reklama
Needi
Fanka BB :)
Ładna :-)Dziś się dowiem co będę konkretnie potrzebować do tamtej parafii i wtedy pójdę, bo to jest ksiądz - bardzo dobry znajomy rodziny mojego i pół spraw nań odpuszcza
a ja dziś zamówiłam kiecke. jak nie ubiore na poprawiny to jeszcze mam po drodze komunie i parę innych uroczystości a była bardzo tania
Needi
Oni nacinają tylko jak jest konieczne- niby.Dużo się teraz mówi o tym żeby informować przed porodem, że nie chcesz nacinania krocze jeśli nie będzie to konieczne. W szpitalu, w którym planuje rodzić jest niby "ochrona krocza", ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. To moja pierwsza ciąża, więc obawiam sie, że jak już zacznie sie poród to nie będę w ogóle myśleć o tym czy mi natną krocze, czy nie.
Lizzy_
Kurcze, jak dobrze, że jest to forum. Jako niedoświadczona myślałam, że zawsze nacinają-tak koleżanka mi kiedyś mówiła. Potem się zastanawiałam.jak rodzą kobiety z nienacka w domu czy coś... czy oni pytają czy się chce? Nacinają jak trzeba? Ja wolałabym.nie, no.ale jak będzie trzeba to nie mam.zamiaru się upierać...
nibyOni nacinają tylko jak jest konieczne- niby.
Prawda jest taka, że jak nie zastrzeżesz żeby spytali to nacinają praktycznie zawsze..no chyba,że teraz coś uległo zmianie, ale i naście lat temu teoretycznie mieli pytac a cięli jak leciało, mieli pytać o lewatywe a robili rutynowo, mieli pytać o mozliwośc wejścia studentów a wiedziałaś ,że będą jak już Ci stali przed łóżkiem. Teoria teorią a praktyka jest innaKurcze, jak dobrze, że jest to forum. Jako niedoświadczona myślałam, że zawsze nacinają-tak koleżanka mi kiedyś mówiła. Potem się zastanawiałam.jak rodzą kobiety z nienacka w domu czy coś... czy oni pytają czy się chce? Nacinają jak trzeba? Ja wolałabym.nie, no.ale jak będzie trzeba to nie mam.zamiaru się upierać...
Needi
Tak jest. I niby jak mocno wtedy przesz to nie poczujesz nacinaniaczyli z tym nacinaniem krocza to jest tak, ze jesli dajmy na to rodzi sie bez znieczulenia i trzeba naciąć to czeka sie na skurcz i nacina tez bez zadnego znieczulenia? tez mnie ten temat ostatnio nurtuje
reklama
Lizzy_
No to niefajnie... a co z lewatywą? też nie trzeba? Studentów bym wyrzuciła... dość stresów, a tu jeszcze publicznośćPrawda jest taka, że jak nie zastrzeżesz żeby spytali to nacinają praktycznie zawsze..no chyba,że teraz coś uległo zmianie, ale i naście lat temu teoretycznie mieli pytac a cięli jak leciało, mieli pytać o lewatywe a robili rutynowo, mieli pytać o mozliwośc wejścia studentów a wiedziałaś ,że będą jak już Ci stali przed łóżkiem. Teoria teorią a praktyka jest inna