reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witajcie;)

Nieufna wszystkiego dobrego!

U mnie też tak jest że mała się kręci,przekręca,kopie a jak tylko mąż przyłoży rękę to ciszaaaa;-)

Dzisiaj miałam wizytę,posłuchałam serduszka, wszystko ok,już prawie kilogram mamy;-) i moja lekarka w 27 tygodniu mówi że drobne dzieciątko,ale wymiarowo zgodne z 27 tyg;-)

Zawsze po wizycie idę coś kupić-dzisiaj kupiłam pajacyka i kilka par skarpetusi;-)
Ale się zdziwiłam bo pierwszy raz widziałm takie ciuszki na 44cm! rany jakie malusie!i to bardzooo szeroki wybór;)

Wylądowałam i ja na IP:(
Ból był już nie do zniesienia, zaczął mnie z nerwów boleć też brzuch:(
Dostałam zastrzyk, z mała wszystko ok, waży już 1200gram (przez 3 tygodnie przybrała 400 gram), dr powiedział, że teraz będzie najwięcej rosnąć, co widzę po brzuchu. Poza tym ok, mam się nie stresować (a niestety tak było).
Idę Was doczytać.
Dziś mam urodziny, ale generalnie dzień do dupy.
Sto lat.[emoji320] [emoji323] [emoji322]
No a co z tym bólem masz robić?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdążyły mnie panie zdenerwować w MOPsie mają wszystkie dane a każą donieść.
a mnie dziś potraktowały bardzo dobrze:) zobaczyły,że stoję i jedna z nich podeszła do mnei z krzesełkiem i jak tylko skończyła pana któego już miała w toku to poprosiła mnie:)

Dziewczyny a jak to jest, ten wniosek mozna zlozyc jeszcze przed urodzeniem dziecka?
nie, potrzebny peselek

Dziewczyny, byłam w aptece, chciałam kupić to tantum, ale najpierw zapytałam, czy jest coś dla kobiet w ciąży i mi dała tabletki typowo dla ciężarnych i karmiących, tabletki tylko z naturalnymi składnikami. Wzięłam, właśnie ssam i zobaczymy. Jak nie będzie lepiej to po drodze z pracy mąż kupi tantum. Dziękuję za rady!

Co do prowadzenia. Nie lubię w ciąży. Jestem jakaś rozkojarzona i się boję:( poza tym, muszę przestawiać fotel, bo nie wsiądę jak mam ustawiony na siebie, potem przesuwam i przy wysiadanii znowu:p ale jak mam gdzieś jechać to jadę, z tym, że jak.jadę z mężem to on prowadzi:)
ja się leczyłąm cukierkami halls:) z fotelem robię to samo, suwam go non stop

Dzieci urodzone w 2016 będą rozliczane w następnym roku tak mi dzisiaj pani powiedziała bo teraz płacą za 2015. Ale mówiła żeby akt urodzenia dostarczyć
hmm ja jestem całkiem na świeżo po tej rozmowie, bo dziś i pytałam o to. Powiedziała że w lipcu od nowa wniosek złożyć, bo trzeba dziecko dopisać i w normalnym trybie jak te dotychczasowe będą załatwiane. Może coś źle zrozumiałas?

Wylądowałam i ja na IP:(
Ból był już nie do zniesienia, zaczął mnie z nerwów boleć też brzuch:(
Dostałam zastrzyk, z mała wszystko ok, waży już 1200gram (przez 3 tygodnie przybrała 400 gram), dr powiedział, że teraz będzie najwięcej rosnąć, co widzę po brzuchu. Poza tym ok, mam się nie stresować (a niestety tak było).
Idę Was doczytać.
Dziś mam urodziny, ale generalnie dzień do dupy.
Kochana to ja Ci życzę przede wszystkim zdrówka i jak najmniej trosk :*

Nieufna sto latek zdrówka dla Ciebie i dzidziusia:happy2:
W sumie to bym się nie zdziwiła. Aga a czemu nie składasz przez internet?
A
Alinka mi też patrzenie na maleńkie body sprawia przyjemność. Ale taka pogoda że nie piorę bo chcę żeby schły na dworze.

Używacie płynu dodatkowo do tych bobasowych Proszków?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Needi u mnie pogoda na suszenie miodzio, co prawda zimno bo tylko jedenaście stopni ale słoneczko i wiatr.
Ja kupiłam płyn do prania i płukania bobini, bardzo ładnie się wyprały sweterki i milutkie takie i pachnące:blink:
Dolałam trochę płynu do płukania.
Teraz będe testować proszek, mam lovele.
Chciałam proszek i płyn z jednej linii ale jakoś mi się nie złożyło kupić.
Oglądałam też Dzidziusia ale widziałam że on jest firmowany przez proszek E a ja go strasznie nie lubie i tak jakoś się uprzedziłam.

reklama
Dziewczyny macie jakies sposoby na ochronę przed kleszczami? Jestem teraz na wsi i mamy psa który ogólnie jest w domu ale biega duzo po dworzu. Był szczepiony na kleszcze ale na sobie przynosi i wlasnie dzisiaj jeden zaczął sie wbijać babci w łokieć dobrze ze zauwazylam. Tak sobie myśle czymś sie psikac czy jakies inne metody? Nie chciałabym zeby mnie jakiś potraktował :-(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry