reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie dziewczynki :)
Iwonaimaja chodzi Ci o to usg między 18 a 24 tc?

Sarka a gdzie planujesz?
Ja do gina chodzę w antoninku w alteridzie i raczej Polna mnie czeka niestety:crazy: ze względu na cukrzyce, chyba że uda mi się wykombinować coś innego
Alinka masz cukrzycę ciążową?

Ja muszę iść na to usg 28-34 tc bo muszą dzidzi zrobić usg ze względu na cukrzycę, a tak w ogóle to jak są takie wskazania to powinnom dostać na to skierowanie i na nfz powinni to zrobić!

Madziolina bierz l-4 nie ma co się męczyć!

reklama
Zgadzam się ze stwierdzeniem, ze drugą ciąża gorsza. Jak to moj lekarz powiedział "z każdą kolejną ciążę zmienia się komfort noszenia". Wszystko jest już raz rozciagane, sflaczałe i słabiej "trzyma".
Ja mam ciągle wrażenie, ze mi dziecko wypadnie. Ale przy badaniu było wszystko ok.
Ja dziś dostałam detektor tętna płodu. I jestem spokojna. Posluchalam serduszko i nie martwię się ze nie czuje ruchów.

Cześć!

Gratuluję Wam tych kopniaczków!!!! :)

Chorującym zdrowia życzę!!!!!!

Alinko
- a Ty masz cukrzycę? Dlaczego robi Ci kazanie, skoro przytyłaś tylko 2,5 kg? A jaki cukier wyszedł Twojej córce?
Pauladabro - współczuję! Nie przejmuj się, dobrze, że na chwilę tam idziesz. Musisz właśnie zacząć odpowiadać co sądzisz na tego typu zachowanie, no bo jak tak można :/
Nieufna - strasznie nie za fajna ta sytuacja na tamtym forum. Aż się w głowie nie mieści! Paranoja :/ Też mam kota, ale bez przesady! Ja akurat rozumiem Twoje wątpliwości itp. związane z posiadaniem kota. Głowa do góry! Ja przeszłam toxo. Bolec wchodził do łóżeczka Mikołaja i spał w jego nogach, nie mogłam na to patrzeć, ale mąż się upierał, że przecież nic mu nie robi. Nigdy nie zrobił mu krzywdy, ale kot kotu nie równy. Za to teraz mu odbija, bo jak nigdy nie łaził po naszym łóżku czy stole to teraz nic sobie nie robi z zakazów! Miał być telewizyjno-dywanowy( i jak Mikołaj się urodził to taki był, teraz nie pozwolę na wspólne łóżeczkowanie!!!), ale raz wyszedł na dwór i często go teraz w domu nie ma, ale zawsze wie gdzie wrócić. Piękne różowe ubranka :) Ta sukienusia...Uwielbiam!
Ruda, jak dzisiaj?
Witaj Ilona!
Olciak - może podpytaj w aptece, coś doradzą, ja nie mam pojęcia.
Madzia - weź to zwolnienie. Odpoczniesz w końcu!

Co do trzecie usg to może zrobię. Nawet drugiego jeszcze nie miałam. A w którym tygodniu najlepiej zabrać dzieciaki i męża na usg, żeby fajnie już było widać?? Od którego tygodnia już nie widać całego dziecka na usg???

witajcie dziewczyny,

no wlasnie przeczytalam niektore Wasze wpisy..boze straszna historia z bliniakami:( az brak mi slow by na to odpisac..

Wiecie co ja jestem w 1 ciazy i wiem , ze 2 ciaza jest inna niz 1 ale powiem Wam ze te akorat Mmay ktore moga sie ruszac..cwiczyc nawet po 30 min ale czesciej..chodza na spacer dorbze sie odrzywiaja to mysle ze nie jest az tak zle:) Moja kolezanka jest w 3 ciazy i mowi ze ogolnie wszytsko dobrze...dzidiz tylko w inym tempie rosnie niz pozostale dziewczynki ale ogolnie jest u niej wszytsko dobrze.Dba o siebie dba o diete...nie napycha sie wszytskim..bo jak ma sie dobrze dobrane witaminki to i te zachcianki sa inne:) tak wiec dbajmy o siebie dziewczynki:)

ja właśnie wróciłam z fitnessu i właśnie siedząc w biurze czuje jak mnie dzidzi lekko kopie:) niech kopie:) hihih a jak u Was ogólnie mija dzień ?

hej dziewczynki potrzebuje pomocy jak leze to ze mną wszystko w porządku ale jak już siedzę boli mnie lewy jajnik a jak wstanę to mam cały brzuch twardy i nie wiem co robić bo mój lekarz juz dziś nie przejmuje dopiero w czwartek ; ( wzięłam juz nospe i dalej to samo i nie jestem wstanie noc zrobić :(

hmmmm Gwiazda ciężko powiedzieć czemu tak się dzieje-może dlatego ze dzidzi rośnie i Ci się wszystko tam układa...dlatego czasem pobolewa? Na początku ciąży mi powiedział lekarz...ze mogą być lekkie bóle..czy twardy brzuszek ale jeśli ból nie jest silny tzn ze się układa wszystko przesuwa.... Mnie np od przed wczoraj jak leżę to wszystko jest ok ale jak chce się podnieść to pobolewa mnie miednica tzn tu podbrzusze..ból lekki zbliżony do bólu przedmiesiaczkowego:/ myślę ze to kwestia układania się...

reklama
agnesdem ja zawsze miałam lekkie bóle ale dziś ro juz się z bólu skręcam dzwoniłam juz na szpital jak po godziny mi nie przejdzie to mam do nich przyjechać ; ( bo po 4 No spach powinno już ustępować a tu nic ; (

Do góry