reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Agnes ja też mam żelazo zapisane ale inne niż ty i furagine tez brałam ostatnio. teraz mi nie zapisał bo mocz mam ok.ja co wizyte mam usg ale to chyba zależy od lekarza
co do mojego to szkoda gadać. chciałam żeby ze mną jechal sukienkę to nie bo on ma dość jezdzenia i jest zmęczony. oczywiście tylko on ma prawo być zmeczony. pojadę sobie sama pomimo że to daleko. niech się do mnie nawet nie odzywa.

reklama
no troche mi smutno ze jej nie widzialam...powaznie..kolejna wizyte bede miec 14.04.2015 i to bedzie ok 25 tygodnia poprosze go na prawde zeby zobaczyc mala bo teraz powiedzial,ze nie....ze nie ma takiej potrzeby....:(

nie chce isc prywatnie do innej przychodni i lekarza placic....skoro tu u niego wszystko robic..i nie wiem co zrobic ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Agnesdem, jakie mialas zelazo?
Ja biore Ferrous Sulphate, wiec cos innego.
Rzeczywiscie powinno sie dzieciatko ogladac czesciej. Na roznych etapach ciazy zdazaja sie rozne rzeczy, lapiemy infekcje itp, a badanie ginekologiczne lub podsluchanie samego serduszka nic nie wykaze zwykle.
W UK sa tylko 2 rutynowe usg! W poprzedniej ciazy widzialam synka dodatkowe 2 razy bo na polowkowym nie pokazsl kregoslupa wiec musialam wrocic, a raz mialam bol brzucha i zarzadalam badania. W tej ciazy za to naogladalam sie Malego tyle ze nie musza mi juz nawet tlumaczyc co gdzie jest bo sama juz widze, a lekarze smieja sie ze moglabym sobie juz sama usg zrobic.

A ja chyba polece jednak. Rozmawialam z lekarka i ona nie martwi sie sama podroza ale tym ze nie bedzie monitorowac Dzieciatka. Zapewnilam ja ze w PL pojde do dobrego lekarza conajmniej 2 razy w tyg i gdyby wyniki sie pogorszyly (a na te chwile sa bardzo dobre i tak juz jest od paru tyg) to kupie bilet powrotny chocby na nastepny dzien. Mnie znowu sam lot bardziej niepokoil zwlaszcza jak jeszcze inna lekarka (jakas sierota co nawet nie umiala odczytac dobrze moich wynikow) nastraszyla mnie. 2 dni przeryczalam i mialam koszmary nocne. Ale ufam tym 2 lekarzom co latac nie zabraniaja. A w Polsce porobie sobie przy okazji inne badania ktorych tu nie robia.

Agnesdem, jakie mialas zelazo?
Ja biore Ferrous Sulphate, wiec cos innego.
Rzeczywiscie powinno sie dzieciatko ogladac czesciej. Na roznych etapach ciazy zdazaja sie rozne rzeczy, lapiemy infekcje itp, a badanie ginekologiczne lub podsluchanie samego serduszka nic nie wykaze zwykle.
W UK sa tylko 2 rutynowe usg! W poprzedniej ciazy widzialam synka dodatkowe 2 razy bo na polowkowym nie pokazsl kregoslupa wiec musialam wrocic, a raz mialam bol brzucha i zarzadalam badania. W tej ciazy za to naogladalam sie Malego tyle ze nie musza mi juz nawet tlumaczyc co gdzie jest bo sama juz widze, a lekarze smieja sie ze moglabym sobie juz sama usg zrobic.

A ja chyba polece jednak. Rozmawialam z lekarka i ona nie martwi sie sama podroza ale tym ze nie bedzie monitorowac Dzieciatka. Zapewnilam ja ze w PL pojde do dobrego lekarza conajmniej 2 razy w tyg i gdyby wyniki sie pogorszyly (a na te chwile sa bardzo dobre i tak juz jest od paru tyg) to kupie bilet powrotny chocby na nastepny dzien. Mnie znowu sam lot bardziej niepokoil zwlaszcza jak jeszcze inna lekarka (jakas sierota co nawet nie umiala odczytac dobrze moich wynikow) nastraszyla mnie. 2 dni przeryczalam i mialam koszmary nocne. Ale ufam tym 2 lekarzom co latac nie zabraniaja. A w Polsce porobie sobie przy okazji inne badania ktorych tu nie robia.
no te infekcje to wiem wiem wlasnie ze teraz jestemy bardziej podatne na rozne infekcje ze to normalne..z zelazem to samo. Jejku ja tez chce zobaczyc malutkaaaaaaa co mam zrobicccccc

Julka czemu jestes zla?

Agnesdem to zalezy od lekarza.. ja co wizyte mam usg ;) czyli co miesiąc :)

Aggrafka bo to sie sprawdza od ktoregos tygodnia.. we wczesnej ciazy nie sprawdzaja przeplywow z tego co kojarze.

Needi ee tam ;) ja wiecznie zapominam o meza imieninach ;) dla mnie wazniejsze urodziny :) zrobisz mu podwójny prezent na urodziny.

Agnesdem oby! Trzymam sie jak najdalej od meza i synek tez... w tej ciazy mialam juz angine.. meczylam sie okrutnie..

Co do swiat to nie lubię jedzic na Wielkanoc do tesciow bo nie podoba mi sie ich tradycja ale z braku laku w tym roku trzeba będzie do Nich isc bo na wies nie bede wstanie pojechać (u mnie Wielkanoc dopiero 1maja)

no te infekcje to wiem wiem wlasnie ze teraz jestemy bardziej podatne na rozne infekcje ze to normalne..z zelazem to samo. Jejku ja tez chce zobaczyc malutkaaaaaaa co mam zrobicccccc

Jak masz tak duza potrzebe to idz prywatnie dla spokoju. Zawsze tez mozesz sciemnic ze zle sie czujesz, slabiej czujesz ruchy, zaniepokoic lekarza. Chociaz ja wybralabym prywatna wizyte.

Kurde, nie mam pojecia kochana, bo mi zadnych jednostek nie podali. Ale chyba w PL zrobie to jeszcze raz, bo okreslenie "na granicy" nie daje mi spokoju. Dlugo czekalas na te wyniki?
2 DNI:) W SUMIE kazde wyniki mam dosc szybko...na cytologie czekalam 2 tygodnie nie no chyba jest wszystko ok skoro wczoraj lekarz powiedzial ze wszystko jest oki...

reklama
Jak masz tak duza potrzebe to idz prywatnie dla spokoju. Zawsze tez mozesz sciemnic ze zle sie czujesz, slabiej czujesz ruchy, zaniepokoic lekarza. Chociaz ja wybralabym prywatna wizyte.
wiesz co ale to ogolnie jest dziwne bo w luxmedzie moge korzystac i z nfz i prywatnie...wiec nie rozumiem czemu po prostu przy kazdej wizycie mi nie zobaczy malej....

Do góry