reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Tak w ogóle to wczoraj bylam na wizycie ☺
Widziałam moje maleństwo wreszcie ☺wszystko w porządku jest. Mały rośnie i waży prawie 900 gr ☺jak to uslyszalam to pytam czy nie za dużo a lekarz na to że w tym tyg norma jest do 1200. Ogólnie powiedział że synus jest długi po mamie bo widzi po jego kończynach heh niestety nie da się już zmierzyć długości...Zwrocil uwagę na mój duży brzuch i powiedział że taka moja uroda i mam więcej wód płodowych.

Pytalam go o wizyty u dentysty bo któraś z dziewczyn pisała że w 3 trymestrze nie zaleca się już leczyć zebow i całkowicie temu zaprzeczyl. Powiedział że właśnie nie leczone zeby zaszkodza dziecku a nie odwrotnie i nie ma żadnych przeciwwskazań.

Pytalam również o ruchy dziecka jak powinno się czuć żeby się nie stresowac że coś nie tak. Mowilam że z 3 tyg temu nie czulam w ogóle to powiedział że to nic złego bo dziecko dużo śpi i jeszcze nie jest takie duze i może w nocy kopał jak ja spalam. A teraz mówi żeby od rana pierwsze 10 ruchów policzyć i wystarczy ☺

A jeszcze odnośnie tych 3 prenatalnych też pytalam i powiedział że nie mam do nich żadnych wskazań bo wszystko jest w porzadku. Wy pisalyscie że wtedy bada się przepływy a lekarz mi powiedział że wtedy bada się echo serca więc nie wiem już sama. A w trakcie USG badał mi właśnie przepływy i powiedział że wszystko w porządku.

Ehhh tak się rozpisalam bo może jakies informacje przydadza się Wam dziewczynki ☺☺☺☺

reklama
W tej chwili Twoje samopoczucie jest priorytetem. Bo dziecko wszystko z Ciebie ściąga. I tak samo będzie jak się urodzi. Nie powinnaś się denerwować, głodzić, przemęczać.
A myśleliście o szkole rodzenia?? Moja siostra, mieszka we Wrocławiu, chodziła przy szpitalu i bardzo sobie chwaliła. Zdecydowałaś się już na szpital? Sprawdź czy nie prowadzą szkoły. Tam możecie pytać o aktywność, tycie, jedzenie. Moja sis miała te zajęcia 2x w tygodniu i chodziła razem z mężem - warto!
TAK JUZ DOWIADYWALAM SIE WLASNIE O SZKOLE RODZENIA ALE niestety przy szpitalu nie ma juz wolnych miejsc i z przychodni bedziemy miec szkole rodzenia w przyszlym tyogdniu jestem umowiona wlasnie z polozna na telefon bo bedzie ustala anowa grupe:)pojdziemy na pewno....moze mu sie cos rozjasni...

Tak w ogóle to wczoraj bylam na wizycie ☺
Widziałam moje maleństwo wreszcie ☺wszystko w porządku jest. Mały rośnie i waży prawie 900 gr ☺jak to uslyszalam to pytam czy nie za dużo a lekarz na to że w tym tyg norma jest do 1200. Ogólnie powiedział że synus jest długi po mamie bo widzi po jego kończynach heh niestety nie da się już zmierzyć długości...Zwrocil uwagę na mój duży brzuch i powiedział że taka moja uroda i mam więcej wód płodowych.

Pytalam go o wizyty u dentysty bo któraś z dziewczyn pisała że w 3 trymestrze nie zaleca się już leczyć zebow i całkowicie temu zaprzeczyl. Powiedział że właśnie nie leczone zeby zaszkodza dziecku a nie odwrotnie i nie ma żadnych przeciwwskazań.

Pytalam również o ruchy dziecka jak powinno się czuć żeby się nie stresowac że coś nie tak. Mowilam że z 3 tyg temu nie czulam w ogóle to powiedział że to nic złego bo dziecko dużo śpi i jeszcze nie jest takie duze i może w nocy kopał jak ja spalam. A teraz mówi żeby od rana pierwsze 10 ruchów policzyć i wystarczy ☺

A jeszcze odnośnie tych 3 prenatalnych też pytalam i powiedział że nie mam do nich żadnych wskazań bo wszystko jest w porzadku. Wy pisalyscie że wtedy bada się przepływy a lekarz mi powiedział że wtedy bada się echo serca więc nie wiem już sama. A w trakcie USG badał mi właśnie przepływy i powiedział że wszystko w porządku.

Ehhh tak się rozpisalam bo może jakies informacje przydadza się Wam dziewczynki ☺☺☺☺
Ciesze sie ze wizyta sie udała:)

nie nie ja na diete nie mam zamiaru isc..moze mowic co chce..na prawde ale odchudzac sie nie mam zamiaru...i jak mnie najdzie na lody to je zjem jak mnie najdzie na ciastko to tez zjem...nie obzeram sie a jem normalnie rano jogurt z owocami i platkami oswianymi,pozniej kanapka z warzywami szyneczka.....pozniej owoc np jablko banan i ewentualnie 2 jogurt i obiad o 19.00max 20.00 jem kolacje jajeczko albokanapeczke albo twarozek. To tak wieleeeee????????????????niech nie przesadza...

Nadrobiłam Was :)

Mężem się nie przejmuj! Ja przytyłam 12kg a byliśmy u rodziny na święta i każdy zdziwiony, bo fakt brzuchol jest jak to w ciąży, ale nic więcej. Faceci mają różne wyobrażenia, bo mój myśli, że tylko mała w brzuchu waży 700g a reszta to od jedzenia...później jakos mu przeszło. Chyba za mało na niego uwagę zwracałam, bo jak zaczęłam się nim interesować to przeszły głupie pomysły.

Mam rozstępy na piersiach - bardzo szybko dostałam, ale za to baaardzo i szybko się powiększały :/ w innych miejscach nie mam.

Wstawię Wam w odpowiednim wątku jaki kocyk zamówiłam dla malutkiej!!! :) i jakie butelki chcę.

Ile butelek powinnam mieć na początek??? Jak wyparzać? po każdym karmieniu?

no wlasnie macie wszystkie racje-dobrze ze jestescie! to moze smaruj czyms rozstepy..

co do ciuszkow juz troszke mi sie uzbieralo ale szalec nie bede bo nie wiem jaka malutka bedzie...butelke hmm kupie jedna na razie..kocyk tez kupie teraz wozek zamowimy mebelki tez i juz...pozniej w czerwcu ja sie obkupie jakies pizamki.....albo juz teraz kupie sobie jakas..

Nadrobiłam Was :)

Mężem się nie przejmuj! Ja przytyłam 12kg a byliśmy u rodziny na święta i każdy zdziwiony, bo fakt brzuchol jest jak to w ciąży, ale nic więcej. Faceci mają różne wyobrażenia, bo mój myśli, że tylko mała w brzuchu waży 700g a reszta to od jedzenia...później jakos mu przeszło. Chyba za mało na niego uwagę zwracałam, bo jak zaczęłam się nim interesować to przeszły głupie pomysły.

Mam rozstępy na piersiach - bardzo szybko dostałam, ale za to baaardzo i szybko się powiększały :/ w innych miejscach nie mam.

Wstawię Wam w odpowiednim wątku jaki kocyk zamówiłam dla malutkiej!!! :) i jakie butelki chcę.

Ile butelek powinnam mieć na początek??? Jak wyparzać? po każdym karmieniu?
agula polecam torebki do mikrofali ze stronki babyono do wyparzania butelek. łatwiutkie i super w obsłudze. Ja wyparzałam po każdym karmieniu dlatego lepiej jest mieć więcej butelek.

no wlasnie macie wszystkie racje-dobrze ze jestescie! to moze smaruj czyms rozstepy..

co do ciuszkow juz troszke mi sie uzbieralo ale szalec nie bede bo nie wiem jaka malutka bedzie...butelke hmm kupie jedna na razie..kocyk tez kupie teraz wozek zamowimy mebelki tez i juz...pozniej w czerwcu ja sie obkupie jakies pizamki.....albo juz teraz kupie sobie jakas..

smaruję, smaruję od 8tyg używam Bio-Oil i Ziaja mama i skóra jest super :), ale taki urok.

Ja mam już wszystko z wyprawki, ale takie właśnie sprawy higieniczne dla siebie muszę kupić.

reklama

Kup chociaż dwie. Nawet jeśli będziesz karmic piersią to minimum a jak będzie trzeba jednak mm to mocno za mało i te 2

Do góry