a ja tam uważam że w ciąży żadna panika nie jest przesadą, raz, że hormony dwa,że człowiek encyklopedii nie zjadł i forum włąsnie jest od tego by nie panikowac w domu tylko tu się wygadać. Ja włąsnie zawsze liczę,że się uspokoimy nawzajem rozsądkiem i po to tu wchodzę, ale taka moja natura że jak czytam coś w stylu "kobieto ogarnij sie" to ciut mnie to zraża.A dla mnie przesadą jest panikowanie zamiast rozsądnego działania dla dobra swojego i dziecka. Tak w przypadku zażywania leków, jak i w nagłych wypadkach typu świetlówka. I nie oceniam nikogo, wyrażam swoje zdanie (tak jak Ty odnośnie apapu), od tego chyba jest też między innymi forum.
reklama
Jolcia_
Fanka BB :)
MUSZĄ Ci wkłuć przed pomiarem to nie jest jakiś PL przepis nie mogą obciążyć organizmu jeśli jest powyżej bodajże 110.... co zjadłas wieczorem przed tym badaniem gdzie wyszło Ci 107?O Jezu, to jeszcze to.. :-( Jakie zagrozenie wynika dla nas z obciazenia? Tak mysle, ze to nie moze byc obojetne :-(
Cukier na czczo, po przeliczeniu, mialam 107...
Co do krzywej - jesli w poniedzialek wyjdzie cukrzyca, to badanie nie bedzie juz powtarzane.
Jolciu, ale u nas jest JEDNO wklucie!
Wlasnie nie dwa, nie trzy... Ale tylko JEDNO - po dwoch godzinach od wypicia glukozy.
Jeszcze dzwonilam do szpitala sie upewnic, taka zaskoczona bylam... Przy czym jestem w grupie zdecydowanego ryzyka ( genetycznie i hormonalnie )...
Iwona35, wlasnie tez apapow nie biore.. Leki tylko te, ktore lekarz uznaje za konieczne ( i tak bylo ich sporo ).. A opary rteci to nie przelewki :-( I nie apap...
I jeśli masz i wtedy by powtórzyli to TO możę być niebezpieczne, ale jeśli nie powtarzają to ok! ja mam już drógą ciażę z cukrzycą i moje już narodzone dziecko zdrowe i druga też sie super zdrowo rozwija... więc spokojnie wyluzuj dziewczyno bo ta nerwica i stresem bardziej skodzisz dziecku niz pojedynczymu skokami cukru.
A co to jest hormonalne ryzyko? a genetyczne dlaczego?
no ogólnie powinno się załatwić przed spaniem dobrze aby nie wysikać od razu tego leku żeby zaczął działać...ale warto..może właśnie takie częste oddawanie moczu to właśnie to...nie wiem generalnie lekarz widzi wszystko na wynikach i wtedy zleca taki proszek-antybiotykcałą noc nie sikać? kurcze dla mnie nierealne) ja po 5 razy wstaje
Ja dziś w nocy panikowałam.. może nawet ogarnij się by mnie uspokoiło..
Dostałam niestrawności jakiejś (ale ten mądry wniosek to dopiero nad ranem wyciągnęłam).
Obudził mnie o 1 w nocy niesamowity ból brzucha. Nie był bólem jednostajnym tylko powracał i cichł. Dostałam aż dreszczy. POszłam do toalety i okazało się,że taka biegunka, że nie wiedziałam,że jelita i żoładek tyle mogą pomieścić. I tak do 4 rano, później zwracanie.. Bałam się, że to skurcze i modliłam się żeby nie to. nei wiem jak udało mi się zasnąć, Rano okazało się że ok tylko zgagę dziś mam taką jakiej chyba nigdy nie miałam . Praktycznie jedną nogą już byłam za drzwiami by na IP pojechać.Bolały mnei nawet plecy i chodzić nie mogłam.
A od rana dentysta...ze zgagą i odbijaniem..miałam odwołac ale już 3 razy to robiłam a w szpitalu mi powiedzieli ze to crp wysokie mogę mieć od zęba..okazało się,że "zebów można mi pozazdrościć" i nei mam kompletnie ani jednej dziurki, nic. Dolne dwójki i trójki bolą mnie chyba tylko z powodu ciąży. Jakaś nadwrażliwość..Fajnie..to teraz byle tylko do lipca bo oprócz pasty na wrazliwe żeby którą dziś zakupiłam nie mogę sobie pomóc
Dostałam niestrawności jakiejś (ale ten mądry wniosek to dopiero nad ranem wyciągnęłam).
Obudził mnie o 1 w nocy niesamowity ból brzucha. Nie był bólem jednostajnym tylko powracał i cichł. Dostałam aż dreszczy. POszłam do toalety i okazało się,że taka biegunka, że nie wiedziałam,że jelita i żoładek tyle mogą pomieścić. I tak do 4 rano, później zwracanie.. Bałam się, że to skurcze i modliłam się żeby nie to. nei wiem jak udało mi się zasnąć, Rano okazało się że ok tylko zgagę dziś mam taką jakiej chyba nigdy nie miałam . Praktycznie jedną nogą już byłam za drzwiami by na IP pojechać.Bolały mnei nawet plecy i chodzić nie mogłam.
A od rana dentysta...ze zgagą i odbijaniem..miałam odwołac ale już 3 razy to robiłam a w szpitalu mi powiedzieli ze to crp wysokie mogę mieć od zęba..okazało się,że "zebów można mi pozazdrościć" i nei mam kompletnie ani jednej dziurki, nic. Dolne dwójki i trójki bolą mnie chyba tylko z powodu ciąży. Jakaś nadwrażliwość..Fajnie..to teraz byle tylko do lipca bo oprócz pasty na wrazliwe żeby którą dziś zakupiłam nie mogę sobie pomóc
u mnei teraz wyszły leukocyty i erytrocyty nieliczne w moczu. Lekarza mam 8 marca. MOże mi powie dlaczego. Wcześniej ni emiałam, po tym szpitalu po raz pierwszyno ogólnie powinno się załatwić przed spaniem dobrze aby nie wysikać od razu tego leku żeby zaczął działać...ale warto..może właśnie takie częste oddawanie moczu to właśnie to...nie wiem generalnie lekarz widzi wszystko na wynikach i wtedy zleca taki proszek-antybiotyk
Jolcia_
Fanka BB :)
Muszą zmierzyć przed podaniem glukozy to nie jest tylko w PL a na całym świecie, nie można obciążyć organizmu glukoza jesli jest za wyoki poziom w organizmie, inaczej tego nie sprawdza jak poprzez pobrania krwi i sprawdzeniu na glukometrze.może się mylę, ale jej chyba chodziło o to że przed podaniem glukozy nie pobiera się krwi ale może źle przeczytałam a nie chce mi się wracac u nas jednak jest przed i po
MI teraz cukier wyszedł ok, w poprzednich ciązach miałam gorszy, może obejdzie się bez krzywejMuszą zmierzyć przed podaniem glukozy to nie jest tylko w PL a na całym świecie, nie można obciążyć organizmu glukoza jesli jest za wyoki poziom w organizmie, inaczej tego nie sprawdza jak poprzez pobrania krwi i sprawdzeniu na glukometrze.
za to TSH rośnie, w pierwszym trymestrze było ciut za normą dla cięzarnej ale lekarz nie kazał sie jeszcze przejmować teraz z tych 2,6 urosło do 3,5. POstanowiłam do wizyty się nie przejmować, chociaż o tym myśle..Nie da się tak wyłaczyć z automatu. Byle do wtorku i mam nadzieję,że usłyszę,że to nadal tylko ciut za normą bo już mam dość tych nerwów o ciąże i dziecko..
No wygadałam się
reklama
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Iwona u mnie już chyba z 5 razy wychodziły i leukocyty kolo 20-30 i kilka erytrocytów. przed ciążą tez często miałam zapalenie. posiew wyszedł ok wiec zurawina i witamina C jest w moim codziennym jadłospisie. zobaczyny co na to mój lekarz dziś