reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam was. Ja nie mogę chodzić :( Mam taki ból z prawej strony w dole kręgosłupa, że ledwo powłóczę nogami. Dramat.

Spróbuj odpoczywać "na czworakach". I delikatnie siadać na piętach. Wpisz sobie w google "siad japoński" - delikatnie, bez bólu, nic na siłę.
Możesz poszukać w swoijej okolicy masażysty, który oferuje TERAPIĘ POWIĘZIOWĄ. W ciąży tylko ta jest bezpieczna

witajcie :) jak Wam mija dzionek?

Ja wlasnie jem 2 sniadanko..ale chumor tak sobie chodz staram sie nie myslec za duzo o tym.Jest mi troche przykro bo wczoraj sie posprzeczalam ze mezem tzn on ze mna w sumie. Milo spedzilam czas..on wrocil z pracy (ogolnie w pracy wszystko ok u niego)ale naskoczyl na mnie ze 21 .00 a ja jem dopiero kolacje..ze nie dbam o posilki...pozniej mi powiedzial ze gdzies wyczytal ze jednak za duzo przytylam i ze oszalalam...ze on widzi na miescie inne kobiety ktorym rosnie brzuch a nie biodra jak mi podobno ze normalnie tyja a nie tak jak ja!Szokkkkkkkkkkkkkk zagielo mnie szczerze mowiac...i bardzo mi sie przykro zrobilo...szczerze mam dola bo ogolnie jest mi bardzo prszykro ze tak mi maz powiedzial..tzn ze tak na prawde jego zdaniem zle wygladam..Boze tak sie staram jest to moja 1 ciaza ucze sie wszystkiego...posilkow jak jesc..jak funkcjonowac..chodze na spacery na fitnes...Przed ciaza wazylam 59,5 wieczorami max60 teraz waze 65,5:( czy widac..hmmm no brzuszek mi rosnie widac ze jestem w ciazy wiadomo na twarzy nie przytylam rece tez nie przytyly biodra troszke przytyly ale nie do rozmiarow xl wiec po prostu mam dola.

Dziewczyno!!!!!!!!!!!! Walnij go w łeb! Zdecydowanie miał gorszy dzień.... Przecież sama widzisz tu na forum, że każda z nas tyje inaczej. Każda ma iny brzuszek, pokaż mu zdjęcia. Ja w każdej ciąży tyłam i wyglądałam inaczej!!!!!!!!!!!!!! A kolację je się 2 godziny przed snem, a czasem i 1godz, bo masz na to ochotę! I to jest w porządku! A na mieście kogo widzi? Odkąd to oceniamy ludzi po wyglądzie? A może ta pani spotkana na ulicy się głodzi? A może ma cukrzycę ciążową? A może tak rzygała przez 1 trymestr, że schudła 10kg?????
Nie reaguj na takie zaczepki. Nie tłumacz się. To on był nie w porządku.... Głowa do góry :* Tulam.
A Ty jeszcze pracujesz???

reklama
no wlasnie..i tez mu mowilam sluchaj kazda kobieta rpzechodzi inaczej ciaze jedne tyja bardzo drugie nicccccc wiec po porodzie jak tylko dojde do siebie to wezme sie za siebie wiadomo...a on mi odpowiada no tak tak juz ja tego przypilnuje. No zenujace! Boze szczerze stres mam jak nie wiem i teraz i po ciazy bede miec stresa zapewne...caly czas w stresie teraz jestem...

Kochana njenprzejmuj się facetem ;) mój znowu ze mną ma problemy bo nie śpię kręcę się i mnir boli dużo leżę . Ja mam 25 tc i przytylam ponad 6 kg a i tak miała nadwagę ;) Mój mówi ze kochanego ciała nigdy za wiele wiec nie przejmuj się swoim i powiedz ze jak mu się nie podoba niech nie patrzy ja wyglądam jak zombi i żyjemy a w niedziele idę na chrzciny ;) wiec trudno jak się komuś nie podoba jego problem ;)

witajcie :) jak Wam mija dzionek?

Ja wlasnie jem 2 sniadanko..ale chumor tak sobie chodz staram sie nie myslec za duzo o tym.Jest mi troche przykro bo wczoraj sie posprzeczalam ze mezem tzn on ze mna w sumie. Milo spedzilam czas..on wrocil z pracy (ogolnie w pracy wszystko ok u niego)ale naskoczyl na mnie ze 21 .00 a ja jem dopiero kolacje..ze nie dbam o posilki...pozniej mi powiedzial ze gdzies wyczytal ze jednak za duzo przytylam i ze oszalalam...ze on widzi na miescie inne kobiety ktorym rosnie brzuch a nie biodra jak mi podobno ze normalnie tyja a nie tak jak ja!Szokkkkkkkkkkkkkk zagielo mnie szczerze mowiac...i bardzo mi sie przykro zrobilo...szczerze mam dola bo ogolnie jest mi bardzo prszykro ze tak mi maz powiedzial..tzn ze tak na prawde jego zdaniem zle wygladam..Boze tak sie staram jest to moja 1 ciaza ucze sie wszystkiego...posilkow jak jesc..jak funkcjonowac..chodze na spacery na fitnes...Przed ciaza wazylam 59,5 wieczorami max60 teraz waze 65,5:( czy widac..hmmm no brzuszek mi rosnie widac ze jestem w ciazy wiadomo na twarzy nie przytylam rece tez nie przytyly biodra troszke przytyly ale nie do rozmiarow xl wiec po prostu mam dola.
powiedz mu, że te wszystkie które ogląda na ulicy nie widział wcześniej, więc tak naprawdę nie wie ile przytyły a poza tym co to za rozliczanie z wagi ciężarnej? Każda z nas przybiera inaczej. Ja np wyglądam jakbym już miałą rodzić i mało kto z obcych osób wierzy że jeszcze ponad 3 miesiące przede mną. Wejdx mu do łazienki jak będzie się kąpał i powiedz z takim wielkim zdziwieniem:" Kochanie brzusio Ci nie urósł, bo jakoś tak wacek Ci zmalał przy nim" a dużo później spytaj jak się poczuł.

O to super! :) Nie wiem jak jest w Polsce, ale w UK przychodzą też po porodzie przez tydzień lub dwa. Z jednej strony fajnie, bo jak coś to Ci podpowiedzą co i jak, ale z drugiej strony nie każdy lubi jak mu w domu łażą obcy ludzie :p
kiedyś w Polsce (rodziłam 15 i 11 lat temu stąd "kiedyś" :) ) miały w obowiązku przyjśc dwie doby po porodzie i dopóki kikutek nie odpadnie, ściągały też szwy zewnętrzne po nacięciu, Nie wiem jak teraz. Przed porodem nie proponowały, przynajmniej nie na NFZ a i ja nie wiem po co miałaby mi przychodzić przed:)

Myślę, że zapytać lekarza nie zaszkodzi, albo położnej. To może być jakiś ucisk. W ciąży to różne cuda się dzieją.
Swego czasu miałam właśnie nerwobóle od kręgosłupa promieniujące na klatkę piersiową właśnie, ruszać się nie mogłam i oddychać :p Ćwiczenia pomogły. Teraz z kolei mam nerwobóle od krzyża promieniujące gdzieś na pośladek..
O to ja mam takie same bóle. CZasami jak brzuch mi się stawia to od razu boli kregosłup i mrowi do pośladka i uda, zazwyczaj prawego. W ogóle mrowi mnie prawa strona bo i pod żebrami brzuch bardzo często, nie jest to może mrowienie bardzo uciązliwe ale denerwujący dyskomfort

powiedz mu, że te wszystkie które ogląda na ulicy nie widział wcześniej, więc tak naprawdę nie wie ile przytyły a poza tym co to za rozliczanie z wagi ciężarnej? Każda z nas przybiera inaczej. Ja np wyglądam jakbym już miałą rodzić i mało kto z obcych osób wierzy że jeszcze ponad 3 miesiące przede mną. Wejdx mu do łazienki jak będzie się kąpał i powiedz z takim wielkim zdziwieniem:" Kochanie brzusio Ci nie urósł, bo jakoś tak wacek Ci zmalał przy nim" a dużo później spytaj jak się poczuł.
hahaha nie no ale sie usmialam...:) dzieki kochane za wsparcie..powiem Wam, ze on teraz o siebie bardzo dba bo iwe ze pozniej moze nie miec az tyle czasu..chodzi kilka razy w tygodniu na silownie dobrze sie odrzywia cwiczy szczerze mowiac nie ma sie jak przyczepic do brzusia bo go nie ma ..ma miesnie..

hahaha nie no ale sie usmialam...:) dzieki kochane za wsparcie..powiem Wam, ze on teraz o siebie bardzo dba bo iwe ze pozniej moze nie miec az tyle czasu..chodzi kilka razy w tygodniu na silownie dobrze sie odrzywia cwiczy szczerze mowiac nie ma sie jak przyczepic do brzusia bo go nie ma ..ma miesnie..
to się spytaj czy odżywek przypadkiem po cichaczu nie bierze bo mu się mały skurczył;) wiem,że jak biorą te wysoko białkowe jak ćwiczą to tak się dzieje, to może Ci uwierzyć w szczerą troskę:D

reklama
Do góry