reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny, ale szalejecie z tym rzeczami !! :))

Ja dzisiaj po wizycie wszystko okej luteine i magnez mam dalej brać, serduszko słyszałam zdenerwował mnie tylko fakt ze znow nie mialam usg robionego a chodze prywatnie...

W ogóle wyobraźcie sobie mój mąż dzisiaj mówi przy swojej mamie ze w kwietniu konczy mu sie umowa ze ciekawi go czy dostanie juz normalną czy dalej zlecenie a mama do niego no chyba ze Cie zwolni :o a ja mówie a czemu miałby go zwolnić skoro jest z niego zadowolony? A ona no bo to dzisiaj nie wiadomo. ( a ona została teraz zwolniona i inni z jej pracy bo zamykaja firme ) to jej powiedzialam to że ona straciła prace to nie znaczy ze inni tez musza ja stracić. W ogóle jakie pocieszenie z jej strony..
ooo superrr ze juz po wizycie i co bedzie? Wiesz co nie martw sie ze nie mialam usg ja tez nie mam co wizyte nie trzeba miec co wizyte jesli jest wszystko ok..po co naswietlac malenstwo:)

reklama
Nie, niestety... Choc po tym wszystkim, co przeczytalam, to mysle, ze powinna :( I w ogole od teraz bede kupowac tylko led- zarowki ( czy jak one sie tam zwa ).. A nigdy, przenigdy zwyklych swietlowek. To tykajace bomby chemiczne :(

Zielona, oni by całymi dniami nie robili nic tylko sprzatali stluczone żarówki. Bez przesady, umyć dobrze łazienkę, przewietrzyć i będzie ok. Nie lizesz kafelkow a z kranu rtęć Ci nie poleci..

Od jednej żarówki nikt nie umarł. Trzeba to dobrze posprzątać i tyle. Ile na świecie ludzi tłucze takie żarówki? Miliony...

Swoją drogą w Polsce w sprzedaży są nadal zwykle żarówki... sama takie kupuje. Bo dla mnie energooszczędne są wtedy kiedy palą się w pomieszczeniu długo a nie zapalasz i gasis....wtedy to ani energooszczędnosc i strata pieniędzy bo one szybciej się przepalaja.

W Twoim kraju pewnie w ogóle nie ma normalnych żarówek stąd brak wyboru. Ale wystarczy kupić led i problem rtęci znika...

Co do reszty to bez komentarza .

Miłego dnia dziewczyny

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

witajcie kochane:)

ale naprodukowalyscie..no szok...i tyle tematow ze nie wiadomo od czego zaczac..

Zaczne od najwazniejszej:) Bylismy wczoraj na badaniach oj dlugo nas badal i okazalo sie ze jest CORECZKA:) no w szokuuuu jestesmy bo kazdy "wrozyl"ze chlopak bo niby po mnie widac ze chlopak hhmmmm:) a tu taka niespodzianka az sie usmialam bo jak gin powiedzial to od razu powiedzialam coreczka mamusiiiiiiii a moj maz powiedzial coreczka tatusia bedzie ukochana hahahaha no wiec juz wiemy teraz kolejna wizyta za jakies 3,4 tygodnie w miedzy czasie zrobic musze echo serca malenstwa zeby sprawdzic czy wszystko dobrze.

Co do bolu w podbrzuszu o ktorym pisalysmy wczoraj powiedzial ze to przy pierwszej ciazy calkiem normalne...jesli boli przy zalatwianiu sie.Ja mialam w wynikach moczu napisane ze mam bakterie-sa to inaczej po prostu infekcje spowodowane tym, ze wszystko nam sie rozszerza...i jestesmy bardziej podatne na wlasnie infekcje ogolnie nic groznego ale trzeba szybko reagowac -wiec podal mi taki proszek MONURAL-jedna zaszetka w opakowaniu smak pomaranczowy dobry trzeba przed snem zrobic siku pozadnie aby przez cala noc nie sikac i przed snem trzeba wypic ten proszek rozcienczony z woda jest to po prostu antybiotyk. Powiem Wam ze juz dzis czułam różnicę z rana przy sikaniu serio...nie bolalo mnie...czuje sie dobrze i siedze wlasnie w pracy a dzidzia mnie kopie wiec Was pozdrawia!!!!!!

Zielona, oni by całymi dniami nie robili nic tylko sprzatali stluczone żarówki. Bez przesady, umyć dobrze łazienkę, przewietrzyć i będzie ok. Nie lizesz kafelkow a z kranu rtęć Ci nie poleci..

Spozycie nie jest tak grozne, jak wdychanie oparow :( Nie lize kafelkow i nie bede, ale oddychac czyms musze :(
Staram sie uspokoic, ale ze zrodel, ktore przeczytalam, to nic uspokajajcego nie wyniklo...

Od jednej żarówki nikt nie umarł. Trzeba to dobrze posprzątać i tyle. Ile na świecie ludzi tłucze takie żarówki? Miliony...

Swoją drogą w Polsce w sprzedaży są nadal zwykle żarówki... sama takie kupuje. Bo dla mnie energooszczędne są wtedy kiedy palą się w pomieszczeniu długo a nie zapalasz i gasis....wtedy to ani energooszczędnosc i strata pieniędzy bo one szybciej się przepalaja.

W Twoim kraju pewnie w ogóle nie ma normalnych żarówek stąd brak wyboru. Ale wystarczy kupić led i problem rtęci znika...

Sama nie cierpie takich zarowek, nie lubie ich swiatla - fakt, u nas juz od dawna nie ma wyboru i skazani jestesmy na takie cholery. Gdybym mogla, kupilabym zwyczajna zarowke, bo dla mnie nie chodzi o zadna oszczednoac - zarowka ma sie swiecic i tyle... Biorac pod uwage chemie, jaka jest potrzebna do wyprodukowania swietlowki, wole zdecydowanie zwyczajne.

Nie wiem, czy duzo ludzi tlucze zarowki... Ktoras z Was stlukla kiedys swietlowke energooszczedna ?! No i pewnie jeszcze mniej ciezarnych tlucze takie "cosie"...

Co do reszty to bez komentarza .

Chodzi Ci o nasze "cudne" badanie glukozy ?! Tak, wiem...
W Polsce mialam trzy wklucia. A nie jedno.
Tutaj lekarzy interesuje wylacznie wynik glukozy po dwoch godzinach od podania.

kurcze musze cos chyba zaczac kupowac..ale powiem Wam ze poki co skupilam sie bardzooo na zdrowiu malenstwa na odpowiedniej diecie i pracy...i nie mialam kiedy isc za ubrankami..ale chyba musze to nadrobic:)

Agnesdem, u mnie to samo... Mam tyle innych spraw, ze myslenie o ciuszkach jakos do mnie jeszce nie dotarlo specjalnie...

PS. Aaaaach, i gratuluje coreczki!!! :)

Cześć laski

Zielona pojęcia nie mam co Ci doradzić z tą świetlówką, nigdy nie miałam takiej sytuacji. Ale dobrze, ze już mąż posprzątał, ja bym wymyła jakimś płynem jeszcze na mokro <tzn Twój niech to zrobi a nie Ty >wywietrzyć porządnie i myślę, ze powinno być ok. Bo cóż więcej możesz zrobić. Z cukrzycą trzymam kciuki, żeby jednak jej nie było.

Agnes gratuluję córci.

Ja jutro wizyta i połówkowe - już nie mogę się doczekać .

reklama
Cześć laski

Zielona pojęcia nie mam co Ci doradzić z tą świetlówką, nigdy nie miałam takiej sytuacji. Ale dobrze, ze już mąż posprzątał, ja bym wymyła jakimś płynem jeszcze na mokro <tzn Twój niech to zrobi a nie Ty >wywietrzyć porządnie i myślę, ze powinno być ok. Bo cóż więcej możesz zrobić. Z cukrzycą trzymam kciuki, żeby jednak jej nie było.

Agnes gratuluję córci.

Ja jutro wizyta i połówkowe - już nie mogę się doczekać .
dziekuje i zycze powodzenia na badaniach:)

Do góry