reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Agnes u mnie też prawie 2 tygodnie różnicy. u wiekszosci z nas jest roznica, po prostu to wygląda tak, ze mierzą dzieciątko i na tej postawie podają termin porodu. mi się ostatnio wyświetlił 12.07 ale narazie trzymamy się z ginen terminu ostatniej miesiączki bo dziecko później może trochę przystopować z rośnieciem :) a ten pierwszy termin porodu musiał Ci ginekolog podać na podstawie pierwszego usg i terminu miesiączki.

Agnes u mnie też prawie 2 tygodnie różnicy. u wiekszosci z nas jest roznica, po prostu to wygląda tak, ze mierzą dzieciątko i na tej postawie podają termin porodu. mi się ostatnio wyświetlił 12.07 ale narazie trzymamy się z ginen terminu ostatniej miesiączki bo dziecko później może trochę przystopować z rośnieciem :) a ten pierwszy termin porodu musiał Ci ginekolog podać na podstawie pierwszego usg i terminu miesiączki.
no wlasnie na pewnooo nie no ja do mojego gin nie mam pretesji absolutnie...Ten gin u ktorego bylam dodatkowo to powiedzial ze to normalne ze na poczatku jest inna data niz pozniej sie okazuje..ale to musze po prostu powiedziec mojemu lekarzowi zeby wprowadzil zmiany..i juz..Mysle z enie bedzie zly ze poszlam do innego:)

Widzisz one mi nawet nie dały szansy wszystkiego wyjaśnić, a teraz to już po prostu nie mam ochoty nic pisać i gadać tam.

Kochana nie przejmuj się :) wiesz nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie. Branie sobie tego do serca jest bez sensu szkoda Twoich nerwów zdrowia i samopoczucia. Jak pisałam na forum gdy byłam w ciąży z Danielkiem zdarzyło się że jedna z dziewczyn w ogóle nie jest w ciąży że wszytko zmyśla. Dodawała zdjęcia jak się później okazało nie swoje. Jedna z mam która urodziła wcześniej weszła na forum i zobaczyła zdjęcie swojego brzucha ale się afera rozpętała. Jest nas tak dużo jesteśmy różne myślimy inaczej ale najważniejsze jest zrozumienie a jak się nie zgadzamy to trudno trzeba przejść koło tego spokojnie i powiedzieć "Zgadzamy się z tym że się nie zgadzamy"
Pamiętam jak napisałam kiedyś że nie wyobrażam sobie studentów podczas mojego porodu no jeszcze czego by ktoś obcy mi tam zaglądał pamiętam moje święte oburzenie i słowa że każe im wszystkim wyjść. Większość mam które miały przed sobą pierwszy poród zgadzało się ze mną. Ale jak osoby rodzące już powiedziały że w czasie
porodu tak się skupiasz na sobie że by je wywiózł do innego szpitala a nie były pewne czy by to zarejestrowały. Ale najbardziej zapamiętałam uwagi jednej z dziewczyn. Że przecież lekarze muszą się na kimś uczyć. Jeżeli maja być w przyszłości dobrymi lekarzami muszą zbierać doświadczenie.I co i był student podczas mojego porodu szczerze zauważyłam go jak już było po wszystkim :)

witam w nowym tyg. U mnie tez rozpocznie się jutro 21tc.....az w szoku jestem że to już.....
Dziewczyny smutki na bok ,wiem że czasem to ciężkie do zrobienia...Ja po weekendzie sporo do roboty,jak zwykle.... W czw. wizyta....
Wieje u mnie niesamowicie...

AniaFania też uważam, że studenci gdzieś muszą te praktyki zdobyć dlatego widownia jest mi obojętna. Kilka dni temu napisalam, że w czasie porodu widzialam tylko postacie a twarze tylko ze 3 bym dobrze rozpoznala. Po porodzie jak jest obchód to też przy łóżku nagle masz 10 osób które oglada czy pipka dobrze się goi. Raz uslyszalam od jednej lekarki, że jest " śliczna"- tego jeszcze nie bylo, żeby kobieta kobiecie mowila, że ma ładną :)

reklama
AniaFania też uważam, że studenci gdzieś muszą te praktyki zdobyć dlatego widownia jest mi obojętna. Kilka dni temu napisalam, że w czasie porodu widzialam tylko postacie a twarze tylko ze 3 bym dobrze rozpoznala. Po porodzie jak jest obchód to też przy łóżku nagle masz 10 osób które oglada czy pipka dobrze się goi. Raz uslyszalam od jednej lekarki, że jest " śliczna"- tego jeszcze nie bylo, żeby kobieta kobiecie mowila, że ma ładną :)

Dokładnie u nas w naszym szpitalu salki są dwu osobowe ale wiem że w niektórych szpitalach jest po 10 babeczek. Wiadomo ze muszą sprawdzić czy wszystko ok ale to takie krepujące :) Całe szczęście ta doktorka która mnie szyła poczekała aż reszta pójdzie :) A czujesz jak każą że tak powiem wietrzyć miejsca intymne albo smarować sutki jak skóra na nich boli od ssania a tu przy każdym łóżku albo mąż albo i cały klan :) Bardzo się ciesze że u nas w tym szpitalu tylko po dwie się leży na sali przy 10 dzieciaczkach to ciągle któreś płacze no weź się wyśpij :)
Nie ma jak usłyszeć po porodzie że masz ładna hahaha no patrz :) pewnie tego nawet od swojego nigdy nie usłyszała hahaha

Do góry