reklama
DiNatale_DelMare
Zaciekawiona BB
Agnes - usg na widzimisię się niestety nie robi. Po co denerwować malucha ultradzwiekami? Kiedyś nie robiono w ogóle usg, teraz zaleca się TYLKO trzy w trakcie całej ciąży. Poza tym, czy mogłabyś używać literek pojedynczo, okropnie się czyta.
Asia28BK
Fanka BB :)
Dzień dobry
co do toxoplazmozy ja miałam 2x juz robione i IgM i IgG pisze że nieobecne,a wynik jest w IU/ml podane
Agnesdem dziwi mnie bardzo to że nie miałaś usg-ja od początku ciąży chodzę na wizyty co 2-3 tyg i zawsze mam robione mimo że chodzę na NFZ,ale lekarka jest super naprawde myślę że to zależy od widzimisie lekarza bo wsumie na NFZ to chyba 3x w całej ciąży przysługuje usg TYLKO 3x!!!nie do pomyślenia że tak mało
pozatym 2x byłam na usg 3d prywatnie w ramach badań prenatalnych i pierwszy raz byłam mega zadowolona(pani doktor super wszystko pokazywała i opowiadała)za drugim razem była inna na zastępstwie i bardzo średnio to oceniam-sama sobie coś tam mierzyła,liczyła,oceniała a do mnie mówiła jak ja bym była ginekologiem i wszystko wiedziała o co chodzi
co do toxoplazmozy ja miałam 2x juz robione i IgM i IgG pisze że nieobecne,a wynik jest w IU/ml podane
Agnesdem dziwi mnie bardzo to że nie miałaś usg-ja od początku ciąży chodzę na wizyty co 2-3 tyg i zawsze mam robione mimo że chodzę na NFZ,ale lekarka jest super naprawde myślę że to zależy od widzimisie lekarza bo wsumie na NFZ to chyba 3x w całej ciąży przysługuje usg TYLKO 3x!!!nie do pomyślenia że tak mało
pozatym 2x byłam na usg 3d prywatnie w ramach badań prenatalnych i pierwszy raz byłam mega zadowolona(pani doktor super wszystko pokazywała i opowiadała)za drugim razem była inna na zastępstwie i bardzo średnio to oceniam-sama sobie coś tam mierzyła,liczyła,oceniała a do mnie mówiła jak ja bym była ginekologiem i wszystko wiedziała o co chodzi
Dziewczyny! Wróciłam z zakupów, byłam dwa razy na pieszo. Masakra...kłótnie w kolejkach. Nikt mnie nie wpuścił i ledwo stałam dramat.
Ja wizytę mam 5.04 a 1.04 mam iść na badania. Żelazo miałam ostatnio bardzo wysokie, prawie ponad normę a teraz ciekawe jakie wyniki będą jak mała taka duża już.
Co do usg to ja mam na każdej wizycie...tylko szyjkę mi raz na fotelu badała.
Ja wizytę mam 5.04 a 1.04 mam iść na badania. Żelazo miałam ostatnio bardzo wysokie, prawie ponad normę a teraz ciekawe jakie wyniki będą jak mała taka duża już.
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Dinatale wiele rzeczy wcześniej nie robili ale od tamtych czasów medycyna bardzo się zmieniła wiec raczej nie ma co porównywać. uważam że lepiej dogladnąc więcej razy niż o raz za późno. czas tez ma znaczenie.
fajnieeeee a ja juz dawno nie widzialam malutkiej. Ahh musze zadzwonic do Luxmedu i zapytac czemu tak sie dzieje ze tak zadko mam usg mimo ze podlegam tez u nich pod abonament...Dzień dobry
szkoda slow z tymi kolejkami- wspolczuje.Ja na szczescie nie musze robic zakupow...uffffff ale jesli chodzi o kulture w kolejkach to ludzie po prostu nie widzaaaa kobiet w ciazy-JESTESMY NIE WIDOCZNE ostatnio tylko w rossmanie Pani mnie przeposcila byla z 2 dzieci z wozkiem..ja mowie ojejj dziekuje a ona glosno mowi prosze bo pewnie i tak Pani nie przepuści ...i rzeczywiście byly w sumie przede mna 2 osoby i tylko popatrzyly i nie przeposcily a bylam z 1 rzecza ahhahahaDziewczyny! Wróciłam z zakupów, byłam dwa razy na pieszo. Masakra...kłótnie w kolejkach. Nikt mnie nie wpuścił i ledwo stałam dramat.
Needi
Fanka BB :)
A tesciowie to polacy?Julka czemu jestes zla?
Agnesdem to zalezy od lekarza.. ja co wizyte mam usg czyli co miesiąc
Aggrafka bo to sie sprawdza od ktoregos tygodnia.. we wczesnej ciazy nie sprawdzaja przeplywow z tego co kojarze.
Needi ee tam ja wiecznie zapominam o meza imieninach dla mnie wazniejsze urodziny zrobisz mu podwójny prezent na urodziny.
Agnesdem oby! Trzymam sie jak najdalej od meza i synek tez... w tej ciazy mialam juz angine.. meczylam sie okrutnie..
Co do swiat to nie lubię jedzic na Wielkanoc do tesciow bo nie podoba mi sie ich tradycja ale z braku laku w tym roku trzeba będzie do Nich isc bo na wies nie bede wstanie pojechać (u mnie Wielkanoc dopiero 1maja)
reklama