reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mamy lipcowe a kiedy WY zaczynacie takie konkretne zakupy typu lozeczko,wozeczek,kosmetyki..........ciuszki..........................

ja juz zaczelam ze 3 tygodnie temu zakupy i w sumie taki "zestaw startowy" ciuszkowy juz mam ale caly czas jeszcze cos dokupuje. wszystko musze sama skompletowac bo w rodzinie dzieci nie mamy wiec przejsciowych ubranek zadnych nei dostane. z kosmetykami to jeszcze poczekam na ostatnia chwile zreszta musze poczytac i poszukac co jest najlepsze i jakie firmy sa polecane. a mebelki i wozek to jeszcze nie zdecydowalismy sie, na razie o tym jeszcze nie myslimy:)

Moja kolekcja teraz tylko wyprać trzeba
nooooo i to jest kolekcja!

Czy na każdej wizycie u ginekologa macie robione USG? Ja do tej pory miałam na każdej ale jak czytam różne artykuły to często piszą o 3 badaniach USG w czasie ciąy

ja mam na kazdej USG plus komplet zdjec dostaje.

zastanawiam sie nad zrobieniem usg 4d i nagraniem tego na plytke, tzn w zasadzie jestem zdecydowana zeby zrobic tylko zastanawiam sie w ktorym tygodniu najlepiej...

reklama
U mnie cukrzyca ciązowa.
Na diecie jesteś czy insulina?
Ja normalnie jestem na tabletkach a teraz tabletki i insulina długodziałająca jak narazie.
a jak maluszek?
Mój odrobine wiekszy niz przeciętnie mam nadzieje że na tm odrobine się skończy;-)

giuliaa ja też chce 4D i mój lekarz mówi ze najlepiej ok 26-28 tc bo wtedy jest jeszcze dużo wód i malucha wyraźnie widać.

Gwiazda daj znac koniecznie co na Ip powiedzą.
Wy już kupujecie a ja nic, ale ja wózek mam, ciuszki po młodym więc jak się okaże dziewczynka to troszkę dokupie ale nie będę wariowac, ale takie apteczne rzeczy itp to później. Ja cały czas mam w głowie ze za wcześnie...

madziolina ja też tak myślę......ale z drugiej strony jak pomyślę że od przyszłego tygodnia już marzec to jakoś tak szybko leci mi czas

A lepiej ręczny czy elektryczny? Radzicie kupić przed porodem czy lepiej się wstrzymać?
tutaj pewnie będą różne odpowiedzi, ja nie kupiłam przed porodem i bardzo żałowałam bo już w szpitalu był mi na gwałt potrzebyny a nie miała.

A lepiej ręczny czy elektryczny? Radzicie kupić przed porodem czy lepiej się wstrzymać?

Miałam oba i wolałam elektryczny. Bardziej mi pomagał. A przy drugim dziecku nie zabrałam do szpitala i bardzo żałowałam, bo był mi potrzebny. Miałam ręczny - beznadziejny.

Jupi! Za tydzień już marzec, choć na cieplejsze dni na razie się nie zapowiada to jednak coraz bliżej do nich :-) Od razu mi lepiej ;-)

madziolina - ja też jeszcze nic nie kupuję. Wózek mam tylko i fotelik - po dziewczynkach. Na szczęście wózek kupiłam granatowy ;-) Przyszłościowo :p Musze kupic łóżeczko (dziewczynki swoje wykończyły) i komodę, no i jakieś ciuszki, bo moje były typowo "dziewczyńskie".

Ostatnia edycja:
Ja kupię taki laktotor jakie butelki bede kupować....miałam aventa ręczny-spoko jest.Teraz kupię lovi .
Wiecie bliżej do wiosny niż dalej :p super ,bo mi dziecko w domu dziczeje ....zreszta ja też...

reklama
Gwiazda daj znac koniecznie co na Ip powiedzą.
Wy już kupujecie a ja nic, ale ja wózek mam, ciuszki po młodym więc jak się okaże dziewczynka to troszkę dokupie ale nie będę wariowac, ale takie apteczne rzeczy itp to później. Ja cały czas mam w głowie ze za wcześnie...

Dam dam os 30 min czekam na lekarza ;)

Do góry