reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja też w domu, czasem zakupy w osiedlowym sklepiku więc też się nie maluję na 15min wycieczkę... jak ostatnio wychodziliśmy i w końcu się ładna zrobiłam, to sama sobie się podobałam[emoji14]aleeeee jutro idę do fryzjera ;) obcinam moje długasy, a co! Odkąd zaczęłam zapuszczać do wesela to.ciągle długie...
Wiem co czujesz [emoji3] pracuje jako makijażystka ale ostatnio jak tylko studniówki się skończyły tak dziękowałam Bogu ze to juz koniec bo kręgosłup mi padał jak nie wiem dwie trzy godziny i nie wiedziałam jak stać.
teraz juz nikogo nie zapisuje chyba ze jakieś nagle przypadki. Nawet sama siebie nie maluje bo mi się nie chce. Byłam ostatnio u znajomej to sobie myślę zrobię włosy makijaż. Lepiej się po czułam.

W walentynki rano postanowiłam sobie ze zrobię się na bóstwo skończyło się na dresie splatanych włosach i leżeniu na łóżku tak się czułam kobieco ze nie wiem [emoji3] [emoji3] [emoji3] [emoji3]

Chyba od tego odpoczywania mnie totalne nygustwo opanowało.

f2w3kw7ihyqz70ec.png

reklama
dołączam się do totalnego lenistwa. . wrr :)
jednego dnia mam siłe na wszystko .. a innego tak padam że z łózka to wychodze zjesć albo do toalety..

Aga7151 - dzięki! A w którym tygodniu jesteś? Kogo w brzuszku nosisz?
Aga30 - jejku, to tak jak ja, z tym, że jak już wyjdę z tego domu po Nikodema do przedszkola to muszę się pomalować, bo inaczej nie wyjdę, ale z tyłkiem i udami nic nie zrobię, mogę póki co pod kurtką schować :/ Ale najchętniej to nigdzie nie wychodziłabym...
Madziagaw - witaj :)

U mnie też kiepsko z makijażem ostatnio a fryz to kucyk bo najwygodniej. dziś cały dzień spędziłam w pizamie ;) także szal z wyglądem :)

Właśnie zaliczyłam awaryjną wizytę. Myślałam, że dopadła mnie infekcja a tu mi lekarz z grzybicą wyskoczył :eek: Kurcze już na ostatniej wizycie zapomniałam mu powiedzieć, że czuję paskudne swędzenie krocza i pech chciał, że akurat przed wizytą nic mi nie dolegało. Dzisiaj znowu zaczęło mnie swędzieć i szczypać, więc poczytałam sobie troszkę na necie i się przeraziłam. Niewiele zastanawiając się poszłam do teściowej zapytać czy zostanie z Emi na 2h bo muszę jechać do lekarza i wyparowałam z domu bo Tomek zabrał mi auto i musiałam gnać do jego firmy. Była 17 a lekarz tylko do 18 przyjmuje. W 15 minut byłam pod jego firmą, ale zdyszałam się jak pies.
Teściowa 1,5h panikował, że znowu coś z dzieckiem się stało i czeka mnie szpital aż ją brzuch bolał z nerwów. A ja po prostu nie miałam czasu tłumaczyć jej "przed" o co chodzi.
Dobra, teraz idę czytać co tam naskrobałyście.

Właśnie zaliczyłam awaryjną wizytę. Myślałam, że dopadła mnie infekcja a tu mi lekarz z grzybicą wyskoczył :eek: Kurcze już na ostatniej wizycie zapomniałam mu powiedzieć, że czuję paskudne swędzenie krocza i pech chciał, że akurat przed wizytą nic mi nie dolegało. Dzisiaj znowu zaczęło mnie swędzieć i szczypać, więc poczytałam sobie troszkę na necie i się przeraziłam. Niewiele zastanawiając się poszłam do teściowej zapytać czy zostanie z Emi na 2h bo muszę jechać do lekarza i wyparowałam z domu bo Tomek zabrał mi auto i musiałam gnać do jego firmy. Była 17 a lekarz tylko do 18 przyjmuje. W 15 minut byłam pod jego firmą, ale zdyszałam się jak pies.
Teściowa 1,5h panikował, że znowu coś z dzieckiem się stało i czeka mnie szpital aż ją brzuch bolał z nerwów. A ja po prostu nie miałam czasu tłumaczyć jej "przed" o co chodzi.
Dobra, teraz idę czytać co tam naskrobałyście.
Grzybica jest dość częstym zjawiskiem w ciąży. Mi nic nie było przez te 4 miesiące a od wczoraj coś się zaczyna dziać nie dobrego.

Swojego czasu kilka dobrych miesięcy walczyłam z grzybica. Miewalam anginy od antybiotykow na nią dostawałam grzybicę potem mąż miał zapalenie i tak się wzajemnie zarazalismy aż w końcu drastyczna kuracja i spokój na trzy lata. A ciąża rządzi się swoimi prawami...

f2w3kw7ihyqz70ec.png

reklama
Jola no z taką oprawą oczu to nie musisz się malować
Zgadzam się ;) bez makijażu wyglądasz pewnie lepiej niż niejedna z ;) ja i tak na co dzień się mocno nie maluję, ale zawsze coś ;)
Przeraża mnie,.że największe będziemy latem... wolałabym chyba przezimować wielorybka pod kurtką;) hehe

Do góry