reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mamy lipcowe a kiedy WY zaczynacie takie konkretne zakupy typu lozeczko,wozeczek,kosmetyki..........ciuszki..........................

ja juz zaczelam ze 3 tygodnie temu zakupy i w sumie taki "zestaw startowy" ciuszkowy juz mam ale caly czas jeszcze cos dokupuje. wszystko musze sama skompletowac bo w rodzinie dzieci nie mamy wiec przejsciowych ubranek zadnych nei dostane. z kosmetykami to jeszcze poczekam na ostatnia chwile zreszta musze poczytac i poszukac co jest najlepsze i jakie firmy sa polecane. a mebelki i wozek to jeszcze nie zdecydowalismy sie, na razie o tym jeszcze nie myslimy:)

Moja kolekcja teraz tylko wyprać trzeba
nooooo i to jest kolekcja!

Czy na każdej wizycie u ginekologa macie robione USG? Ja do tej pory miałam na każdej ale jak czytam różne artykuły to często piszą o 3 badaniach USG w czasie ciąy

ja mam na kazdej USG plus komplet zdjec dostaje.

zastanawiam sie nad zrobieniem usg 4d i nagraniem tego na plytke, tzn w zasadzie jestem zdecydowana zeby zrobic tylko zastanawiam sie w ktorym tygodniu najlepiej...

reklama
U mnie cukrzyca ciązowa.
Na diecie jesteś czy insulina?
Ja normalnie jestem na tabletkach a teraz tabletki i insulina długodziałająca jak narazie.
a jak maluszek?
Mój odrobine wiekszy niz przeciętnie mam nadzieje że na tm odrobine się skończy;-)

giuliaa ja też chce 4D i mój lekarz mówi ze najlepiej ok 26-28 tc bo wtedy jest jeszcze dużo wód i malucha wyraźnie widać.

Gwiazda daj znac koniecznie co na Ip powiedzą.
Wy już kupujecie a ja nic, ale ja wózek mam, ciuszki po młodym więc jak się okaże dziewczynka to troszkę dokupie ale nie będę wariowac, ale takie apteczne rzeczy itp to później. Ja cały czas mam w głowie ze za wcześnie...

madziolina ja też tak myślę......ale z drugiej strony jak pomyślę że od przyszłego tygodnia już marzec to jakoś tak szybko leci mi czas

A lepiej ręczny czy elektryczny? Radzicie kupić przed porodem czy lepiej się wstrzymać?
tutaj pewnie będą różne odpowiedzi, ja nie kupiłam przed porodem i bardzo żałowałam bo już w szpitalu był mi na gwałt potrzebyny a nie miała.

A lepiej ręczny czy elektryczny? Radzicie kupić przed porodem czy lepiej się wstrzymać?

Miałam oba i wolałam elektryczny. Bardziej mi pomagał. A przy drugim dziecku nie zabrałam do szpitala i bardzo żałowałam, bo był mi potrzebny. Miałam ręczny - beznadziejny.

Jupi! Za tydzień już marzec, choć na cieplejsze dni na razie się nie zapowiada to jednak coraz bliżej do nich :-) Od razu mi lepiej ;-)

madziolina - ja też jeszcze nic nie kupuję. Wózek mam tylko i fotelik - po dziewczynkach. Na szczęście wózek kupiłam granatowy ;-) Przyszłościowo :p Musze kupic łóżeczko (dziewczynki swoje wykończyły) i komodę, no i jakieś ciuszki, bo moje były typowo "dziewczyńskie".

Ostatnia edycja:
Ja kupię taki laktotor jakie butelki bede kupować....miałam aventa ręczny-spoko jest.Teraz kupię lovi .
Wiecie bliżej do wiosny niż dalej :p super ,bo mi dziecko w domu dziczeje ....zreszta ja też...

reklama
Gwiazda daj znac koniecznie co na Ip powiedzą.
Wy już kupujecie a ja nic, ale ja wózek mam, ciuszki po młodym więc jak się okaże dziewczynka to troszkę dokupie ale nie będę wariowac, ale takie apteczne rzeczy itp to później. Ja cały czas mam w głowie ze za wcześnie...

Dam dam os 30 min czekam na lekarza ;)

Do góry