reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Alinka, podobno przy jednokosmówkowej ciąży bliźniaczej jest zagrożenie czymś, co się nazywa zespół podbierania. Jest to dość groźne dla dzieci, w drastycznych przypadkach może prowadzić do śmierci jednego z dzieci i trzeba sprawdzać dość często jaka jest sytuacja u maluchów, żeby w razie problemów odpowiednio szybko zareagować i wyciągnąć je a brzucha.

Sorki, nie wiedziałam że będą bliźniaki, no tak to trzeba monitorować.

reklama
To jest tak ze żelazo z produktów zwierzęcych przyswaja się lepiej niż z warzywnych ale przy warzywnych można się wspomóc witamina C która pozwala lepiej przyswajać żelazo z warzyw...

Póki co to nie wiem. Wiem ze serduszka są ok. Zobaczymy co będzie dalej jeśli nic się dziać nie będzie.

Aga jak po założeniu peesara?

f2w3kw7ihyqz70ec.png
Patuska bardzo dobrze się czuję. Wogole go nie czuję. Założenie było bezbolesne. Plecam. Okazało się że szyjka bardzo się skrociła ma zaledwie 2,5 cm i rozwarcie na pół opuszka. A ja nic nie czułam żadnych skurczy i bóli nawet brzuch mi nie twardniał.

Alinka, nie ma powodów do sorków :)
Patuska, u mnie mają dwie owodnie, więc na szczęście to nie ta najbardziej ryzykowna sytuacja ;)
Iwona, szósty miesiąc jest tak jakby za miesiąc z hakiem, nawet nie dopuszczam myśli, że to mogłoby być JUŻ :D Mąż musiałby samodzielnie kupować wyprawkę i ile by się nastresował biedaczek to wolę nie myśleć...
Na razie wszystko jest OK, na ostatniej wizycie nawet ważyły tyle samo, więc ładnie się dzielą wszystkim, oby z żadnego się nie zrobił łożyskowy egoista ;)

Wiecie dziewczyny ja mam taką fobie że wcześniej trafie do szpitala albo na leżenie albo co gorsza na poród że już wszystko chomikuje, tymbardziej że ja uwielbiam wszystko wybierać sama:baffled:
Mówią że przeczuć należy słuchać, więc kto wie...

Patuska bardzo dobrze się czuję. Wogole go nie czuję. Założenie było bezbolesne. Plecam. Okazało się że szyjka bardzo się skrociła ma zaledwie 2,5 cm i rozwarcie na pół opuszka. A ja nic nie czułam żadnych skurczy i bóli nawet brzuch mi nie twardniał.
to dobrze że w porę lekarz zainterweniował, ja w pierwszej ciąży miałam mieć zakładany ale szyjka później się już nie skracała i obyło się bez...

Ja płacę 220zł ale cała ciąża nie płacę więc się decyduje no i też ze względu na poprzednią ciaze te badania w 20 tygodniu wszystko ok tych trzecich nie zrobiłam i później się obwinialam

Szczerze nie wiedziałam że są jeszcze 3 badania prenatalne. Myslalam że kończy się na polowkowym badaniu a o tym co piszecie. Myslalam że jak połówkowe badanie nie wykaże żadnych nieprawidłowości to już więcej badań takich się nie wykonuje... A jednak

A ja dziewczyny się czuje coraz gorzej. Niedobrze mi czasem i słabo. W pracy ledwo siedzę... Nie wiem czy jutro z rana nie pójdę do lekarza i nie wezmę zwolnienia. W sumie miałam pracować do 29.02 więc już niedługo ale nie wiem czy dam radę i jeszcze jadę do pracy ponad godzinę... Zdecydowanie ta druga ciąża jest słabsza, w pierwszej czułam się o niebo lepiej

Mój dziś ma mi DHL przywieźć w piątek zakładamy...
Alinka, nie ma powodów do sorków :)
Patuska, u mnie mają dwie owodnie, więc na szczęście to nie ta najbardziej ryzykowna sytuacja ;)
Iwona, szósty miesiąc jest tak jakby za miesiąc z hakiem, nawet nie dopuszczam myśli, że to mogłoby być JUŻ :D Mąż musiałby samodzielnie kupować wyprawkę i ile by się nastresował biedaczek to wolę nie myśleć...
Na razie wszystko jest OK, na ostatniej wizycie nawet ważyły tyle samo, więc ładnie się dzielą wszystkim, oby z żadnego się nie zrobił łożyskowy egoista ;)
OOO to fajnie ze wagę maja ta sama no u nas mimo dwóch łożysk i owodni wagi maja różne. Ale fakt faktem Filip jest młodszy o kilka dni...

Mąż mi do robił drugiego na następny dzień chyba [emoji3]

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Madzia jabym na twoim miejscu się nie męczyła. tez pracowałam ponad swoje siły i tak naprawdę co mam z tego? ciekawe co z moja szyjka bo ostatnio ba wizycie tez zwrócił na nią uwagę ze krótka. dowiem się za tydzień

reklama
A ja dziewczyny się czuje coraz gorzej. Niedobrze mi czasem i słabo. W pracy ledwo siedzę... Nie wiem czy jutro z rana nie pójdę do lekarza i nie wezmę zwolnienia. W sumie miałam pracować do 29.02 więc już niedługo ale nie wiem czy dam radę i jeszcze jadę do pracy ponad godzinę... Zdecydowanie ta druga ciąża jest słabsza, w pierwszej czułam się o niebo lepiej
Madzia niewarto moze czekac jeszcze tych pare dni i sie przekonywac ze wytrzymasz. sama wiesz najlepiej jak sie czujesz!

Do góry