dariazgr
Fanka BB :)
dziewczyny słuchajcie doradźcie mi jedna rzecz...bylam u gin 05.02.2016(piatek) na badaniu bylam przekonana ze oprocz pomiaru cisnienia,wagi i cytologii zrobi mi usg zeby zobaczyc malenstwo a on powiedzial ze teraz nie ebdziemy robic badania bo nie ma takiej potrzeby..szczerze mowiac tak mnie to zaskoczylo ze nie wiedzialam czy tak ma byc czy nie...teraz z perspektywy czasu po obgadaniu tego z innymi osobami ktore maja co wizyte usg zaczynam sie na parawde nakręcać...dlaczego nie zrobil mi usg przecierz azzzz tak to złego promieniowania nie ma nie przesadzajmy.
Nie rozumiem czemu nie zrobil mi usg i tak patrze w kalendarz ostatnio usg mialam robione 07.01.2016- szokkk ja dawno! tyle czasu nie widzialam malenstwa Nie wiem co robic...serio..zwlaszcza ze chodze do luxmedu prywatnie wiec powinnam miec robione badanie usg na kazdej wizycie w koncu nie jestem u niego co tydzien a co 3 4 tygodnie.
Nie wiem czy isc do innej przychodni prywatnie zrobic usg i zobaczyc wszystko dokladnie czy czekac az sie zlituje???????????? Teraz tak czy jak pojde do innej przychodni to inna przychodnia zapisuje wszystko w mojej karcie ciazy ze bylam robic gdzie inndziej badania ?
nie przejmuj sie za brdzo. oczywiste jest to,ze chce zobaczyc maluszka ale prawda jest tak,ze tu w UK nikt nie zrobi wiecej razy USG niz 2 razy podczas ciazy i nie chodzi tu o koszta tylko o zdrowie malucha i same wskazania do tego. ja dodatkowo chodze do prywatnego polskiego ginekologa (ze wzgledu na to ze w UK nie widzi sie lekarza wogole tylko polozna wiec automatycznie nawet badania ginekologicznego nie ma przez cala ciaze). Ta ginekolog tez mi nie robi USG bo uwaza, ze nie ma potrzeby. powiedziala,ze nawet jesli USG nie powoduje jakis szkodliwych zmian u maluszkow to powoduje niepotrzebny stres bo to promieniowanie odczuwa. Oczywiscie raz ja poprosilam, czy nie moglaby mi na szybko zrobic bo sie martwilam i zrobila ale sama z siebie powiedzila,ze zrobi dodatkowe dwa przed porodem zeby zobaczyc jak dzidzia jest ulozona i tyle.Daje to 4 USG na ciaze. Mysle,ze nie musisz zmieniac lekarza czy przychodni. Jesli bardzo Ci zalezy lub czyms sie martwisz to popros na kolejnej wizycie a jezeli naprawde sie zastanawiasz nad zmiana lekarza to moze najpier zapytac dokladnie jakie jest stanowisko twojego obecnego i jakie ma plany do konca ciazy na USG (w ktorych tygodniach ciazy zamierza je robic) i bedziesz miala ogolny zarys. Trzymam kciuki i powodzenia ale narazie nie przejmoj sie za bardzo