reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U mnie będą na początku leżeć pod pieluszką albo kocykiem, mam też cieplejsze kocyki jakby lato było wyjątkowo zimne.
Laktator kupiłam elektryczny używany. Jako pierworódka boję się problemów z karmieniem, a zależy mi żeby był na piersi przez jakiś czas, więc w tej dziedzinie wolę być przygotowana na wszystko, nawet jeśli trochę na wyrost. Poza tym gdyby maluszki były wcześniakami i musiały leżeć w inkubatorach, to zawsze będę już mogła odciągnąć jeśli pokarm się pojawi, a nie dopiero szukać laktatora.

reklama
Iwona, czyli polecasz ten ręczny z aventu? Bo ja się zastanawiam jaki. Elektryczne strasznie drogie, zakładając, że nie wiem jak będzie u mnie z karmieniem. A szkoda wydać 400zł i nie używać. A lepiej chyba ciut lepszy kupić niż byle co, co nie działa. Męczące to jest?
Ja nie miałam problemu z pokarmem, tzn z niedoborem, raczej ze mnie tak leciało,że zuzywałam 2x więcej wkładów do stanika niż w tym czasie moja siostra, która nie miała problemów ani z niedoborem ani z nadmiarem. Chyba w 3 dobie czy coś takiego(troszke czasu minęło więc ciut mogę sie mylić;) ) miałam taki nawał,że zaczęła mi wchodzić gorączka na piersi. Dzieciątko nie dawało rady ściągać i aż sie krztusiło z nadmiaru i laktator uratował mnie od antybiotyku. Kiedyś dostałam na próbę inny ręczny i dłoń mnie bolała od naciskania i jakoś tak nie pasował do moich piersi a z aventu mimo,że ręczny chodził leciutko, dość dużo pobierał za jednym zassaniem i naprawdę uważam,że nie ma co przepłacać na eletryczny

Patuska a mi sie baldachim bardzo sprawdził super odsłania od słońca a zawsze można częściej wyprać.
U mnie potrzebny z racji tego, że mały będzie z nami w pokoju i zawsze będzie można go osłonić od ew. włączonego światła a i przyznam się, że zwyczajnie mi ten gadżet się podoba:)

Ja chyba też kupię, ale założę później, jak się zacznie przemieszczać, żeby się nie uderzyła o szczebelki. Na początku oczywiście bez poduszki.

Ja zawsze miałam niskie ciśnienie, rekord z młodym w ciąży to 60/40, na ostatniej wizycie miałam 90/60...... ale spać i tak nie mogę. Wczoraj mi mała tak szalała w brzuchu, że aż bolało, ale tak przyjemnie;)
Dziś oglądałam zdjęcia syna jak się urodził i pierwszy rok.... coś pięknego:D Późne macierzyństwo ma jednak swoje uroki, już się nie mogę doczekać:D

Laktator kupuję na pewno elektryczny , miałam z młodym zapalenie piersi, 40 stopni gorączki i ręczny nie dał rady.....

Ja chyba też kupię, ale założę później, jak się zacznie przemieszczać, żeby się nie uderzyła o szczebelki. Na początku oczywiście bez poduszki.

Ja zawsze miałam niskie ciśnienie, rekord z młodym w ciąży to 60/40, na ostatniej wizycie miałam 90/60...... ale spać i tak nie mogę. Wczoraj mi mała tak szalała w brzuchu, że aż bolało, ale tak przyjemnie;)
Dziś oglądałam zdjęcia syna jak się urodził i pierwszy rok.... coś pięknego:D Późne macierzyństwo ma jednak swoje uroki, już się nie mogę doczekać:D

Laktator kupuję na pewno elektryczny , miałam z młodym zapalenie piersi, 40 stopni gorączki i ręczny nie dał rady.....
To masz takie ciśnienie jak ja. Jak przy przyjęciu do szpitala miałam z nerwów 150/100 to myślałam,że zejdę to pewnie jak 200 u kogoś kto ma cisnienie w normie

Plus taki,że dwa dni wcześniej uprzedzam rodzinkę że będzie mocno wiało:) Zawsze to wyczuwam. Tez tak masz?

To samopoczucie to chyba sprawa pogody/ciśnienia, ja dzisiaj mam wrażenie jakby mnie cos w klatce piersiowej ściskało, masakra!
Sterylizator chyba sobie narazie daruje bo znajome mówiły ze zbędny wydatek, podgrzewacz mam z aventa i nad laktatorem z aventa elektrycznym sie zastanawiam.
Łóżeczko wypatrzyłam na Allegro + pościel itp
Chyba właśnie je kupie, można go pózniej na tapczanik zrobić jak młody podrośnie
O takie:
14490ae4460e6048afb14df03806cca7.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Co do laktatora to nie kupujcie recznego z canpol bo ręka wysiada a mało co ściąga a ja też nie cierpiałam na brak pokarmu. Potem kupiłam canpol ale elektryczny i o niebo lepiej chodziaż też szału nie było ale ja ściągałam tylko tyle żeby córka się nie dławiła nawałem.

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do laktatora to nie kupujcie recznego z canpol bo ręka wysiada a mało co ściąga a ja też nie cierpiałam na brak pokarmu. Potem kupiłam canpol ale elektryczny i o niebo lepiej chodziaż też szału nie było ale ja ściągałam tylko tyle żeby córka się nie dławiła nawałem.

Napisane na GT-S6310 w aplikacji Forum BabyBoom
to ja własnie ten nietrafiony też chyba z canpolu miałam

reklama
To masz takie ciśnienie jak ja. Jak przy przyjęciu do szpitala miałam z nerwów 150/100 to myślałam,że zejdę to pewnie jak 200 u kogoś kto ma cisnienie w normie

Plus taki,że dwa dni wcześniej uprzedzam rodzinkę że będzie mocno wiało:) Zawsze to wyczuwam. Tez tak masz?

Nie zauważyłam :)
Ale podobno te nasze niskie ciśnienie to nic fajnego, bo jak nagle skoczy to bardziej niebezpieczne ....

Nieufna a Tobie nie chodzi ochraniacz a nie baldachim?

Tak, mi chodziło o ochraniacz :) Baldachimu nie przewiduję :)

Do góry