reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam i ja
Lizzy w kobiorze
Też muszę jeszcze na zakupy jechać jak będzie kolejka wykorzystam ze jestem w ciazy bo jakaś słaba po szpitalu jestem

A w szpitalu przytylam 1,5kg

reklama
Witajcie :)

U mnie chorobowo :( tzn ja zdrowa.. meza rozlozylo i to porzadnie.. angina :(
Dobrze ze ja mam takiego meza ze zgrywa maczo ze nic mu nie jest.. nie trzeba kolo Niego latac.. ale i tak mi Go szkoda :(

Milego piatku :*

cześć dziewczyny. ależ jesten wściekła od rana. juz mojemu się dostało za ostatnie dni. jestem taka zła ze się nawet niech nie odzywa do mnie.

Witajcie dziewczyny

jestem po wizycie-ojjj dlugo u niego bylam o wszystko musialam wypytac...w kazdym badz razie malutkiej nie widzialam, dopiero w 30 tygodniu ja zobacze..wiec mozeeeee nastepnym razem na wizycie.

Ogolnie mam niedobor zelaza- przepisal mi SORBIFER DURULES mam brac 2 dziennie 30 min przed posilkiem
i FURAGINUM 3 x dziennie

ktoras z Was bierze te leki?

Ogolnie badal mnie ginekologicznie..mowil ze wszystko jest dobrze..szkoda ze malutkiej nie moglam zobaczyc dawno jej nie widzialam...:( nie wiem czemu tak zadko mozna zobaczyc dziecko jak sie jest w ciazy to bez sensu..powinno byc 1 x w miesiacu. Matka wtedy jest spokojniejsza...

Zapisał mnie tez juz na badanie glukozy mam 11.04.2016 i dal mi juz zwolnienie lekarskie mam odpcozywac...dobrze jesc zdrowo a nie na szybko..Malutka teraz duzo rosnie wiec ciagnie ze mnie wszystko wiec mam isc juz na zwolnienie.

moj lekarz bedzie sprawdzal przepływy na każdej wizycie jak przyjdzie na to czas.. takze ja tego dodatkowo robic nie bede...

Fazerkamm, a dlaczego u Was ma przyjsc czas na regularne sprawdzanie przeplywow?

Hej Dziewczyny.

Byliśmy parę dni temu na usg,i lekarz stwierdził,że serce Maluszka jest zbyt małe. Bije,tętno było 138. Widać jamy,ale nic więcej lekarz nie może dojrzeć. Mamy skierowanie na ech i dopplera,badania te pewnie będą dopiero w połowie kwietnia.
Czy któraś z Was spotkała się kiedyś z takim przypadkiem?

Nie spotkalam sie ale jezeli wyznacza Ci wizyte na jakis dalszy termin to moze sprobuj sprawdzic to wczesniej u innego lekarza, zebys sie nie denerwowala. U mnie np stwierdzono lozysko przodujace na jednym usg, a poszlam gdzies indziej to okazalo sie ze wcale przodujace nie jest, a na poprzednim badaniu musialsm miec akurat skorcz macicy ktory zlal sie na obrazie z lozyskiem. Tak ze glowa do gory, bo zle pomiary sie zdazaja. Trzymam kciuki za Twojego Skarba i za szybkie wyjasnienie tej sprawy.

no jeszcze duzo czasu do badan ale dzieki trzymajcie kciuki oby bylo dobrze....Sluchajcie a WY macie robione na pewno badania TOXMO i co macie w wyniku napisane?

Toxoplazmoze masz na mysli? Ja mialam 3krotnie. Za kazdym razem IgG pozytywne, a IgM "na granicy". W laboratorium twierdza ze to swiadczy o infekcji przebytej przed ciaza. A Ty jaki masz wynik?

Boszzze dziewczyny słuchajcie tego

JESTEM NAJGORSZĄ ŻONĄ NA ŚWIECIE.

Po południu do domu wchodzi mąż mój własny i coś tam nawijamy a on do mnie że
On: muszę być dla niego miła
Ja: czemu?
On: nie wiesz co dziś za dzień?
Ja: nie
On :24 marca...
Ja: no i...............o ku...wa o_O imieniny

Aż się płakałam że zapomnialam o imieninach męża.(

Zwal na hormony ciazowe. Ja ostatnio jestem taaakaaa zapominslska ze glowa mala, a zwykle mam swietna pamiec. Jak sie umowie z kolezanka to 3 razy do niej dzwonie bo zapominam w jaki dzien mislam przyjsc. A wczoraj szlam na impreze urodzinowa. Najpierw kilka razy przegrzebywalam wiadomosci szukajac godziny, a w restauracji szlam kupic znajomej drinka i ledwo odeszlam od stolu to wracalam sie bo zapomnialam co ona chciala a przy samym barze tez musialam sie skupic zeby sobie przypomniec haha...
Moj by nie obchodzil imienin gdyby nie ja. Tylko ja i moja mama pamieta o nich. Jego rodzina nir obchodzi. On o moich zapomina wiec w imieniny mam zwykle focha :laugh2:

Fazerkamm, a dlaczego u Was ma przyjsc czas na regularne sprawdzanie przeplywow?

Nie spotkalam sie ale jezeli wyznacza Ci wizyte na jakis dalszy termin to moze sprobuj sprawdzic to wczesniej u innego lekarza, zebys sie nie denerwowala. U mnie np stwierdzono lozysko przodujace na jednym usg, a poszlam gdzies indziej to okazalo sie ze wcale przodujace nie jest, a na poprzednim badaniu musialsm miec akurat skorcz macicy ktory zlal sie na obrazie z lozyskiem. Tak ze glowa do gory, bo zle pomiary sie zdazaja. Trzymam kciuki za Twojego Skarba i za szybkie wyjasnienie tej sprawy.

Toxoplazmoze masz na mysli? Ja mialam 3krotnie. Za kazdym razem IgG pozytywne, a IgM "na granicy". W laboratorium twierdza ze to swiadczy o infekcji przebytej przed ciaza. A Ty jaki masz wynik?

Zwal na hormony ciazowe. Ja ostatnio jestem taaakaaa zapominslska ze glowa mala, a zwykle mam swietna pamiec. Jak sie umowie z kolezanka to 3 razy do niej dzwonie bo zapominam w jaki dzien mislam przyjsc. A wczoraj szlam na impreze urodzinowa. Najpierw kilka razy przegrzebywalam wiadomosci szukajac godziny, a w restauracji szlam kupic znajomej drinka i ledwo odeszlam od stolu to wracalam sie bo zapomnialam co ona chciala a przy samym barze tez musialam sie skupic zeby sobie przypomniec haha...
Moj by nie obchodzil imienin gdyby nie ja. Tylko ja i moja mama pamieta o nich. Jego rodzina nir obchodzi. On o moich zapomina wiec w imieniny mam zwykle focha :laugh2:
hmm rozumiem..
no ja mam napisane tak:
toxmoplazma gondi ICD-9:X45
przeciwciala w kl IGm 0,244 S/CO

reklama
Do góry