reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

U mnie będą na początku leżeć pod pieluszką albo kocykiem, mam też cieplejsze kocyki jakby lato było wyjątkowo zimne.
Laktator kupiłam elektryczny używany. Jako pierworódka boję się problemów z karmieniem, a zależy mi żeby był na piersi przez jakiś czas, więc w tej dziedzinie wolę być przygotowana na wszystko, nawet jeśli trochę na wyrost. Poza tym gdyby maluszki były wcześniakami i musiały leżeć w inkubatorach, to zawsze będę już mogła odciągnąć jeśli pokarm się pojawi, a nie dopiero szukać laktatora.

reklama
Iwona, czyli polecasz ten ręczny z aventu? Bo ja się zastanawiam jaki. Elektryczne strasznie drogie, zakładając, że nie wiem jak będzie u mnie z karmieniem. A szkoda wydać 400zł i nie używać. A lepiej chyba ciut lepszy kupić niż byle co, co nie działa. Męczące to jest?
Ja nie miałam problemu z pokarmem, tzn z niedoborem, raczej ze mnie tak leciało,że zuzywałam 2x więcej wkładów do stanika niż w tym czasie moja siostra, która nie miała problemów ani z niedoborem ani z nadmiarem. Chyba w 3 dobie czy coś takiego(troszke czasu minęło więc ciut mogę sie mylić;) ) miałam taki nawał,że zaczęła mi wchodzić gorączka na piersi. Dzieciątko nie dawało rady ściągać i aż sie krztusiło z nadmiaru i laktator uratował mnie od antybiotyku. Kiedyś dostałam na próbę inny ręczny i dłoń mnie bolała od naciskania i jakoś tak nie pasował do moich piersi a z aventu mimo,że ręczny chodził leciutko, dość dużo pobierał za jednym zassaniem i naprawdę uważam,że nie ma co przepłacać na eletryczny

Patuska a mi sie baldachim bardzo sprawdził super odsłania od słońca a zawsze można częściej wyprać.
U mnie potrzebny z racji tego, że mały będzie z nami w pokoju i zawsze będzie można go osłonić od ew. włączonego światła a i przyznam się, że zwyczajnie mi ten gadżet się podoba:)

Ja chyba też kupię, ale założę później, jak się zacznie przemieszczać, żeby się nie uderzyła o szczebelki. Na początku oczywiście bez poduszki.

Ja zawsze miałam niskie ciśnienie, rekord z młodym w ciąży to 60/40, na ostatniej wizycie miałam 90/60...... ale spać i tak nie mogę. Wczoraj mi mała tak szalała w brzuchu, że aż bolało, ale tak przyjemnie;)
Dziś oglądałam zdjęcia syna jak się urodził i pierwszy rok.... coś pięknego:D Późne macierzyństwo ma jednak swoje uroki, już się nie mogę doczekać:D

Laktator kupuję na pewno elektryczny , miałam z młodym zapalenie piersi, 40 stopni gorączki i ręczny nie dał rady.....

Ja chyba też kupię, ale założę później, jak się zacznie przemieszczać, żeby się nie uderzyła o szczebelki. Na początku oczywiście bez poduszki.

Ja zawsze miałam niskie ciśnienie, rekord z młodym w ciąży to 60/40, na ostatniej wizycie miałam 90/60...... ale spać i tak nie mogę. Wczoraj mi mała tak szalała w brzuchu, że aż bolało, ale tak przyjemnie;)
Dziś oglądałam zdjęcia syna jak się urodził i pierwszy rok.... coś pięknego:D Późne macierzyństwo ma jednak swoje uroki, już się nie mogę doczekać:D

Laktator kupuję na pewno elektryczny , miałam z młodym zapalenie piersi, 40 stopni gorączki i ręczny nie dał rady.....
To masz takie ciśnienie jak ja. Jak przy przyjęciu do szpitala miałam z nerwów 150/100 to myślałam,że zejdę to pewnie jak 200 u kogoś kto ma cisnienie w normie

Plus taki,że dwa dni wcześniej uprzedzam rodzinkę że będzie mocno wiało:) Zawsze to wyczuwam. Tez tak masz?

To samopoczucie to chyba sprawa pogody/ciśnienia, ja dzisiaj mam wrażenie jakby mnie cos w klatce piersiowej ściskało, masakra!
Sterylizator chyba sobie narazie daruje bo znajome mówiły ze zbędny wydatek, podgrzewacz mam z aventa i nad laktatorem z aventa elektrycznym sie zastanawiam.
Łóżeczko wypatrzyłam na Allegro + pościel itp
Chyba właśnie je kupie, można go pózniej na tapczanik zrobić jak młody podrośnie
O takie:
14490ae4460e6048afb14df03806cca7.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Co do laktatora to nie kupujcie recznego z canpol bo ręka wysiada a mało co ściąga a ja też nie cierpiałam na brak pokarmu. Potem kupiłam canpol ale elektryczny i o niebo lepiej chodziaż też szału nie było ale ja ściągałam tylko tyle żeby córka się nie dławiła nawałem.

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do laktatora to nie kupujcie recznego z canpol bo ręka wysiada a mało co ściąga a ja też nie cierpiałam na brak pokarmu. Potem kupiłam canpol ale elektryczny i o niebo lepiej chodziaż też szału nie było ale ja ściągałam tylko tyle żeby córka się nie dławiła nawałem.

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom
to ja własnie ten nietrafiony też chyba z canpolu miałam

reklama
To masz takie ciśnienie jak ja. Jak przy przyjęciu do szpitala miałam z nerwów 150/100 to myślałam,że zejdę to pewnie jak 200 u kogoś kto ma cisnienie w normie

Plus taki,że dwa dni wcześniej uprzedzam rodzinkę że będzie mocno wiało:) Zawsze to wyczuwam. Tez tak masz?

Nie zauważyłam :)
Ale podobno te nasze niskie ciśnienie to nic fajnego, bo jak nagle skoczy to bardziej niebezpieczne ....

Nieufna a Tobie nie chodzi ochraniacz a nie baldachim?

Tak, mi chodziło o ochraniacz :) Baldachimu nie przewiduję :)

Do góry