reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Az tak, to nie.

Ale lezala dlugo, bo ja sama z miejsca "zbrodni" ucieklam natychmiast, zamykajac drzwi. Zanim on wrocil, minelo wiele godzin, minimum cztery- piec.
Co prawda powiedzialam, co i jak ma posprzatac, zebral odlamki tego swinstwa i wytarl kafelki na mokro, no... ALE...mam watpliwosci, co do dokladnosci meskiego sprzatania.

Od wczoraj lazienka sie wietrzy, sama do niej nie wchodze. No i jestem przerazona :(

A rtec, jako jeden z najbardziej trujacych metali ciezkich, przenika przez bariere krew-lozysko i obciaza mozg i uklad nerwowy nienarodzonego Malucha :(
Doroslych rowniez, ale nie w tym stopniu oczywiscie :(
Jestem przerazona!!!
posprzatał to ok, od wczoraj wywietrzało:) człowiek by musiał w bunkrze siedzieć jakby taki jeden wypadek miał spowodować zakaz wchodzenia do danego poemiszczenia przez wiele dni. W sklepach takie wypadki są często i skoro nikt na drzwaich nie wywiesza kartki: obiekt skażony, nie wchodzić, to chyba nie może być tak źle? Badań nie robiłam ale tak mi zdrowy rozsądek podpowiada ;)

witajcie kochane:)

ale naprodukowalyscie..no szok...i tyle tematow ze nie wiadomo od czego zaczac..

Zaczne od najwazniejszej:) Bylismy wczoraj na badaniach oj dlugo nas badal i okazalo sie ze jest CORECZKA:) no w szokuuuu jestesmy bo kazdy "wrozyl"ze chlopak bo niby po mnie widac ze chlopak hhmmmm:) a tu taka niespodzianka az sie usmialam bo jak gin powiedzial to od razu powiedzialam coreczka mamusiiiiiiii a moj maz powiedzial coreczka tatusia bedzie ukochana hahahaha no wiec juz wiemy teraz kolejna wizyta za jakies 3,4 tygodnie w miedzy czasie zrobic musze echo serca malenstwa zeby sprawdzic czy wszystko dobrze.

Co do bolu w podbrzuszu o ktorym pisalysmy wczoraj powiedzial ze to przy pierwszej ciazy calkiem normalne...jesli boli przy zalatwianiu sie.Ja mialam w wynikach moczu napisane ze mam bakterie-sa to inaczej po prostu infekcje spowodowane tym, ze wszystko nam sie rozszerza...i jestesmy bardziej podatne na wlasnie infekcje ogolnie nic groznego ale trzeba szybko reagowac -wiec podal mi taki proszek MONURAL-jedna zaszetka w opakowaniu smak pomaranczowy dobry trzeba przed snem zrobic siku pozadnie aby przez cala noc nie sikac i przed snem trzeba wypic ten proszek rozcienczony z woda jest to po prostu antybiotyk. Powiem Wam ze juz dzis czułam różnicę z rana przy sikaniu serio...nie bolalo mnie...czuje sie dobrze i siedze wlasnie w pracy a dzidzia mnie kopie wiec Was pozdrawia!!!!!!
całą noc nie sikać?:) kurcze dla mnie nierealne:)) ja po 5 razy wstaje

Iwonaimaja, kciuki!
Agnesdem, gratulacje córci!

My kiedyś stłukliśmy stary termometr rtęciowy, mąż od razu pozamiatał, do wora, potem umyliśmy i wietrzyliśmy - fakt było to podczas remontu jak tu nie mieszkaliśmy. Chyba nic nam nie ma... ;)

Zielona krzywa to TO SAMO co test ociążenia glukozą! jaki masz ten cukier rano? i nie powtarza sie tego badania bo jeśli wychodzi cukrzyca to takie obciazęnie jest niebezpieczene dla dziecka i matki!

O Jezu, to jeszcze to.. :-( Jakie zagrozenie wynika dla nas z obciazenia? Tak mysle, ze to nie moze byc obojetne :-(

Cukier na czczo, po przeliczeniu, mialam 107...

Co do krzywej - jesli w poniedzialek wyjdzie cukrzyca, to badanie nie bedzie juz powtarzane.

W Polsce też sie robi test 2pkt i 3 pkt (to znaczy 2pkt 2 wkłucia na czczo i po 2 godzinach, 3pkt 3 wkłucia na czczo po godzinie i po dwóch) z czymten drugi robi sie u osób z grupy ryzyka a u 'zwykłych' ciężarnych ten pierwszy.

Jolciu, ale u nas jest JEDNO wklucie!
Wlasnie nie dwa, nie trzy... Ale tylko JEDNO - po dwoch godzinach od wypicia glukozy.

Jeszcze dzwonilam do szpitala sie upewnic, taka zaskoczona bylam... Przy czym jestem w grupie zdecydowanego ryzyka ( genetycznie i hormonalnie )...

Iwona35, wlasnie tez apapow nie biore.. Leki tylko te, ktore lekarz uznaje za konieczne ( i tak bylo ich sporo ).. A opary rteci to nie przelewki :-( I nie apap...

W Polsce też sie robi test 2pkt i 3 pkt (to znaczy 2pkt 2 wkłucia na czczo i po 2 godzinach, 3pkt 3 wkłucia na czczo po godzinie i po dwóch) z czymten drugi robi sie u osób z grupy ryzyka a u 'zwykłych' ciężarnych ten pierwszy.
może się mylę, ale jej chyba chodziło o to że przed podaniem glukozy nie pobiera się krwi ale może źle przeczytałam a nie chce mi się wracac:) u nas jednak jest przed i po

reklama
dla mnie przesadą jest zażywanie apapu w ciąży bo coś zabolało a ne oceniam..
A dla mnie przesadą jest panikowanie zamiast rozsądnego działania dla dobra swojego i dziecka. Tak w przypadku zażywania leków, jak i w nagłych wypadkach typu świetlówka. I nie oceniam nikogo, wyrażam swoje zdanie (tak jak Ty odnośnie apapu), od tego chyba jest też między innymi forum.

Do góry