reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Zoja witamy wsród nas :) i gratuluje! ale chyba coś pokręciłaś z tym terminem ostatniej miesiączki. Bo jeśli by była 28.10 to jeszcze nawet byś chyba dni płodnych nie miała...

reklama
Kari ma rację. Każda ciąża jest inna i nie możemy porównywać ze sobą swoich objawów, bo oszalejemy. Ja w tej ciąży jestem spokojna, ale w pierwszej betę robiła co najmniej raz na tydzień, bo widok jak wzrasta bardzo mnie uspakajał. Teraz nie odczuwam absolutnie żadnych objawów, a jedynie mam bóle krzyża jak przed okresem, ale ostatnio też tak miałam więc mnie to nie stresuje. No a poza tym praca i dziecko skutecznie odwracają moją uwagę od ewentualnych czarnych myśli. Głowa do góry dziewczyny. Będzie dobrze :tak:

No pewnie ze pokręciłam :) 28.09 ostatni termin, wiec wychodzi 5 tygodni dziś. Jakieś tam objawy miałam, ciągle byłam głodna i śpiąca no i latam siku co chwile. I zgaga niestety:/ mam nadzieje ze nie będę wymiotowac, w tamtej ciąży nie wymiotowalam, a chce pracować jak się uda do 8-9 miesiąca.

Witaj zoja to mamy termin na ten sam dzień i dzieci w podobnym wieku, moja ciut starsza skończy dwa latka w mikołaja. Ja niestety nie mogę pracowac dlatego idę tak wcześnie do lekarza pracuje fizycznie w dość chemicznym środowisku pełno pyłów oparów śmierdzący tak ze musze uciekać na zwolnie

Ewelina0307 ja też idę na zwolnienie to będziemy miały dużo wolnego czasu choć Tobie pewnie znaczna część zajmie córeczka [emoji6] a jak ma na imię? To ja jestem tydzień po Was dziewczyny bo moja miesiączka była 04.10

2 latka czy 3 latka? Bo moja skończy 3 w lutym :) ja mam prace biurowa wiec spokojnie mogę pracować, oczywiście jak nie będę się czuć na siłach to nie będę się zmuszać. Ale lubię swoją pracę i ludzi wiec zostane jak długo się mi uda.

Witajcie!

Dołączam do Lipcowych Mam! Mam już dwie córcie, 7 i 4 letnią. Młodsza też jest z lipca. starsza z września. Wciąż jestem w szoku, bo choć planowaliśmy z M. ciążę, to nie spodziewaliśmy się tak szybkich efektów.

Nie mam żadnych objawów i wiem też, że to nie jest powód do zmartwień :-p Jeszcze się naobejmujecie kibelków :confused2::-p:sorry::eek: Jeszcze będziecie narzekać, że nie możecie lodówki otworzyć bo Wam śmierdzi :baffled:

Jestem z tych, co dobrze znoszą ciąże, ustępują mi migreny.... Tylko mam chory kręgosłup :zawstydzona/y::-( i muszę bardzo na siebie uważać....

A to teraz ja pokręciłam skojarzylam twoja ma 1.5. Moja ma dwa latka a na imię Julia. Z tym imieniem to był duży problem bo mi się nic dla dziewczynki nie podobało a jak już coś mi wpadło to mężowi nie no i została Jula

Witam przyszłe lipcowe mamy
Ja ostatnią @ miałam 25.09, z @ termin na 01.07. Dziś też byłam na pierwszej wizycie u gin. Pęcherzyk ma 5mm, termin z usg 02.07.
Dostałam całą rozpiskę badan do zrobienia...toxo Ig, TSH, cukier. dodatkowo do kolejnej wizyty mam sobie mierzyć ciśnienie ponieważ w pierwszej ciąży pod koniec było dość wysokie. Kolejna wizyta 25.11 :).
Jestem happy :)

reklama
Ja tez miałam wysokie ciśnienie w ciąży wiec tez będę musiała to monitorować.
Imiona no tak z nimi wieczny problem :) u mnie w ogóle miał być chłopak do 36 tygodnia ciąży, potem okazało się ze dziewczynka. Miała być Łucja ale w końcu zdecydowaliśmy się na Milę.

Do góry