reklama
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Dziś się dowiem co będę konkretnie potrzebować do tamtej parafii i wtedy pójdę, bo to jest ksiądz - bardzo dobry znajomy rodziny mojego i pół spraw nań odpuszcza
a ja dziś zamówiłam kiecke. jak nie ubiore na poprawiny to jeszcze mam po drodze komunie i parę innych uroczystości a była bardzo tania
a ja dziś zamówiłam kiecke. jak nie ubiore na poprawiny to jeszcze mam po drodze komunie i parę innych uroczystości a była bardzo tania
Załączniki
ruda@91
Fanka BB :)
Dużo się teraz mówi o tym żeby informować przed porodem, że nie chcesz nacinania krocze jeśli nie będzie to konieczne. W szpitalu, w którym planuje rodzić jest niby "ochrona krocza", ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. To moja pierwsza ciąża, więc obawiam sie, że jak już zacznie sie poród to nie będę w ogóle myśleć o tym czy mi natną krocze, czy nie.
kitty89
Sarka zdrówka życzę
Julka mały pewnie sie odwrócił
Paula_dabro mam tak samo, 30 lat tez mnie przeraża ale w koncu płacimy na swoje a nie komuś do kieszeni
Olcia trzymam kciuki żebyś mogła wyjść w pon i żeby bóle przeszły calkowicie
Julka ja brałam ślub w innym mieście niż mieszkamy i musieliśmy w parafii do której należymy spisać cały protokół przedslubny.. ale z tego co wiem to od ręki takie zaświadczenia wystawiają więc chyba nie będzie problemu jak wybierzesz się w przyszłym tyg, tylko właśnie nie którzy kupe kasy chca za to.. my caly protokół spisywany mieliśmy za darmo.
Milego weekendu
Julka mały pewnie sie odwrócił
Paula_dabro mam tak samo, 30 lat tez mnie przeraża ale w koncu płacimy na swoje a nie komuś do kieszeni
Olcia trzymam kciuki żebyś mogła wyjść w pon i żeby bóle przeszły calkowicie
Julka ja brałam ślub w innym mieście niż mieszkamy i musieliśmy w parafii do której należymy spisać cały protokół przedslubny.. ale z tego co wiem to od ręki takie zaświadczenia wystawiają więc chyba nie będzie problemu jak wybierzesz się w przyszłym tyg, tylko właśnie nie którzy kupe kasy chca za to.. my caly protokół spisywany mieliśmy za darmo.
Milego weekendu
ruda@91
Trochę na ten temat czytałam i właśnie podobno takie naturalne pęknięcia zazwyczaj goją sie lepiej niż nacięcie.Ruda przy pierwszym porodzie mnie cieli, a przy drugim peklam sama, powiem Ci ze to rozerwanie lepiej sie zagoilo.
U nas dzis pasa od rana wiec siedzimy w domku
reklama
tylko,że nacięcie nie gwarantuje tego,że sie nie pęknie.. dwukrotnie byłam cięta i dwukrotnie pękłam mimo to i w innym miejscu. To chyba zalezy od szybkości porodu i w związku z tym z czasem na porozciąganie. Ja miałam szybkie porody przy średnim rozwarciu i może stąd duże "straty"Ja wolałabym nacinać bo szybciej dziecko wyjdzie, często krocze pęka i wtedy ból jest jeszcze gorszy.