reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

A powie mi któraś z Pan jak to jest z tym nacinaniem...? [emoji849]
Da sie tego jakoś uniknąć? Oprócz cc.
Chciałabym urodzić naturalnie ale nie wiem czy mi pozwolą bo mam wadę wzroku, mimo ze lekarz powiedział ze to nie jest przeciwwskazanie do naturalnego porodu, ale boje sie ze w efekcie wyjdzie na to ze wymęcze sie kilka godzin lub dni a na końcu zrobią mi cesarkę [emoji52]
Co zrobić żeby uniknąć takich nieprzyjemności, tego chyba nie da sie przewidzieć i zaplanowac

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Iwona35 moze masz racje... Jutro mam wizytę to zapytam [emoji5] ale mam tym razem tyle pytań ze ciekawa jestem ile z tego zapomnę [emoji28]

Chyba pójdę na wizytę z lista pytań na kartce [emoji6]
Jest tu jakaś Pani która rodziła w Myślenicach...?

no co do wspolzycia to u mnie roznie bywa raz mi sie megaaaa chce a raz niccccc poki co korzystamy..moze nie za czesto ale korzystamy z tego ze mamy sile;) wiem ze do 6 miesiaca mozna pozniej trzeba sie wstrzymac hmmm mysle ze to kwestia ustalen tez z lekarzem..ja to mowie mojemu od razu wszystko...

Nacinają w trakcie skurczu, nic nie czujesz. Uzależniają to chyba od postępującego rozwarcia dlatego,że lepiej mieć kontrolowane nacięcie niż pęknąć w sposób paskudny. Podobno ( tego nie dośwaidczyłąm więc wiem tylko od innych mam) jeśli poród trwa dłużej i szyjka ma czas się ładnie rozciągnąć to nacięcie nie jest potzrebne. Ja byłam nacięta przy obydwóch porodach, jednak z powodu szybkości akcji i tak pękłam bo nie zdążyłąm sie porozciągać. Pęknięcie goiło się gorzej niż rana nacięta

co do naciecia to powiem Wam ze troszke tego sie boje..ale podobno az tak nie boli przeciez robia to skalpelkiem nie nozem kuchennym;) wiec delikatne naciecie pozniej zszycie podobno troszke boli ale damy radee musimy!!!!!!!!!!!

no co do wspolzycia to u mnie roznie bywa raz mi sie megaaaa chce a raz niccccc poki co korzystamy..moze nie za czesto ale korzystamy z tego ze mamy sile;) wiem ze do 6 miesiaca mozna pozniej trzeba sie wstrzymac hmmm mysle ze to kwestia ustalen tez z lekarzem..ja to mowie mojemu od razu wszystko...
ja też:) ostatnio złąpałam się na tym,że już z nim dyskutuje a jeszcze majtek nie założyłam a on się zapomniał i na ten czas nie wyszedł poza parawan :D ale chodze do niego 15 lat, może dlatego :)

reklama
Do góry