reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Iwona ze starsza córka miałam tak mało pokarmu że o zastoju nie było mowy bo nie było z czego dlatego się zastanawiam.
Mówisz o ręcznym? Wszyscy zachwalaja te elektryczne, ja miałam taki zwykly ręczny i masakra
może wszystko kwestią wielkości piersi i sutków? ja mam duże piersi i ten ręczny był dla mnie wystarczający

Sylwia na podobnym etape jestewidzeęetapei zostalo do porodu zostalo 83 dni, na ktorego masz termin? A relanium nie wycisza skurczy?
Iwona jakby chodzilo o rozmiar cycka to ja powinnam caly oddzial wykarmic, jakas taka niedojna jestem, moze tym razem bedzie lepiej:oo:

Sylwia na podobnym etape jestewidzeęetapei zostalo do porodu zostalo 83 dni, na ktorego masz termin? A relanium nie wycisza skurczy?
Iwona jakby chodzilo o rozmiar cycka to ja powinnam caly oddzial wykarmic, jakas taka niedojna jestem, moze tym razem bedzie lepiej:oo:
u mnie to ciezko powiedziec bo liczac 28 dniowe cykle to na 30 czerwca ale ja mam dlugie cykle i ierwsze usg wykazalo na 5 lipca i bardziej sie tego trzymam niz tego 30 czerwca. a co do relanium to niwiem czy wycisza skurcze bo ja usnelam same mi powiedziay ze padne i musze lezec nie wolno mi bylo wtedy chodzi a co jakis czas dostawalam pare kropli oksytocyny bo polozna powiedziala ze na jej zmianie urodze i urodzilam dokladnie na koniec jej zmiany ;p

w wielkości nie chodziło mi o ilość pokarmu a o dopasowanie laktatora;)

Ja pościeli na razie nie kupuje bo raz od razu nie będzie potrzebne bo maluchy na płasko muszą leżeć dwa na kołderki będzie za gorąco. Wystarczy mi kurka prześcieradło na materac. A potem po wakacjach kupie pościel ale też bez baldachiMu bo to zbiera kurz i zostawia dopływ powietrza.
Dla mnie to nie potrzebny gadżet.

Laktator na pewno kupię ale jaki nie wiem ale myślę że elektryczny...

eiktkw7i1lgslap3.png

Sylwia, fajna położna:happy: fajnie sobie tak podespac w trakcie porodu. To termin podobny mamy ja na 3 lipca.
Iwona tak tylko u mnie rozmiar dobry laktator moze tez nie taki zly tylko pokarmu brak.

Iwona, czyli polecasz ten ręczny z aventu? Bo ja się zastanawiam jaki. Elektryczne strasznie drogie, zakładając, że nie wiem jak będzie u mnie z karmieniem. A szkoda wydać 400zł i nie używać. A lepiej chyba ciut lepszy kupić niż byle co, co nie działa. Męczące to jest?

reklama
Do góry