no to super..pizamki dla siebie..tez juz masz? A body dla malenstwa masz duzo czy pozniej bedziesz uzupelniac? mi kolezanka ktora jest w 3 ciazy powiedziala zebym nie szalala bo pozniej kazdy cos przynosi kazdy cos pouzupelnia....wiec nie ma sensu..to co najwazniejsze do spzitala i ewentualnie w domciu zeby bylo pare ciuszkow..smaruję, smaruję od 8tyg używam Bio-Oil i Ziaja mama i skóra jest super , ale taki urok.
Ja mam już wszystko z wyprawki, ale takie właśnie sprawy higieniczne dla siebie muszę kupić.
reklama
ale male jakies dwie male no nie?Kup chociaż dwie. Nawet jeśli będziesz karmic piersią to minimum a jak będzie trzeba jednak mm to mocno za mało i te 2
no to super..pizamki dla siebie..tez juz masz? A body dla malenstwa masz duzo czy pozniej bedziesz uzupelniac? mi kolezanka ktora jest w 3 ciazy powiedziala zebym nie szalala bo pozniej kazdy cos przynosi kazdy cos pouzupelnia....wiec nie ma sensu..to co najwazniejsze do spzitala i ewentualnie w domciu zeby bylo pare ciuszkow..
O ciąży dowiedziałam się w listopadzie (potwierdzona) i już wtedy zaczęliśmy powoli zakupy. Wózek i łóżeczko udało się kupić od znajomej (miała nowy wózek). Później powoli ciuszki to trochę nowych, trochę lumpik, od znajomej i mam tyle, że z 2 mogłabym urodzić , ale szczerze to nie wiem jak takiego malucha ubrać. Nosidło też kupiliśmy wcześniej do auta. Koszule i szlafrok mam. Pieluchy tetra biała, kolorowa i flanela też kupiłam, ale z allegro bo taniej było. W superpharmie była promocja na butelki to kupiliśmy, ale takie 3-18m :/ to muszę dla 0+ kupić. Akcesoria typu szczotka, śliniaki też mam. Dostaliśmy w święta spacerówkę , ale to taką letnią raczej.
Muszę dla siebie kupić podkłady, wkładki laktacyjne...takie tam pierdoły
Dziewczyny a czy w szpitalu można dać smoczek????
no ja na razie mam tylko ubranka dla malnkiej teraz dokupie jeszcze pare i moze koszule do szpitala zeby juz byly.. kosmetyki dla dziecka kupie w czerwcu i dla siebie te wszystkie rzeczy tez kupie pozniej...bo teraz po coooo mam jeszcze 3 miesiace hmm ja Ci powiem tak ja smoczka nie biore do szpitala po co uczyc smoczka? Moja siostra nie wziela do szpitala i malutka wogoleeee ani razuuuuu nie korzystala ze smoczka nawet w domu...dzis juz ma 6 lat
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Nadrobiłam Was
Mężem się nie przejmuj! Ja przytyłam 12kg a byliśmy u rodziny na święta i każdy zdziwiony, bo fakt brzuchol jest jak to w ciąży, ale nic więcej. Faceci mają różne wyobrażenia, bo mój myśli, że tylko mała w brzuchu waży 700g a reszta to od jedzenia...później jakos mu przeszło. Chyba za mało na niego uwagę zwracałam, bo jak zaczęłam się nim interesować to przeszły głupie pomysły.
Mam rozstępy na piersiach - bardzo szybko dostałam, ale za to baaardzo i szybko się powiększały :/ w innych miejscach nie mam.
Wstawię Wam w odpowiednim wątku jaki kocyk zamówiłam dla malutkiej!!! i jakie butelki chcę.
Ile butelek powinnam mieć na początek??? Jak wyparzać? po każdym karmieniu?
Smoczek miałam przy drugiej córce, nie było żadnego problemu. Ale to chyba zależy od podejścia położnych... I smoczek był pomocny. Potem ok 2 roku życia oduczałam - jedna oddała wróżce, dostała za to radio i płyty z bajkami do słuchania, a druga sama wyrzuciła do kosza. Obie maja poprawny zgryz ;-)
Butelki musisz mieć dwie. Polecam Tommee Tippi. Bardzo fajne do użytkowania i świetne do mycia. I są szerokie u góry, to mleko się nie rozsypuje (gdy je wsypujesz do butli).
Ja chciałabym dłużej karmić, przy pierwszym dziecku udało mi się tylko 3 miesiące (mocno się rozchorowałam i brałam silne leki na nerki), druga córę 6 miesięcy (musiałam prawie że z dnia na dzień wracać do pracy) a teraz - idąc za ciosem, może uda się 9 miesięcy? ;-)
Na istniejące rozstępy nic nie poradzisz. Smarując możesz ewentualnie zapobiec następnym, ale też niekoniecznie. Jeśli ktoś ma takie tendencje, to nic nie pomoże
yhm, spokojnie 250 ml to będzie dopiero na roczek wsuwaćale male jakies dwie male no nie?
Asia28BK
Fanka BB :)
Witajcie ale dzisiaj dużo czytania
ja myślę większość rzeczy dla dzidzi kupić przez internet bo u mnie w małym miasteczku ceny są wywindowane na maxa a jak tak prezglądam strony to naprawdę niektóre rzeczy są taniutkie
a jakie kosmetyki wybieracie dla maluszków??ja chciałam kupić Bambino bo sama ich używam bo wiekszość mnie uczula,ale ostatnio znajoma mi powidziała ze jej dziecko właśnie bambino uczuliło i nie wiem teraz....
ja też używam bio oil bo mam straszne rozstępy na piersiach i wsumie nigdzie więcej jak narazie mam nadzieję że choć troszkę mi pomoże bo wygląda to straszniesmaruję, smaruję od 8tyg używam Bio-Oil
ja myślę większość rzeczy dla dzidzi kupić przez internet bo u mnie w małym miasteczku ceny są wywindowane na maxa a jak tak prezglądam strony to naprawdę niektóre rzeczy są taniutkie
a jakie kosmetyki wybieracie dla maluszków??ja chciałam kupić Bambino bo sama ich używam bo wiekszość mnie uczula,ale ostatnio znajoma mi powidziała ze jej dziecko właśnie bambino uczuliło i nie wiem teraz....
ja miałam i przy starszej się bardzo przydał bo inaczej oka bym nie zmrużyła, młodsza od poczatku miała na niego odruch wymiotny , położne nic nie mówiły poza tym nie dałabym komentowac bo ta nasz wybór a nie położnychO ciąży dowiedziałam się w listopadzie (potwierdzona) i już wtedy zaczęliśmy powoli zakupy. Wózek i łóżeczko udało się kupić od znajomej (miała nowy wózek). Później powoli ciuszki to trochę nowych, trochę lumpik, od znajomej i mam tyle, że z 2 mogłabym urodzić , ale szczerze to nie wiem jak takiego malucha ubrać. Nosidło też kupiliśmy wcześniej do auta. Koszule i szlafrok mam. Pieluchy tetra biała, kolorowa i flanela też kupiłam, ale z allegro bo taniej było. W superpharmie była promocja na butelki to kupiliśmy, ale takie 3-18m :/ to muszę dla 0+ kupić. Akcesoria typu szczotka, śliniaki też mam. Dostaliśmy w święta spacerówkę , ale to taką letnią raczej.
Muszę dla siebie kupić podkłady, wkładki laktacyjne...takie tam pierdoły
Dziewczyny a czy w szpitalu można dać smoczek????
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Witajcie ale dzisiaj dużo czytania
ja też używam bio oil bo mam straszne rozstępy na piersiach i wsumie nigdzie więcej jak narazie mam nadzieję że choć troszkę mi pomoże bo wygląda to strasznie
Polecam Bambino i Nivea. Jeśli Ciebie Bambino nie uczula, to jest duża szansa, że dziecko też będzie mogło ich używać.
Ja też przez internet - fajne rzeczy i świetne jakościowo są w C&A. Bawełna bio - cudna w dotyku. I na Allegro Pinokio, Ewa Klucze ma kilka fajnych rzeczy, no i oczywiście Next - są sprzedawcy na Allegro albo, jak się ma kartę, to można samemu na stronie Next.pl
reklama
ja stosowałam Skarb Matki bo moja starsza tylko te mogła, przy młodszej od razu kupiłam te. Osobiście nie polecam Johnson&jhonson, wszystko co z tej serii było uzyte na moich córkach (oddział noworodkowy je chyba w prezencie dostał) wywoływało podraznienie skóry. Z rozmów z mamami na oddziale u nich było podobnieWitajcie ale dzisiaj dużo czytania
ja też używam bio oil bo mam straszne rozstępy na piersiach i wsumie nigdzie więcej jak narazie mam nadzieję że choć troszkę mi pomoże bo wygląda to strasznie