reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziś się dowiem co będę konkretnie potrzebować do tamtej parafii i wtedy pójdę, bo to jest ksiądz - bardzo dobry znajomy rodziny mojego i pół spraw nań odpuszcza :)
a ja dziś zamówiłam kiecke. jak nie ubiore na poprawiny to jeszcze mam po drodze komunie i parę innych uroczystości a była bardzo tania :)

Załączniki

• DSC_1056x.jpg
    DSC_1056x.jpg
    63,1 KB · Wyświetleń: 69
Dużo się teraz mówi o tym żeby informować przed porodem, że nie chcesz nacinania krocze jeśli nie będzie to konieczne. W szpitalu, w którym planuje rodzić jest niby "ochrona krocza", ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. To moja pierwsza ciąża, więc obawiam sie, że jak już zacznie sie poród to nie będę w ogóle myśleć o tym czy mi natną krocze, czy nie.

Ruda przy pierwszym porodzie mnie cieli, a przy drugim peklam sama, powiem Ci ze to rozerwanie lepiej sie zagoilo.

U nas dzis pasa od rana wiec siedzimy w domku :(

Sarka zdrówka życzę:)

Julka mały pewnie sie odwrócił :p

Paula_dabro mam tak samo, 30 lat tez mnie przeraża ale w koncu płacimy na swoje a nie komuś do kieszeni ;)

Olcia trzymam kciuki żebyś mogła wyjść w pon i żeby bóle przeszły calkowicie :)

Julka ja brałam ślub w innym mieście niż mieszkamy i musieliśmy w parafii do której należymy spisać cały protokół przedslubny.. ale z tego co wiem to od ręki takie zaświadczenia wystawiają więc chyba nie będzie problemu jak wybierzesz się w przyszłym tyg, tylko właśnie nie którzy kupe kasy chca za to.. my caly protokół spisywany mieliśmy za darmo.

Milego weekendu:)

Ruda przy pierwszym porodzie mnie cieli, a przy drugim peklam sama, powiem Ci ze to rozerwanie lepiej sie zagoilo.

U nas dzis pasa od rana wiec siedzimy w domku :(
Trochę na ten temat czytałam i właśnie podobno takie naturalne pęknięcia zazwyczaj goją sie lepiej niż nacięcie.

Iwonaimaja, koleżanka trenuje w polonii, ale już studentka, to pewnie w starszej grupie jakiejś. Kumpel trenuje szkółkę gks chyba najmłodszych...
Jeszcze się z naszymi maluchami za kilka lat na treningach będziemy spotykać;)

czyli z tym nacinaniem krocza to jest tak, ze jesli dajmy na to rodzi sie bez znieczulenia i trzeba naciąć to czeka sie na skurcz i nacina tez bez zadnego znieczulenia? tez mnie ten temat ostatnio nurtuje

reklama
Ja wolałabym nacinać bo szybciej dziecko wyjdzie, często krocze pęka i wtedy ból jest jeszcze gorszy.
tylko,że nacięcie nie gwarantuje tego,że sie nie pęknie.. dwukrotnie byłam cięta i dwukrotnie pękłam mimo to i w innym miejscu. To chyba zalezy od szybkości porodu i w związku z tym z czasem na porozciąganie. Ja miałam szybkie porody przy średnim rozwarciu i może stąd duże "straty"

Do góry