reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny, nie wiem czy już takiego tematu nie było kiedyś, ale mam takie pytanie. Czuję ruchy już jakieś 2 tygodnie, ale cały caluteńki czas czuję je tylko i wyłącznie w jednym miejscu. na dole po prawej. czy Wy też tak macie?
ja tak mialam przez dwa tygodnie, do lewo po prawej tylko i wylacznie a teraz od 2 dni czuje czasami po lewo i czasem pod pepkiem. tez sie martwilam ale widac na darmo wiec ty tez sie jakos nie przejmuj. moze malucham tak jest na poczatku wygodniej i tyle :)

reklama
Czesc dziewczyny
Przeczytalam wszystkie 30 stron z weekendu ale juz nie pamietam co ktorej chcialam napisac :(
Przede wszystkim naszym dzielnym dziewczynom ktore leza w szpitalu duzo zdrowia i spokoju zeby sie za mocno nie martwily!

W sobote taka paskudna pogoda u mnie byla, ze sie przeziebilam :( Ratujcie jakimis domowymi sposobami poza cytryna, miodem i imbirem. Przede wszystkim mam kaszel i glowa mnie boli :( Siedze w pracy przy biurku i nie mam sily nawet w myszke klikac.... Maz rano przybiegl do mnie do pracy z informacja, ze w aptece Pani farmaceutka powiedziala,ze w UK kobieta w ciazy na przeziebienie moze pic duzo wody, cytryny z miodem i ssac cukierki Halls i ewentualnie w krytycznych sytuacjach brac paracetamol :( Ciezko to widze :(

Nie wiem co jest, ale znowu wymiotowałam. W ogóle dzisiaj śpie na raty, o 3:30 obudziłam się do łazienki i nie mogłam już spać, po 5 byłam taka głodna, że zrobilam sobie kanapki. Udało mi sie zasnąć po 7, ale o 9 obudził mnie listonosz. Niedawno zjadłam jabłko i wymioty. W 1 trymestrze nie wymiotowałam ani razu, miałam tylko mdłości. Może moje dziecko nie lubi jeść rano owoców, bo ostatnio wymiotowałam po bananie, a teraz po jabłku.

Ruda no może Nie lubi. U mnie też wieje mega. Okropna podoga wogole.
Mnie czasem puknie od środka ale nie aż tak bardzo ale nie będę się martwić narazie. Mam łożysko na przedniej ścianie więc czuć mniej napewno

czuje sie fatalnie ale pociesza mnie ten maly lobuziak we mnie :) Juz sie boje jak to bedzie w pozniejszych miesiacach bo teraz kopie jak najeta. Wieczorami to caly spektakl z mezem mamy. Nie musimy nawet rak na brzuchu klasc bo wszystko widac, kazdego kopniaka na brzuchu widac! Mam nadzieje ze ten kaszel jej nie przeszkadza...

Pisze " jej" a po jutrze polowkowe i moze sie jeszcze okazac niespodzianka :p

Julka - a wszystkie zaproszenia staracie się osobiście doręczyc? czy jakieś rozsyłacie?

Malinka - u nas od soboty Ami zaczął się bunt dwulatka.. wściekła się jak zabroniliśmy jej wjeżdżać wózkiem w Frajdę, leżała chyba z 10 minut na podłodze i nie płakała a darła się w niebogłosy.... początkowo chciałam ją uspokoić ale było tylko gorzej... wczoraj na urodzinach też coś jej nie spasowało i zaczęła akcję ale szybko skończyła bo nikt nie reagował, po takiej akcji przychodzi i chce się tulić... ja wiem, że dwulatek nie radzi i nie rozumie do końca swoich emocji... dlatego po wszystkim tłumaczę jej wszystko jeszcze raz.

Sarka- przepis na syrop z cebuli Link do: BaBy w kuchni: Syrop z cebuli
i syrop z czosnku Link do: BaBy w kuchni: Syrop z czosnku

Olcia - super wieści :)

Fazerka- to teraz już z górki mówisz? dla mnie ostatni miesiac trwał dużej niż całe 8 miesięcy ;)

IwonaiMaja- czekamy na info z usg :) ja 1.03

Kamcia - zdrówka!

Iwona - kciuki mocno zaciśnięte!

Nieufna- współczuję samopoczucia... olej tamto forum! masz nas! my Cię wspieramy! nie wracaj do tamtego, nie przejmuj się co tamte o Tobie myślą, piszą! trzymam kciuki za Ciebie! za bardzo wszystko sobie do głowy dobierasz!

Agnes- u mnie tylko 4 dni miedzy usg, a om... moje miesiączki po karmieniu jeszcze się nie unormowały i nie miałam ich regularnie... czasem nie miałam przeszło 30 dni, a niekiedy już po 24 dniach była... ale czułam, że jestem w ciąży jak mi się tym razem spóźniała :) zrobiłam teścik i tam piękne kreseczki :D

jolcia cześć rozsylalismy.jak ktoś mieszka 300 km lub za gramica to nie jechaliśmy o majątek byśmy stracili

reklama
ruda ja od kilku dni nie mogę samochodem jeździć bo się źle czuję w sobotę myślałam że mąż na autostradzie będzie się musiał zatrzymać bo nagle zrobiłam się blada i chciało mi się wymiotować
a w środę jedziemy na wieś jakieś 6h samochodem o ile dzisiaj się okaże że wszystko ok z fasolką

Do góry