Ja też te ciągle myslenie, czy wszystko ok, czy napięcie brzucha to nie skurcz, wykańczają mnie psychicznie. Wolę już małego i niech nawet drze się po nocach niż to oczekiwanie Dla mnie ciąża to żaden stan błogosławiony, to tylko droga która trzeba przetrwać w imię wyższego celuIwona ja za wszystkie badania płace wiec on zleca tylko te podstawowe a jak cos chce dodatkowo to robie. A ja się nie moge doczekac porodu
reklama
woww 20 min trwał poród?NO TO SUPERRR!!!!!każdej życzę takiego porodu i sobie tezDokładnie tak biegu rzeki nie zawrócisz. Chociaż ja jestem jakoś spokojna, ale co ja wiem o porodach rodziłam po 20 minut dwukrotnie. Jedynie o co teraz się boje to, w związku ze zmianą pracy przez męża, o to czy on zdąży być, bo już powiedziałam, że inaczej nie rodze i już
Trzymamy:0 a pomyśl, że sa kobiety które celowo wybierają cesarkę by się przed sn uchronićA ja się dziewczyny boje ze wcześniej urodze Trzymajcie kciuki żebym do 09.07 wytrzymała wcześniej nie mogę a i strasznie boje się cc ; (
Gwiazda_237
Fanka BB :)
Trzymamy:0 a pomyśl, że sa kobiety które celowo wybierają cesarkę by się przed sn uchronić
Oj wiem wiem ale naczytalan się już o cc i chyba wolałam bym SN . chodź tez się bałam tego ale cc chyba już przesadzone ;(
nie no dla mnie ciaza to piekny stan bez wzgledu na wszystkoooooooo jak to wlasnie lekarz mowi blogoslawiony stanwymioty,skurcze aaa tammm damy rade sluchajcie my kobitki wszystko zniesiemy bo jestesmy silne. Pomyslcie o tych kobietach ktore nie moga miec dzieci..i jak bardzo wlasnie chialyby poczuc te wymioty,te zachcianki albo zle samopoczucie najwazniejsze dla nich byloby to aby byc w ciazy...wiec cieszmy sie tym stanem bez wzgledu na wszytsko
Nad cesarka tez myslalam,ale jesli lekarz nie mowi nic..i mowi ze powinnam sprobowac to czemu nie..jak bede rodzic w bolach i 20 h to wtedy pomysle nad cesarka przy nastepnej ciazy ale tak nie wiedzac niccccc to zostawie to wszytsko naturze moze malutka bedzie ze mna wspolpracowac i pomorze mi przy porodzie
Nad cesarka tez myslalam,ale jesli lekarz nie mowi nic..i mowi ze powinnam sprobowac to czemu nie..jak bede rodzic w bolach i 20 h to wtedy pomysle nad cesarka przy nastepnej ciazy ale tak nie wiedzac niccccc to zostawie to wszytsko naturze moze malutka bedzie ze mna wspolpracowac i pomorze mi przy porodzie
yhm jak poczułam skurcze to juz miały 3 minuty, innych nie czułam wcześniej. Dojechałam, wlazłam na łózko (aaa celowo z windy nie skorzystałam do sali ), 20 minut parcia i już Z drugą córką wody ze mnei chlusnęły w domu. Dojechałam na porodówkę, trafiłam na super lekarza który nie chciał mnie przetrzymywac- 5 minut oxytocyny (bólu nagłego i szybkiego po niej to najgorszemu wrogowi nie życzę) 20 minut i już Jedynie co źle wspominam to akurat zmianę dostała inna lekarka i taki pchnęła nogę, że miałam lewą wybitą z panewki i dotąd czasami odczuwam to przy zmianie pogodywoww 20 min trwał poród?NO TO SUPERRR!!!!!każdej życzę takiego porodu i sobie tez
Jak ja mogę coś tak nieskromnie poradzić na koniec ciąży ... to żadne liście malinki, szorowanie podłog etc nie jest lepsze niż seksik tuz przed dzidzia szczęsliwa od endorfin, mama wymasowana, szyjka zwłaszcza, tata zadowolony ..i lekarz że szybko poszło
Needi
Jak to ci nogę popchnęła?yhm jak poczułam skurcze to juz miały 3 minuty, innych nie czułam wcześniej. Dojechałam, wlazłam na łózko (aaa celowo z windy nie skorzystałam do sali ), 20 minut parcia i już Z drugą córką wody ze mnei chlusnęły w domu. Dojechałam na porodówkę, trafiłam na super lekarza który nie chciał mnie przetrzymywac- 5 minut oxytocyny (bólu nagłego i szybkiego po niej to najgorszemu wrogowi nie życzę) 20 minut i już Jedynie co źle wspominam to akurat zmianę dostała inna lekarka i taki pchnęła nogę, że miałam lewą wybitą z panewki i dotąd czasami odczuwam to przy zmianie pogody
A ja też przespalam pierwsze skurcze. Obudziłam się jak były już co 10 min. Nie byłam chętna do współpracy a i tak było nieźle
Gwiazda_237
A właśnie mam pytanie jak juz Iwona zaczęłas jak myślicie ile wcześniej się nie kochać żeby szybko nie urodzić ?
reklama
Needi
Ja nie pamiętam czy się kochałam pod koniec ale jak już to z prezerwatyw ą chyba bo się bałamA właśnie mam pytanie jak juz Iwona zaczęłas jak myślicie ile wcześniej się nie kochać żeby szybko nie urodzić ?