reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam
Boli mnie brzuch od wczoraj tak okresowo na szczęście dzidziuś się wieczorem ruszal dzisiaj dam jeszcze czas

Jakie plany na weekend?
Mnie od dwóch dni tak właśnie dołem boli jak na okres i do tego twardnieje szczególnie jak pochodzę dłużej muszę się wtedy położyć i wtedy przestaje.

reklama
Cześć dziewczyny :)
czy któraś z Was zastanawiała się nad pobraniem komórek macierzystych z krwi pępowinowej? Wczoraj na zajęciach szkoły rodzenia była kobieta z banku komórek macierzystych, w sumie fajna sprawa tylko jak dla mnie to strasznie droga. Zastanawiam się czy warto inwestować
zastanawiałam i jak dla mnie strasznie drogo a i jeszcze opinii od osób które poxniej skorzystały też nie widziałam

Ta kobieta mówiła że w Polsce jest tylko jedna firma która zajmuję się przechowywaniem tych materiałów i tak jest pobierana opłata abonamentowa za przechowywanie. W najtańszym wariancie jest to 550 zł na rok i to się opłaca dopiero rok po porodzie. Dla mnie to dużo kasy szczególnie że teraz jest sporo wydatków związanych z dzieckiem. Ale z drugiej strony to też jest takie zabezpieczenie dla dziecka, właściwie dla jego zdrowia.
Ta kobieta nie do końca była poinformowana albo tylko z tą jedną firmą ma kontakt. Przesłałabym Ci ulotkę od mojego lekarza. Jest ta wymienionych kilka firm. Znajdę i zeskanuje i tak Ci jakos dam bo nie wiem czy odpowiednik tej ulotki jest w necie a jak nie znajdę na już to 8smego jestem u lekarza to wezmę nową. Jednak z tej ulotki wyczytałam, że nia każda z tych firm jest w pelni polecana i dlatego temat odrzuciłam. Płać nie wiedząc czy w ogóle to już dobrze działa..

Ja o tym mysle intensywnie ale jeszcze musze sie doedukowac w temacie. To jest potem tak ze ten bank komorek sami wybieramy i pewnie placimy jakis tam abonament za przechowywanie, czy tak?
tak, abonamenty są trzy. w zależności jakie opcje wybierzesz, czy krew tylko z pępowiny czy chyba tez z łożyska..dokładnie nie pamiętam bo ulotkę czytałam ponad miesiąc temu

Ja się już dawno zastanawiałam ale koszt fakt bardzo duży.
Ale od tego roku powstał w nieodległej ode mnie miejscowości bank komórek macierzystych i z tego co się orientowalam to jedyny bezpłatny w Polsce. Dwa szpitale w województwie na razie pobierają ta krew i w jednym z nich będę rodzić. Także jeżeli to co pisze okaże się faktem to nie będę zastanawiać się ani chwili!
Uważam że wszystkie kobiety powinny mieć taka możliwość bezpłatna skoro to może w przyszłości uratować życie naszych dzieci!
Jesli się zdecydujesz to poinformowanie w ostatniej chwili nic Ci nie da bo musisz już przyjechać z jakąś teczuszką z tego banku na porodówkę (wszystko co piszę nei znam z autopsji jedynie z lektury, mogę się mylić)

Nieufa powodzenia na wizycie.
Ja pospałam nawet..ale źle spałam w nocy....chyba to już norma...
Lenia mam od samego rana....
miłego weekendu wszystkim !

reklama
Poczytałam trochę o tym pobraniu i ogólnie fajna idea, ale trochę drogo i nie ma gwarancji, że w razie czego na pewno będzie mogła pomóc (ilość itd.). My się nie zdecydujemy...

Do góry