macie jakies sposoby na ochronę przed kleszczami? Jestem teraz na wsi i mamy psa który ogólnie jest w domu ale biega duzo po dworzu. Był szczepiony na kleszcze ale na sobie przynosi i wlasnie dzisiaj jeden zaczął sie wbijać babci w łokieć dobrze ze zauwazylam. Tak sobie myśle czymś sie psikac czy jakies inne metody? Nie chciałabym zeby mnie jakiś potraktował :-(

KLeszcze to moja fobia, mój dziadek zmarł na bolerioze. 23 lata temu mało kto wiedział o tej chorobie i niestety dopiero po fakcie mama skojarzyła, że objawy jakie miał to od kleszcza (miał rumień). Unikam jak ognia, na szczęście do mnie nie lezą. A dla psów są specjalne preparaty i obroże. UNikajcie proszę tej zarazy!!!

Flammie, Asia28BK, alnika, sylwia_d, Iwona35, Iwona77W, Agula2016 - bardzo dziękuję za życzenia, przydadzą sie ;)

Ten co ja napisałam jest dla zwierząt[emoji6]

Wiem wiem ale chodziło mi o te takie offy itd...;)

Nieufna super artykuł dzięki :-) czytam wlasnie ze te olejki w ciazy to nie bardzo ale chyba po wymieszaniu z olejem jadalnym chyba nie zaszkodzi? Nie mam jak sie spytać gina bo nie mam z nim kontaktu telefonicznego tylko wizyty :-(

dla piesków i kota tez używam obrozy foresto i jeszcze nic mi nigdy nie przytargały a jak na psy mieszkające na wsi to niezły wyczyn. Siebie nigdy niczym bo jestem osobą co źle znosi nawet zmianę tuszu do rzęs, wszystko z serii AA, więc unikam jak ognia innej "chemii".

reklama
A mój pies ma pierwszy raz kleszcza próbowałam wyciągnąć ale się wyrwał i kleszcz złamał weterynarz zamknięty mam nadzieję ze jutro da radę coś z tym zrobić

Do góry