dokładnie tak, tną w czasie skurczu, kompletnie tego nie czujeszczyli z tym nacinaniem krocza to jest tak, ze jesli dajmy na to rodzi sie bez znieczulenia i trzeba naciąć to czeka sie na skurcz i nacina tez bez zadnego znieczulenia? tez mnie ten temat ostatnio nurtuje
reklama
hmmm ja mam dwa skrajne przypadki, lekarza który zszył mnie pieknie i zagoiło mi się pięknie i lekarkę którą połozna ściągająca szwy skomentowała "robotę tej francy poznam zawsze" i to była masakra, z bólu nie mogłam jeszcze długo po powrocie spać a ściaganie szwów polegało na to że kobietka mnie prosiła wytzrymaj jeszcze troszkę a mi mimowolnie łzy leciały..Trochę na ten temat czytałam i właśnie podobno takie naturalne pęknięcia zazwyczaj goją sie lepiej niż nacięcie.
za 3 wkałdki 90 zl, sprawdzałam bo ja własnie tez mam takie rzadkie przeźroczyste upławy, że czasami wkładka mokra tuz po założeniu i zaczęłam się bac. Lekarz mnie uspokajał ale ja tyle z nimi w życiu przeszłam,że nie ma takiego któremu ufałabym nawet na 90%Hej dziewczyny,
Olcia dobrze ze wszystko z dzidzia okej, lepiej pobyc na obserwacji, bedziesz spokojniejsza
Julka ja uważam ze najważniejsze abyś dobrze czuła sie w tej sukience, musi byc Ci wygodnie, a sukieneczka jak najbardziej nadaje sie wg mnie.
A ruchami nie ma co się stresować, sama dzisiaj nic nie czułam cały dzien dopiero wieczorem po kolacji mój malutki się odezwal
Paula_dabro Ja nie dawno rowniez podpisalam umowe kredytowa wiec wiem jaka to radość Gratki
Venice ja istatnio mam spore upławy ale czytałam ze na tym etapie ciąży to normalne ale staram się nie nakrecac ze to wody plodowe.. moze lepiej rzeczywiscie kupić sobie taki paseczek dla świętego spokoju..
musisz jechac jak najszybciej bo może puści Ci zapowiedzi juz w tą niedzielę, oni to mają jakoś przepisami, muszą póśc przez 3 tygodnie poźniej jakaś przerwa i zaświadczenie dla tego ksiedza który daje ślub że poszłyAle mnie mama zdwnerwiwowala rano. mówi ze ślub za 7 tygodni a ja jeszcze u księdza w naszej parafii nie byłam ( bierzemy ślub w innej i potrzebuje od niego zaswiadczenie ze wyraża zgodę na to abym wzięła ślub w innej parafii ) bo zapowiedzi bo to bo tamto i się postresowalam i teraz nie wiem czy jechać juz teraz czy tak jak zaplanowałam w przyszłym tygodniu
Julka89.89
Cudzie trwaj..
3 niedziele lub dni świąteczne a my zahaczymy o święta wielkanocne wiec luzik. tylko powiedzcie mi prośbę o zapowiedzi musze dostać od księdza z parafii w której będę brać ślub tak?
Needi
Fanka BB :)
Będą :-)A ja dziś 18+1 i nadal nie czuje ruchów
tego nie wiem brałam ślub w swojej parafii3 niedziele lub dni świąteczne a my zahaczymy o święta wielkanocne wiec luzik. tylko powiedzcie mi prośbę o zapowiedzi musze dostać od księdza z parafii w której będę brać ślub tak?
Needi
Jak ja bralam ślub to usłyszałam " co łaska- nie mniej niż 300"... dosłownieTe zaświadczenia to dla mnie jakaś pomyłka. Mieszkałam 4 msc w nowym mieście,ksiądz z nowej parafii nawet nie zdążył nas po kolędzie odwiedzić i nie mieliśmy tu żadnych dokumentów i on mi daje "pozwolenie" na ślub w parafii, w której jestem z mężem od urodzenia. Przy czym bierze za to 250 zł. Mam żal do swojej parafii rodzimej,że tego ode mnie oczekiwali.
reklama
Needi
Ja miałam nacinane i czułam jak mnie tną ale nie umiem powiedzieć czy to było potrzebne. Ufam że tak. Teraz mam tam zgrubienie gdzie szyli. Ale to już jest ten moment porodu że dodatkowy ból w tą czy w tamtą nie robił mi różnicyDziewczyny co myślicie o nacinaniu krocza? Jakie macie doświadczenia?