reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Słuchajcie,macie ciagniecie wiazadel? Ja dzisiaj nie moglam spać, na spacerze z dziećmi też mnie chwycił ból lekki z lewej strony,martwię się bo tu w anglii co zrobie,jeśli coś się stanie.. + to że małej nie czuję zaczynam świrowac.. ogólny dyskomfort brzucha na dole czuje. Napisałam do lekarki z moimi wątpliwościami,kazała pić nospe kiedy boli i unikać wysiłków. Ja tu nie mam żadnych wysiłków;/ ! Eh help,ma któraś coś podobnego ?
Jusuawa nawet jak nie jestes ubezpieczona a cos sie zacznie wiekszego dziac to masz wszedzie (bynajmniej w Londynie) kliniki walk in centre lub zwykle emergency w szpitalu i musza Cie przyjac takie tu jest prawo. Tylko nie stresuj sie narazie bo chyba te ciagniecia ma kazda z nas. z tego co czytam to sa one roznie nasilone ale moze szybko przejda a dzieki temu dzidzius bedzie wyzej uniesiony wiec kopniaczki bedziesz miala blizej serducha :)

reklama
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj padam, bo mój synek daje popalić, mała menda nie chce jeść nic poza tym, co weźmie w łapkę a mi już pomysłów brakuje co dawać 10 miesięcznemu maluchowi, wszędzie tylko kaszki i kaszki. Małe dzieci, mały kłopot.. Tęsknię za karmieniem tylko mlekiem...

Co do usg, ja miałam 8.01 genetyczne i teraz dopiero 23.03 będę miała połówkowe w 23 tygodniu i mam nadzieję, że poznam płeć.. Pewnie jako ostatnia tutaj.
Ale to drugie dziecko, więc też nie mam parcia na usg ..

Odnośnie musteli, to wydaje mi się, że ona właśnie ma kiepski skład. Chyba, że pomyliłam nazwy. Na blogu "Sroka o..." kobieta analizuje składy kosmetyków dla kobiet i dzieci i naprawdę wnioski czasem są zaskakujące.
Mi się wydaje, że bardziej chodzi o samą regularność nawilżania a czym, to trzeba sobie wedle gustu dopasować. A jak ktoś ma skłonności genetyczne, to pewnie i tak coś się pojawi. Ale wolę walczyć przed, żeby potem sobie nie pluć w brodę, bo rozstępów już się nie zlikwiduje..

Witajcie :)
czytam co u Was, bo mam troszkę zaległości ;)

Eee dziewczyny ta glukoza jest przereklamowana, nie jest tak zle, bardzo slodziutkie ale jak dajecie rade zjesc np dwa slodkie batoniki na raz albo kilka kostek cukru to dacie rade i to:)
Podziwiam... dla mnie to jagorszy lep jaki istnieje a ten ochydny smak fuj... bleeee....
mi nie pozwolili cytryny wcisnąć ale sama glukoza nie była taka zła do wypicia
no bo ta cytryna ma wpływ na wynik.

Jusuawa nawet jak nie jestes ubezpieczona a cos sie zacznie wiekszego dziac to masz wszedzie (bynajmniej w Londynie) kliniki walk in centre lub zwykle emergency w szpitalu i musza Cie przyjac takie tu jest prawo. Tylko nie stresuj sie narazie bo chyba te ciagniecia ma kazda z nas. z tego co czytam to sa one roznie nasilone ale moze szybko przejda a dzieki temu dzidzius bedzie wyzej uniesiony wiec kopniaczki bedziesz miala blizej serducha :)

Doktorka napisała że za 2,3Dni powinny się zmniejszyć.. teraz leżę z nogami wyżej, ciągnie mnie czasem z lewej znów, i poczułam dwa wstrząsy,ale tak jakoś mega nisko,jakby koło szyjki czy co ja tam mam :D co to takiego,stare,bo ja nie wiem ?!

Witam!

Pauladabro - mnie też bolą pachwiny :/
Papagena - gratki ruchów! Ja wciąż czekam, tylko smyranie od czasu do czasu :( Współczuję rwy kulszowej!!! Wiem, co to za ból, co jakiś czas to mam, na rehabilitację chodzę, a zaczęło się z Mikołajem w ciąży, zastrzyki wtedy na to brałam, taka wykrzywiona z bólu byłam!
Dżudka - dobrze, że jest w porządku!
Aga - witaj!
Julka, bardzo ładne :)
Giulia - dobrze, że już po badaniach :)
Jusuawa - ja w dzień też nie latam siku, za to w nocy a jakże, jeszcze po schodach muszę, bo łazienka na dole :/ Z chłopcami biegałam siku, teraz tego nie mam.
Fazerkam - pisz częściej!
Kamcia - ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź, chociaż Ty :*
Daria, to normalne, może bardziej po jednej stronie sobie spędza czas :)

Ale Wam fajnie z tymi ruchami!! :) Kiedy ja poczuję???? Przecież to moja trzecia ciąża! Czy można czuć smyranie od trzech tygodnie i tylko smyranie???? To przecież z dnia na dzień albo chociaż z tygodnia na tydzień powinno być coś mocniej :( To może nie to wcale :( Nastrój mam do niczego! Remont robić jakiś trzeba, kasy mało, Arek ma przestój w robocie, ja z zus-u jeszcze nic nie dostałam, ruchów nie czuję itd, itp!! Ryczeć się chce! I jeszcze ta moja schiza, że gdziekolwiek nie wychodzę to mam obsesję, że każdy widzi jak przytyłam, nie ciążę jeszcze, bo spod kurtki ciężko, ale mój gruby tyłek i uda :( Ciągle o tym myślę, że już nie wyglądam tak fajnie jak kiedyś, a przecież to dopiero połowa. Chyba muszę sobie w łeb strzelić! Przecież to tylko ciąża, minie, potem schudnę, dziecko najważniejsze - wiem, to wszystko wiem, ale mi smutno! Żeby chociaż maleństwo uraczyło mnie kopniakiem...

Idę!
Lila ja też źle się czuję tak grubo i do tego nie chcę mi się malować. Siedzę w domu ale czasami muszę po córki do szkoły jechać. Jadę taka gruba rozczochrana bez makijażu, wtedy córka mi mówi żebym się malowała bo się wstydzi eh [emoji168] [emoji162] [emoji156] [emoji151]

Czesc!!
Ale naprodukowalyscie dzis.
Lila rozumiem Cie doskonale, sama czuje sie jak wieloryb. Pocieszam sie ze pociazy schudniemy i bedziemy piekne :)
Kochana ja ruchy dopiero czuje od 2tyg.,
najmocniej mlody lobuzuje wieczorem.
Wiec cierpliwie i Ty poczujesz ruchy.

Julka89 tez wariuje na punkcie ciuszkow, takie male sa slodkie. Po synku mam tylko krzeslo a teszte musze kupic.

Kitty89 dla mnie dzien bez slodkiego to dzien do kitu. Po kazdym posilku musze zjesc slodkie :)

Agnes kciuki za wizyte.
Nie wiem juz wiecej co komu.:(
Dzis jestem padnieta , praca pozniej obiad i juz brak sil. Do tego chyba brzuch rosnie bo boli.
Juz bym chetnie poszla do wyrka spac.

no widziszzzz bede spokojna tzn mam nadzieje bo od stycznia juz duzo czasu minelo i mam nadzieje, ze bedzie wszystko okkkkkk zrobi mi USG położnicze narządowe, (3D/4D) wiec zobacze moze pleccccccc jejku doczekac sie nie moge:)
Przy takim badaniu 3d 4d powinien nagrać ci lekarz filmik często tak robią, weź na wszelki wypadek płytkę.

Ja też w domu, czasem zakupy w osiedlowym sklepiku więc też się nie maluję na 15min wycieczkę... jak ostatnio wychodziliśmy i w końcu się ładna zrobiłam, to sama sobie się podobałam :p aleeeee jutro idę do fryzjera ;) obcinam moje długasy, a co! Odkąd zaczęłam zapuszczać do wesela to.ciągle długie...

Cześć dziewczyny :*
Witam wszystkie .. te z samych początków ( bo wtedy sie udzielałam) i wszystkie nowe:).
Mam problem straszny z logowaniem sie na BB. Jedynie na komputerze mi działa a ja nie lubie siedziec w pokoju z komputerem bo tam jest jakos zimno..
postaram sie zrobic coś z moim telefonem ale wszystko w działa a gdy wchodze na strone to albo mi sie zawiesza a juz jak moge sie zalogowac to nie moge wejsc w zaden post .. wrrr ..
trochę napisze co u mnie ... a raczej u nas:)
rosniemy :)).
Ostatnio miałam usg w styczniu więc strasznie mi brakuje .. odliczam tylko do 4 marca ..
ogólnie wszystko dobrze sie rozwija:) płci nie znam, czego zazdroszczę tu dziewczynom bo coraz wiecej już wie :)
no ale moze i ja niedługo się dowiem.. :)
będe starała sie tutaj być na bieżąco.
przepraszam Was dziewczynki że na tyleeee czasu Was zostawiłam :*

reklama
Do góry